Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Πυρά Μαστοράκη «προς τους αγράμματους ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ»: «Λέτε όλες αυτές τις λεκτικές μαλ…ς»

«Λέτε όλες αυτές τις λεκτικές μαλ...ς, με τέτοια ασύδοτη επανάληψη, που να καθιερώνεται η μαλ...α σας ως status quo»

Νέα βέλη προς τον Σκάι, αυτή τη φορά όχι για τους παίκτες του «Survivor» και τον Τούρκο τηλεοπτικό παραγωγό Ατζούν Ιλιτζαλί -όπως έκανε στις 4 Φεβρουαρίου του 2019-, αλλά για τα κάκιστα ελληνικά που αρθρώνουν οι δημοσιογράφοι του καναλιού του Φαλήρου, εξαπέλυσε ο Νίκος Μαστοράκης!

Με μια ανάρτηση-καταπέλτη στο προσωπικό λογαριασμό του στο facebook τα είπε έξω από τα δόντια για την κατακρεούργηση της ελληνικής γλώσσας στον Σκάι, ξεμπροστιάζοντας τους ρεπόρτερ για τα πολλά λάθη τους στον αέρα και την έλλειψη σεβασμού προς τον τηλεθεατή, όχι μόνο για την ανύπαρκτη εμπειρία τους στο πλατό, στον δρόμο, στο ρεπορτάζ, αλλά κυρίως για τη γενικότερη παιδεία τους.

Ο Νίκος Μαστοράκης είχε προβληματίσει πολλούς διαδικτυακούς φίλους του όταν είχε γράψει παλιότερα ότι το «Survivor» είναι ο δούρειος ίππος που εξοικειώνει το μεσοαστικό νοικοκυριό με την ιδέα μιας πιο στενής συνύπαρξης με το γειτονικό βάρβαρο πολεμοχαρές έθνος, και τώρα δίνει ακόμη μια γροθιά στο στομάχι σχετικά με την αναξιοκρατία στην τηλεόραση. Γιατί άλλοι έχουν βύσμα, άλλες ομορφιά και παίρνουν μικρόφωνα, ενώ αυτοί που έχουν τα πτυχία και τα προσόντα κάθονται στα πίσω γραφεία ή στα σπίτια τους… και δεν βγαίνουν ποτέ στον τηλεοπτικό αέρα.

Το «post» φωτιά με τίτλο «Προς αγράμματους ρεπόρτερ του Σκάι… αλλά χωρίς να εξαιρούνται πολλοί άλλοι» είχε ως εξής:

«Τα εξωφρενικά λάθη σας, είτε μιλάτε ζωντανά είτε κάνετε voice over σε κάποιο βίντεο, δεν προσβάλλουν μόνο το κανάλι και ειδικά τον άξιο και ταλαντούχο Παπαδρόσο, στρεβλώνουν τη γλώσσα των αφελών μιμητών σας, εντός και εκτός τηλεόρασης, και κυρίως πολιτογραφούν το λάθος ως σωστό για εκατοντάδες χιλιάδες ομοίους σας που επιχειρούν να ομιλήσουν… ελληνικά αλά Σκάι. Λέτε ξεδιάντροπα “καλησπέρα” στη μία το μεσημέρι, λέτε στις “δωδεκάμισι τα ξημερώματα” (ο ύστατος ορισμός της ανευθυνότητας και της βλακείας, εκτός και αν στον ανεπαρκή εγκέφαλό σας μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα ξημερώνει), λέτε “το αφελή” αντί για “το αφελές” και όλες αυτές τις λεκτικές μαλακίες, με τέτοια ασύδοτη επανάληψη, που να καθιερώνεται η μαλακία σας ως status quo»!

Και προσθέτει ο Νίκος Μαστοράκης στον ίδιο τόνο: «Στην αγχώδη προσπάθειά σας να πείτε όσα γίνεται περισσότερα (η αυτοϊκανοποίηση του on camera χρόνου) επαναλαμβάνεστε, περιττολογία, πνίγεστε στην κοινοτοπία, που συχνά τη λέτε “κοινοτυπία”, χαζομιλάτε. Η μηδενική σας δεινότητα περιγραφής σάς σπρώχνει στη χρήση εφθαρμένων κλισέ που αναδύονται στον απλοϊκό εγκέφαλό σας αυτοβούλως, φύτρωσαν δε εκεί από την ατέρμονη επανάληψή τους σε πλημμύρες, πυρκαγιές, φόνους, δυστυχήματα, ληστείες και… παραλίες. Κάνετε τερατώδη συντακτικά και γραμματικά λάθη, όσο οι χειριστές της γεννήτριας χαρακτήρων σάς συναγωνίζονται σε scripta παπαριές ίδιου όγκου. Και οι δήθεν σκηνοθέτες (που κακοποιούν αυτόν τον τιμητικό τίτλο πατώντας κουμπιά) διαπράττουν εξοργιστικές τηλεοπτικές παρανομίες, βιάζοντας την παρουσιάστρια (η οποία από μόνη της είναι η προσωποποίηση του “ακατάλληλου”) να συζητάει με τη ρεπόρτερ της σύνδεσης… με την πλάτη γυρισμένη!

Συν-ανόητοι με σας, οι χαζοχαρούμενοι παρουσιαστές που πάσχουν από έντονη “παραπολύαση”, ευχαριστούν πάρα πολύ, εύχονται πάρα πολύ, λένε καλημέρα τρεις φορές στην ίδια κοινότοπη φράση, ανίκανοι να αυτοσχεδιάσουν, λένε “πάμε” και “λοιπόν” εξακόσιες φορές σε ένα δίωρο, ξύνονται, κοιτάνε το κινητό τους, αγνοούν τους ίδιους κανόνες που σέβονται οι πιο καταξιωμένοι της Αμερικής, και γενικά είσαστε όλοι μαζί ένα προσβλητικό για το επάγγελμα σύνολο.

Απορία μου: Αν ένας ηχολήπτης έφταιγε για πλάνο χωρίς ήχο, θα μαστιγωνόταν από τον τεχνικό του διευθυντή;

Εσάς ο δικός σας γιατί τόσα χρόνια σας αφήνει αμαστίγωτους; Με όλα τούτα καθημερινά και επί χρόνια όχι απλώς αδιόρθωτα, αλλά πολλαπλασιαζόμενα, στη στερεότυπη ερώτηση “τηλεόραση είναι αυτή;” μπορούμε άνετα να απαντούμε “όχι, δεν είναι τηλεόραση”. Ελπίζω ότι με τα παραπάνω ανελέητα σκληρά σχόλια θα φιλοτιμηθείτε να κάνετε τη δουλειά σας σωστότερα και χωρίς περιφρόνηση στους θεατές που σας χλευάζουν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...