Υρώ Μανέ για το Φιλιππίδη και το Λιγνάδη – «Λυπάμαι που έφτασαν σε αυτήν την κατάντια»

«Αισθάνομαι λύπη που αυτοί οι άνθρωποι είχαν χτίσει αυτό το οικοδόμημα, βρίσκονταν σε ισχυρές θέσεις και εξαρτιούνταν άνθρωποι από αυτούς»

Η Υρώ Μανέ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Το πρωινό» και μεταξύ άλλων κλήθηκε να μιλήσει και για τις καταγγελίες στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Γι’ αυτό προσπαθούμε να οργανώσουμε τον κώδικα δεοντολογίας στο ΔΣ του Εθνικού για να μπορέσουμε να περιφρουρήσουμε τον εργασιακό μας χώρο από τις παθογένειες και τις συμπεριφορές που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους από τη μεριά των εξουσιαστών. Μας δίνεται η αφορμή να αλλάξει το σκηνικό γενικότερα και να συμπεριλάβει όλη την κοινωνία. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε υποθάλψει και εμείς οι ίδιοι τέτοιες συμπεριφορές με τη νοοτροπία ότι όποιος είχε μια “παραξενιά”, απαξιωτικό τρόπο που σε άλλη περίπτωση θα έχριζε ψυχιατρικής παρακολούθησης κάπου τον έχουμε αποδεχτεί γιατί ζούμε σε ένα συγκεκριμένο σύστημα.

Αυτό αφήνει περιθώρια για τέτοιες συμπεριφορές και βρίθουν στον χώρο μας. Τώρα απλώς ξεχείλισε το ποτήρι. Το θέμα δεν είναι να φοβηθείς αλλά να έρθεις αντιμέτωπος με τον εαυτό σου, να δεις τα λάθη σου, να τα ερευνήσεις και να δεις τα ερέβη της ψυχής σου, να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Αυτό είναι το δια ταύτα».

Όταν ρωτήθηκε αν είχε πέσει θύμα μιας παρενόχλησης εκείνη έμμεσα το παραδέχτηκε αλλά δεν ήθελε να πει κάτι παραπάνω.

8837 DIMITRIS LIGNADIS ALEXANDRA AIDINI IRO MANE THANASIS ALEVRAS 15112019

«Έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θέλω αν ασχοληθώ με αυτό το θέμα. Είχα την τύχη και τη δυναμική να αντιμετωπίσω όπως έπρεπε ό,τι μου έτυχε» είπε για το αν έχει αντιμετωπίσει κακές συμπεριφορές η ίδια.

Με τον Πέτρο Φιλιππίδη ξεκίνησαν μαζί στη Δραματική Σχολή και συνεργάστηκαν μια φορά στον κινηματογράφο. «Με τον Πέτρο ήμασταν συμμαθητές στο Θέατρο Τέχνης. Ο καθένας τράβηξε τον δρόμο του και έκανε τις επιλογές του».

0530 MANE FILIPIDIS 432013 Και πρόσθεσε: «Αισθάνομαι λύπη που αυτοί οι άνθρωποι είχαν χτίσει αυτό το οικοδόμημα, βρίσκονταν σε ισχυρές θέσεις και εξαρτιούνταν άνθρωποι από αυτούς και έφτασαν σε αυτήν την κατάντια και μάθαμε κι εμείς πράγματα αποτρόπαια. Όμως πραγματικά λυπάμαι κυρίως για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί αυτές τις συμπεριφορές και όχι μόνο γιατί ο βιασμός δεν είναι συμπεριφορά».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