Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Χωρισμένη και λαμπερή η Λάσπα!

Λαμπερή και ανανεωμένη Κατερίνα Λάσπα σε μία από τις...

Ο πρίγκιπας Χάρι «έκοψε» επισήμως τους δεσμούς με τη Βρετανία

Να δίνει ο πατέρας σου μάχη με τον καρκίνο...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον...

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι...

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Γιώργος Γεροντιδάκης: «Οι Άγριες Μέλισσες είναι πιο μπροστά από την εποχή»

Ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο ρόλος του «Απόστολου Νικολαΐδη» στην ταινία «Ταξίδι στα αστέρια»

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης, ο «Μελέτης» των «Άγριων μελισσών», μίλησε στο «Enjoy», της «κυριακάτικης δημοκρατίας», για τη σειρά-φαινόμενο του ΑΝΤ1, για την ταινία «Ταξίδι στα αστέρια», που βγαίνει στις αίθουσες την Τετάρτη 16 Μαρτίου, αλλά και για το μεγάλο θέμα των ημερών, τον πόλεμο στην Ουκρανία.

gerontidakisjpg

«Ανήκω στη γενιά που βλέπαμε να πέφτουν live οι βόμβες στον πόλεμο στο Ιράκ, όταν βομβάρδιζαν οι Αμερικανοί στον Περσικό τον Σαντάμ, και θυμάμαι ακόμη αυτές τις φωτεινές αστραπές στην οθόνη που γκρέμιζαν ολόκληρες περιοχές.

gerontidakis.giorgos 72599621 452716642029075 9146217195239361414 n Ενας πόλεμος σαν video game.
Μετά χαρακτηριστική πάλι ήταν η εικόνα της πτώσης των Δίδυμων Πύργων, στη Νέα Υόρκη, που την είχαμε δει όλοι live στην τηλεόραση. Ακολούθησαν ύστερα εικόνες από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη, στη Συρία.

Η γενιά μου, δυστυχώς, μεγάλωσε με πολύ σκληρές εικόνες. Ακόμη μια φορά ο πόλεμος είναι στη γειτονιά μας, από πάνω μας, οι πρόσφυγες ήδη έρχονται στην πατρίδα μας και βλέπουμε τους ξεριζωμένους. Κακά τα ψέματα, εδώ και πολλά χρόνια υπήρχε μια διένεξη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και στην Κριμαία, αν θυμάστε καλά. Απλά δεν περιμέναμε ότι αυτός ο πόλεμος θα πάρει σχεδόν οικουμενικές διαστάσεις, με διεθνείς κυρώσεις και με απειλές της Ρωσίας προς τις σκανδιναβικές χώρες, αλλά και να γίνεται λόγος ακόμη για έναν πυρηνικό ή Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» τόνισε ο ηθοποιός. Σε ερώτηση της δημοσιογράφου Μαρίας Ανδρέου για το κατά πόσο επίκαιρες φαντάζουν οι «Αγριες μέλισσες» μέσα στο σκηνικό που αυτήν τη στιγμή διαμορφώνεται στον πλανήτη, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής ήταν σαφής: «Οι “Αγριες μέλισσες” είναι μέσα στα πράγματα και ίσως και πιο μπροστά στην εποχή.

gerontidakis

Όταν ο Μάνος Βόσκαρης κακοποιούσε τη Λενιώ Σταμίρη, τις γυναίκες μέσα στις φυλακές, τη Σοφούλα, οι ιστορίες αυτές ήταν πιο μπροστά και από το κίνημα #ΜeΤoo και όσα βγήκαν στη φόρα για τον καλλιτεχνικό χώρο και τις κακοποιητικές σχέσεις.

Οι σεναριογράφοι Μελίνα Τσαμπάνη και Πέτρος Καλκόβαλης τοποθέτησαν τον τρίτο κύκλο των “Αγριων μελισσών” στη χούντα και βλέπουμε και σήμερα σε πολλές χώρες του κόσμου, ακόμη και αυτές που έχουν έναν καπιταλιστικό τρόπο ζωής στην οικονομία, να έχουν αρκετά προβλήματα όσον αφορά τις ελευθερίες των πολιτών, να υπάρχει λογοκρισία και γενικώς οι ηγέτες τους να μην κυβερνούν δημοκρατικά». Στη συνέχεια ο Γιώργος Γεροντιδάκης μίλησε και για τον ρόλο του στην ταινία «Ταξίδι στα αστέρια», που βγαίνει στους κινηματογράφους την προσεχή Τετάρτη: «Στην ταινία υποδύομαι ουσιαστικά τον Απόστολο Νικολαΐδη, τον άνθρωπο που έπαιξε ιδρυτικό ρόλο στη δημιουργία ομάδας μπάσκετ από τον Παναθηναϊκό.

Έναν άνθρωπο που ήρθε από το εξωτερικό και έμαθε στους Ελληνες τι θα πει μπάσκετ. Το μπάσκετ έχει στη χώρα μας 100 χρόνια διαδρομής και ζωής. Μεγάλη ιστορία και έχει φέρει στην πατρίδα μεγάλες διακρίσεις.

Ο αθλητισμός για μένα είναι υγεία. Είναι αξίες. Ομαδικότητα. Να νιώθεις εμπιστοσύνη και αγάπη με τους συναθλητές σου. Πιστεύω ότι όσοι δουν την ταινία θα κάνουν ένα όμορφο ταξίδι στον χρόνο, θα μάθουν πώς μπαίνουν τα θεμέλια για μια ομάδα, πώς έρχονται οι διακρίσεις, οι πανηγυρισμοί μέσα από λαοφιλή αθλήματα. Και το ποδόσφαιρο μας έχεις δώσει μεγάλες χαρές στην Ελλάδα και το μπάσκετ. Για μένα ο αθλητισμός είναι υγεία και δίνει στους άξιους την ευκαιρία.

undefined 138687953 169961998252265 1073265303394965864 n

Ο Αντετοκούνμπο και η οικογένειά του είναι ένα success story. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι πέρα από τη βία, τον χουλιγκανισμό, τη βαρβαρότητα. Ούτε φίλαθλοι ούτε οπαδοί αφαιρούν τις ζωές συνανθρώπων τους για μια ομάδα. Αυτά δεν έχουν σχέση με τον αθλητισμό, αυτά είναι σκοταδισμός, παραβατικές συμπεριφορές, και αμαυρώνουν τα αθλήματα που αγαπά όλος ο κόσμος, όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ.

Εγώ νιώθω υπερηφάνεια κάθε φορά που ελληνική ομάδα κατακτά ένα τρόπαιο. Αυτό θέλει μεγάλο αγώνα. Τα μαχαιρώματα και οι καβγάδες είναι άθλια πράγματα, εκφυλιστικά. Εμείς που αγαπάμε το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο θέλουμε τη χαρά, όχι μνήματα! Να υπερισχύσει η ανθρωπιά και όχι τα ζωώδη ένστικτα».

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...