Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Έλληνες με μικρόφωνα, κράνη και αλεξίσφαιρα

Από την πρώτη στιγμή που ήχησαν οι σειρήνες του πολέμου στην Ουκρανία τα ελληνικά κανάλια έστειλαν έμπειρους δημοσιογράφους και οπερατέρ στην πρώτη γραμμή, όπου βρίσκονταν στις επάλξεις σε μαραθώνιους ενημέρωσης, μεταφέροντας λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

  • Από την Ιωάννα Τσέφλιου

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί άλλαξαν από την πρώτη στιγμή τα προγράμματά τους, προκειμένου να βρίσκονται στο επίκεντρο του πολέμου και να καλύπτουν τις επιθέσεις των ρωσικών στρατευμάτων.

Οι πολεμικοί ανταποκριτές άφησαν την ασφάλεια της Ελλάδας και βρέθηκαν μία «ανάσα» από τα τοπία που βομβαρδίζονται, μεταδίδoντας τις εικόνες καταστροφής από το Κίεβο, τη Μαριούπολη και τις υπόλοιπες περιοχές που έχουν πληγεί από την επίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας. Σύσσωμο το δημοσιογραφικό επιτελείο μετέφερε τα νέα δεδομένα όπως διαμορφώνονταν καθημερινά στις ουκρανικές πόλεις, αλλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων, που έτρεχαν γεμάτοι απελπισία να σώσουν τις ζωές τους και τις οικογένειές τους υπό τον φόβο νέων βομβαρδισμών.

Με μόνα εφόδιά τους τα αλεξίσφαιρα γιλέκα και τα κράνη τους, προχωρούσαν σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις σχετικά με τις νέες κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων. Ιδιαίτερα σημαντική σε όλο αυτό το εγχείρημα ήταν η συμβολή των οπερατέρ, που μετέδιδαν με αυτοθυσία τις εικόνες καταστροφής από την εμπόλεμη ζώνη. Πίσω από τις κάμερες, φορώντας τον εξοπλισμό που διέθεταν, ενημέρωσαν με τις εικόνες που κατέγραφαν το ελληνικό κοινό για τις εξελίξεις στις ουκρανικές περιοχές.

Βέβαια, οι πολεμικοί ανταποκριτές είχαν μεγάλο εχθρό τα χιλιάδες βίντεο και τις πληροφορίες που γνωστοποιούνται καθημερινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έπρεπε να διασταυρώνουν προτού πάρουν την ευθύνη να μεταφέρουν μέσω των τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό, σε συνδυασμό με τις δραματικές συνθήκες που βίωναν εκτεθειμένοι στον ύψιστο κίνδυνο πλάι στα πυρά, τους καθιστά αυτομάτως ήρωες.

ΟPEN

dfggdfg
Σωτήρης Δανέζης

Το τηλεοπτικό συνεργείο του Open βρίσκεται με αυτοθυσία από την πρώτη στιγμή στην Ουκρανία, μεταδίδοντας συγκλονιστικές εικόνες από το μέτωπο με 24ωρη ειδησεογραφική κάλυψη, στέλνοντας ανταποκριτές σε όλες τις πόλεις που χτυπήθηκαν.
Ο Χρήστος Νικολαΐδης μαζί με τον εικονολήπτη Δημήτρη Αλεξάκη βρίσκεται στο πολιορκημένο Κίεβο. Με κίνδυνο της ζωής τους, οι απεσταλμένοι στην ουκρανική πρωτεύουσα μεταδίδουν τις δραματικές εξελίξεις και τα πλάνα που στέλνουν στην Ελλάδα κόβουν την ανάσα. Στη Μαριούπολη βρίσκονταν μέχρι και την Τετάρτη, οπότε αποχώρησαν με κομβόι μαζί με όλους τους Ελληνες δημοσιογράφους για την Ελλάδα, ο Σωτήρης Δανέζης και ο εικονολήπτης του σταθμού Κώστας Παπαδάτος, μεταφέροντας καθημερινά το πολεμικό κλίμα και τα αλλεπάλληλα χτυπήματα που δεχόταν η περιοχή από την πρώτη ημέρα της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων, την ώρα που η επικοινωνία καθίστατο δύσκολη και οι συνθήκες ήταν δραματικές.

