Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Το «Κόκκινο ποτάμι» επιστρέφει και μας ταξιδεύει στη Μικρασιατική Καταστροφή

Τα «φρέσκα» πρόσωπα μας ξεδιπλώνουν την ιστορία που αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών

Τους παρέσυρε σ’ ένα ρεσιτάλ μυθοπλασίας το «Κόκκινο ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη, βιώνοντας για τη φετινή σεζόν τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού!
Η συγκλονιστική σειρά επιστρέφει στο Open δύο χρόνια μετά, με νέους πρωταγωνιστές, όπως η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Φίλιππος Σοφιανός, ο Ομηρος Πουλάκης, η Φωτεινή Ντεμίρη, αλλά και η κόρη του Γιώργου Κιμούλη, η ταλαντούχα Μαριάννα.

kokkino potami387

Μαζί τους θα δούμε και τους παλαιούς πρωταγωνιστές, όπως η Αναστασία Παντούση, ο Κώστας Καζάκος, ο Σωτήρης Χατζάκης, ο Λάμπρος Κτεναβός, ο Πέτρος Ξεκούκης και άλλοι!tokikkinopotami

H πολυαναμενόμενη πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στις 21.00 και θα εστιάσει στη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, σε μια χρονιά στην οποία συμπληρώνονται 100 χρόνια από τις μαύρες στιγμές για τον Ελληνισμό. Η ιστορία συνεχίζεται, οι μνήμες μένουν ζωντανές και οι ξεριζωμένοι ήρωες ακολουθούν νέους δρόμους. Η Ιφιγένεια και το παιδί της φτάνουν πρόσφυγες στη Θεσσαλονίκη. Εκεί θα βάλει σκοπό να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στην Τουρκία για να βρει τον άντρα της, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Μίλτος είναι νεκρός.

φ3 ΑΛΕΞΑΝΙΑΝ ΣΩΤΗΡΑΚΗΣ

Ενας μαχητικός γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο Δημοσθένης Μαντάς, θα σταθεί στήριγμά της και κόντρα σε κάθε κίνδυνο θα τη συνοδεύσει στο παράτολμο ταξίδι πίσω στην Τουρκία, όπου το δόγμα του Κεμάλ «η Τουρκία ανήκει στους Τούρκους» φανατίζει τον κόσμο και οι σφαγές των χριστιανικών πληθυσμών κορυφώνονται. Το ταξίδι θα οδηγήσει τους ήρωές μας στη Σμύρνη, όπου θα γίνουν μάρτυρες των εξελίξεων. Το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας, ο Διχασμός, η Μικρασιατική Εκστρατεία και η Καταστροφή στη συνέχεια, η διεθνής πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων είναι το πολιτικοκοινωνικό πλαίσιο, πάντα μέσα από τα μάτια των αγαπημένων μας ηρώων, αλλά και πολλών νέων χαρακτήρων που μπαίνουν στο φόντο, καθώς η ιστορία αγκαλιάζει οικογένειες Ποντίων και Μικρασιατών προσφύγων, τις περιπέτειές τους, αλλά και την καινούργια τους ζωή στην Ελλάδα που με δύναμη κατακτούν.

kokkino potami388

Νέοι χαρακτήρες

Ο Όμηρος Πουλάκης θα υποδυθεί τον Δημοσθένη Μαντά, έναν γιατρό στον οποίο καταφεύγει η Ιφιγένεια με το άρρωστο παιδί της όταν φτάνει στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος εντυπωσιάζεται από την παρουσία της από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους και φτάνει στο σημείο να την ακολουθήσει στο ταξίδι αναζήτησης του Μίλτου στην Τουρκία. Εμπόδιο στον έρωτά τους στέκεται η έντονη εσωτερική αντίσταση της Ιφιγένειας να ξεπεράσει τον Μίλτο και να δει τη συνέχεια της ζωής της χωρίς αυτόν.

kokkino potami 3

Ο Φίλιππος Σοφιανός θα παίξει τον ρόλο του Δημητρίου Γαλάνη, ενός γιατρού από τους πιο φημισμένους και προοδευτικούς καθηγητές, που υποστηρίζει τον Βενιζέλο. Εχει αναλάβει κατά κάποιον τρόπο την εκπροσώπησή του στη βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ άλλων έχει επωμιστεί την υποδοχή και τακτοποίηση των προσφύγων από τον Πόντο, ρόλος στον οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Η Φωτεινή Ντεμίρη θα ζωντανέψει τη Βαρβάρα. Από τα πιο τραγικά πρόσωπα, καθώς, εκτός από το σπίτι και την πατρίδα της στον Πόντο, χάνει τον άνδρα της και στην ουσία και την κόρη της Ανθή, αφού χωρίς να φταίει η ίδια, την καταπίνει η βρόμικη νύχτα της Θεσσαλονίκης.

Screen Shot 2022 09 28 at 18.20.33

Η Μαριάννα Κιμούλη θα ενσαρκώσει την Εσμέ, μια μουσουλμάνα της Θεσσαλονίκης, που βοηθά την Ιφιγένεια στο νοσοκομείο τις τραγικές ώρες που το παιδί της βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου.

Τέλος, η Χριστίνα Αλεξανιάν και ο Τάσος Σωτηράκης θα υποδυθούν τους Ρωξάνη και Αριστείδη Πιατά, ένα ζευγάρι από την Κωνσταντινούπολη, οι μόνοι από τους ήρωες της σειράς που μεταναστεύουν οικειοθελώς, όντας ευκατάστατοι, στη Θεσσαλονίκη και δημιουργούν μια βιομηχανία.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...