Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Δεν έχει τελειωμό ο σάλος με τον ανταποκριτή «φάντασμα» της κρατικής τηλεόρασης στο Κρεμλίνο

Ο Αχιλλέας Πατσούκας προσελήφθη για να μεταδίδει από τη Μόσχα αλλά έμεινε στην Κυψέλη

Δεν έχουν τέλος οι… ρουκέτες καταγγελιών που σκάνε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής για τον ανταποκριτή «φάντασμα» της ΕΡΤ στη Ρωσία Αχιλλέα Πατσούκα, που εμφανιζόταν στον «αέρα» της κρατικής τηλεόρασης όχι από τη ρωσική πρωτεύουσα, αλλά από το… σπίτι του στην Κυψέλη!

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία ανέφερε: «Η απουσία ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Ρωσία και οι φήμες που ήθελαν τον δημοσιογράφο να βρίσκεται κάπου στην Κυψέλη αποτελούν τις προϋποθέσεις που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά της ανυπαρξίας της αντικειμενικότητας. Αλήθεια, τελικά υπάρχει ανταποκριτής στη Ρωσία ή η αντικειμενικότητα ακόμα θυσιάζεται στον βωμό των υπερατλαντικών και ευρωενωσιακών πολιτικών σκοπιμοτήτων;» Όλο αυτό το πρωτοφανές τηλεοπτικό φιάσκο είχε και πολιτικές προεκτάσεις.

Πρωταγωνιστής του σκανδάλου, ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Πατσούκας, ο οποίος έπειτα από διαγωνισμό προσελήφθη με 18μηνη σύμβαση για να είναι ο ανταποκριτής στη Μόσχα, μόνο που ο ίδιος δεν έφυγε ποτέ για το… Κρεμλίνο, με τις εξελίξεις και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία να τον βρίσκουν στο σαλόνι του σπιτιού του στην Κυψέλη!

Ενδιαφέρον, άλλωστε, θα έχει και η τοποθέτηση (που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει) του προέδρου της ΕΡΤ Κωνσταντίνου Ζούλα, τον οποίο πληρώνει, όπως και τον Αχιλλέα Πατσούκα, ο Ελληνας φορολογούμενος!

Αρκούσαν τέσσερις συνδέσεις, όπως φαίνεται και από τα τέσσερα βίντεο που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, με τον «ανταποκριτή» σε ένα από τα παράθυρα, για να αρχίσει ο αθέατος μέχρι εκείνη τη στιγμή τηλεοπτικός πόλεμος! Και μπορεί να μην αναγράφονταν κάτω από την εικόνα του ότι βρίσκεται στη Μόσχα, όμως οι παρουσιαστές της ΕΡΤ (όπως, για παράδειγμα, η Αντριάννα Παρασκευοπούλου) στην προσφώνησή τους το παρουσίαζαν ως δεδομένο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πάμε λοιπόν και στον ανταποκριτή μας στη Μόσχα, τον Αχιλλέα Πατσούκα»). Το μέγα φιάσκο και σκάνδαλο κράτησε δύο μέρες, καθώς τη δεύτερη μέρα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία «χάθηκε» από τους δέκτες της κρατικής τηλεόρασης, όμως το κακό για την αξιοπιστία του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής είχε ήδη γίνει, με το μπάχαλο να χρεώνεται στον Κωνσταντίνο Ζούλα!

E, έπειτα από όλα αυτά, δεν ήθελε και πολύ για να πάρει το θέμα και πολιτικές διαστάσεις! Την αρχή έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, που με ανακοίνωσή του ανέφερε: «Μετά τις καταγγελίες ότι ανταποκριτής της ΕΡΤ που υποτίθεται ότι ήταν στη Μόσχα όχι μόνο δεν έχει πατήσει στη Ρωσία αλλά έδινε ρεπορτάζ από την Κυψέλη σε γνώση της διοίκησης, περιμένουμε άμεσα καθαρές απαντήσεις: Ισχύουν οι καταγγελίες; Μήπως υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις “φαντασμάτων” ανταποκριτών σε γνώση της διοίκησης της ΕΡΤ;» Τόνιζε, μάλιστα, πως εάν ισχύουν οι καταγγελίες, «το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Ζούλας είναι να παραιτηθεί. Τα υπόλοιπα εξάλλου είναι θέμα της Δικαιοσύνης».