ALPHA

fdgfgf
Αλέξης Κουβέλης

Τις τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία ακολουθεί και ο Alpha, μεταφέροντας καθημερινά τις δραματικές εξελίξεις. Ο ρεπόρτερ Αλέξης Κουβέλης βρισκόταν στην εμπόλεμη ζώνη από την πρώτη στιγμή, μεταδίδοντας συνεχώς όσα τραγικά συμβαίνουν στη Μαριούπολη. Η προσπάθεια των κατοίκων να επιβιώσουν από τους βομβαρδισμούς και την έλλειψη βασικών αγαθών αποτυπωνόταν στις περιγραφές του Ελληνα πολεμικού ανταποκριτή, την ώρα που η πόλη εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας. Μάλιστα, κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από το υπόγειο κτιρίου που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για τους Ελληνες του χωριού Σαρτανά.

STAR

fhjhj
Σπύρος Λάμπρου

Ο ανατριχιαστικός ήχος από τα ρωσικά άρματα μάχης μεταδόθηκε και από τον πολεμικό ανταποκριτή Σπύρο Λάμπρου, που περιέγραφε καθημερινά τα γεγονότα από τη Μαριούπολη για τον τηλεοπτικό σταθμό Star. Ενδεικτικό των δραματικών συνθηκών που βίωσαν τόσο εκείνος όσο και οι συνεργάτες του είναι η ανάρτηση που έκανε θέλοντας να μεταφέρει το πολεμικό κλίμα που ζουν οι απεσταλμένοι στην Ουκρανία. «Η πιο δραματική στιγμή! Εκτακτη σύσκεψη με τον πρέσβη και τον πρόξενο στο ελληνικό προξενείο! Οι μάχες μεταφέρονται στην πόλη! Δεν υπάρχει διαφυγή! Ψύχραιμα. Μένουμε δίπλα στους πολίτες! Στη φωτογραφία όλοι οι συνάδελφοι από την Ελλάδα! Η απόφαση μία: Θα φύγουμε όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες μαζί με τους ομογενείς» είπε ο πολεμικός ανταποκριτής του Star, που έχει μεταδώσει λεπτό προς λεπτό τις εκρήξεις, αλλά και το «χτύπημα» που δέχτηκαν οι ομογενείς στο Σαρτανά.

ANT1

fgfg

Στην εμπόλεμη ζώνη βρέθηκαν και απεσταλμένοι του ANT1, μεταδίδοντας τα νέα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και την κατάσταση των αμάχων που βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη και την αβεβαιότητα για το αύριο. Οι απεσταλμένοι του ΑΝΤ1 στην Ουκρανία ήταν ο Τάκης Σφυρής στο Κίεβο και ο Χρήστος Μαζανίτης στη Μαριούπολη, μαζί με τον οπερατέρ Βασίλη Ρόζο. Δίπλα σε απελπισμένους αμάχους και εκρήξεις, οι δημοσιογράφοι κατέγραφαν συνεχώς τις εξελίξεις. Μάλιστα, ο Χρήστος Μαζανίτης φρόντισε να μεταδίδει τον παλμό του πολέμου και μέσω του προφίλ του στα social media, με φίλους και ακολούθους να προσεύχονται για τους ανθρώπους που βρίσκονται μία «ανάσα» από τα πυρά.

ΣΚΑΪ

gfgf
Σταύρος Ιωαννίδης

Τέλος, ο ανταποκριτής του Σκάι στη Μαριούπολη Σταύρος Ιωαννίδης μαζί με τον οπερατέρ Ηλία Μπασίσογλου μετέδιδαν τις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με κίνδυνο της ζωής τους. Μάντρες σπιτιών και αυλόπορτες κατεστραμμένες, τοίχοι με σημάδια από τα θραύσματα πυραύλων, στέγες σπιτιών που κάπνιζαν μετά τις φωτιές που ξεσπούσαν από τις εκρήξεις, τζάμια σπασμένα, οχήματα κατεστραμμένα συνθέτουν το σκηνικό της φρίκης που μεταδίδει ο πολεμικός ανταποκριτής με τον οπερατέρ του από τη Μαριούπολη.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...