Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Ζώδια: Μάτια και στην πλάτη, γιατί υπάρχει έντονο παρασκήνιο σε εργασία

Η σημερινή ημέρα δεν είναι πολύ εύκολη γι'αυτό θα πρέπει να είστε προσεχτικοί σε ότι λέτε και κάνετε.

Ευγενία Ξυγκόρου: «Η Πολυξένη θα κάνει ένα “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” με τη μητέρα...

Η Ευγενία Ξυγκόρου, που υποδύεται την Πολυξένη, μία από...

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Ο «Άγιος Παΐσιος» σαρώνει και στο σινεμά

Τέλος εποχής στην κορυφή του ελληνικού box office έφερε το 4ήμερο 29 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου 2026.

Αφιέρωμα στην μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων σήμερα στο Οpen

Mε τίτλο «353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!», το Οpen προβάλλει σήμερα, στις 14.00, με οικοδεσπότες τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Λάμπη Ταγματάρχη, την εκπομπή που θα είναι αφιερωμένη στα θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου!

Ανήμερα τη μαύρη επέτειο, η εκπομπή αποτίει φόρο τιμής στους Ελληνες του Πόντου, για να μείνουν η μνήμη ζωντανή και η θύμηση αλώβητη, καθώς η Ιστορία που δεν διδάσκεται επαναλαμβάνεται, με περισσότερα δεινά για τις επόμενες γενιές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκπομπή φιλοξενούνται σημαντικές προσωπικότητες, που θα ρίξουν φως στην τραγωδία. Ιστορικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, επιστήμονες θα εξηγήσουν τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, από την Τραπεζούντα και τη Σαμψούντα έως την Πόλη! Σε αυτό το οδοιπορικό μνήμης που θα παρουσιάσει σήμερα, στις 14.00, το Open, απόγονοι των θυμάτων εξιστορούν τις θύμησες των προγόνων τους, οι οποίοι υπέφεραν, εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους και τελικά έχασαν τη ζωή τους στις πορείες θανάτου.

Ιστορική καταγραφή

Αγνωστες συγκλονιστικές ιστορίες θα έρθουν στο φως μέσα από την εκπομπή, ενώ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν καλεσμένοι από όλους τους τομείς, που θα συνδράμουν στην ιστορική καταγραφή της Γενοκτονίας.

Ακόμα, η εκπομπή «353.000 αθώα θύματα! Δεν ξεχνούμε!» θα ασχοληθεί με τα ήθη και τα έθιμα του Πόντου, με τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για τη διατήρηση της ποντιακής διαλέκτου από διάφορους μορφωτικούς και πολιτιστικούς φορείς καθώς και ΜΜΕ, αλλά και με τη σημασία των σπουδαίων πολεμικών χορών και της μουσικής, με τον επαναστατικό, δυναμικό και αναγνωρίσιμο ήχο της ποντιακής λύρας.

Το τηλεοπτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει πρώτη φορά μέσα από τη συχνότητα του Open κειμήλια με ιστορική αλλά και συναισθηματική αξία.

Οι Ελληνες του Πόντου, ευπατρίδες, άνθρωποι εργατικοί, του μόχθου, νοικοκυραίοι, οικογενειάρχες, έξυπνοι, ηθικοί, τίμιοι, με δυνατή πίστη στον Θεό και στην Ορθοδοξία, δημιούργησαν έναν ιδιαίτερο πολιτισμό και έδωσαν ώθηση στα γράμματα, στις τέχνες, στην αρχιτεκτονική, στην αγροτική παραγωγή, στο εμπόριο, στην επιστήμη, στην έρευνα, κρατώντας ζωντανή την ποντιακή κουλτούρα!

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Χρύσπα: «Χώρισα μετά από 15 χρόνια γάμου, δεν το περίμενα. Έζησα το πένθος του χωρισμού»

Καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» η Χρύσπα αναφέρθηκε στο...

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».