Τη σκυτάλη πήρε η αναπληρώτρια τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Αναστασία Γκαρά, η οποία κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, κάνοντας λόγο για ενδεχόμενη εξαπάτηση της κοινής γνώμης με ευθύνη της διοίκησης της ΕΡΤ. Η ίδια μάλιστα έθεσε μια σειρά από ερωτήματα: Αληθεύει ότι ο δήθεν ανταποκριτής της ΕΡΤ στη Μόσχα έκανε ρεπορτάζ από την Αθήνα; Αληθεύει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασής του δεν βρέθηκε καθόλου ή ελάχιστο διάστημα στη ρωσική πρωτεύουσα;

Αληθεύει πως η ΕΡΤ Α.Ε. καταβάλλει στον «αόρατο» ανταποκριτή μισθό άνω των 20.000 ευρώ ετησίως, όντας ο ίδιος απών από τον τόπο εργασίας του; Με ποια επαγγελματική σχέση και ιδιότητα ο συγκεκριμένος «ανταποκριτής» εμφανίζεται να παρέχει δημοσιογραφικές υπηρεσίες σε κυπριακό κανάλι; Εχει λάβει άδεια παράλληλης απασχόλησης από την ΕΡΤ; Η Αναστασία Γκαρά υπογράμμισε επίσης πως σε περίπτωση που οι καταγγελίες επαληθευτούν, θα πρέπει να ζητηθούν οι παραιτήσεις της διοίκησης της ΕΡΤ και του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης, ως ελάχιστη επανόρθωση για το φιάσκο που συντελέστηκε με ευθύνη τους!

Από την άλλη και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ με μια σκληρή ανακοίνωση καλεί τη διοίκηση της ΕΡΤ να δώσει εξηγήσεις για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα με πρωταγωνιστή τον Αχιλλέα Πατσούκα, ο οποίος δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ!

«Εδώ και 15 μήνες στην ΕΡΤ δεν βγήκε ούτε ένα ρεπορτάζ από Ρωσία»

Και ενώ η ΕΡΤ τηρεί σιγήν ιχθύος, άρχισαν κάποιες διαρροές από τους διαδρόμους του Ραδιομεγάρου για το πρωτοφανές φιάσκο, λέγοντας πως η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον Πατσούκα στην Αθήνα, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον «αέρα» της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση. Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε, όμως, μια και για την ταμπακιέρα κουβέντα! Το γεγονός ότι τον πλασάριζαν από το πλατό των ειδήσεων ως… ανταποκριτή!

Στη θέση τους άλλωστε έβαλε τον κ. Ζούλα και τους συν αυτώ ο επί χρόνια ανταποκριτής ελληνικών μέσων ενημέρωσης στη Μόσχα Δημήτρης Λιάτσος μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Διαβάζω τη δήλωση της ΕΣΗΕΑ περί ΕΡΤ και ανταποκριτή στη Μόσχα! Ενδιαφέρουσα προσέγγιση… “Βοηθάει” να σπάσω τη σιωπή μου! Περί δημόσιας τηλεόρασης την οποία υπηρέτησα με ειλικρίνεια, σεβασμό και πάθος επί 23 συναπτά έτη, έχω να δηλώσω: Από 1/1/21, μετά από διαγωνισμό στον οποίο πήρα μέρος αλλά δεν… κέρδισα (!), ο νέος νικητής υπέγραψε συμβόλαιο και ξεκίνησε τη δουλειά του.

Πέρασαν ήδη 15 μήνες και στην ΕΡΤ δεν βγήκε ΟΥΤΕ ένα ρεπορτάζ από Ρωσία! Δεν ξέρω από πού η ΕΡΤ “έβγαζε” τον ανταποκριτή, όταν από κάτω έδινε το όνομά του και έβαζε τη λέξη ΜΟΣΧΑ. Ξέρω ότι δεν βρέθηκε στη Μόσχα ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ στο δεκαπεντάμηνο διάστημα. Αυτό προβλημάτισε ακόμα και την ελληνική πρεσβεία, το ΥΠΕΞ… Η ΕΣΗΕΑ αναδεικνύει τώρα το θέμα, μετά από παρέμβαση, λέει, των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Η ΕΣΗΕΑ έχει εδώ, στη Μόσχα, δύο μέλη της! Υπάρχει η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπία… Δεν ήξερε νωρίτερα, δεν ρώταγε; Κάποιοι ίσως “κακίσουν” τον εν λόγω ανταποκριτή συνάδελφο! Τον οποίο αναζητούσαν -μάταια- υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες ερχόμενοι στη Ρωσία το 15μηνο διάστημα. Με τη διοίκηση της ΕΡΤ, όμως, τι θα γίνει; Ποιοι έχουν την ευθύνη για την κατάσταση; Ποιος και με ποιο δικαίωμα εκθέτει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα;»

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...