Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Bullying και στη TV – Οι τηλεθεατές γίνονται «σκληροί» με τηλεοπτικά πρόσωπα που οι ίδιοι ανέδειξαν

Bullying και στην TV...

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι ή η άνοδος και η πτώση της ασημαντότητας. Οι τηλεθεατές κάνουν… bullying στις παρουσιάστριες ψυχαγωγικών εκπομπών! Που φτάσαμε ως κοινωνία; Κι όμως, ναι.

Χτίζουμε είδωλα και τα καταστρέφουμε με θυμό. Κοπέλες σαν τα κρύα νερά είναι υπόλογες για τα κιλά τους, τις πλαστικές τους, για τις ερωτικές τους σχέσεις, για τη μητρότητα, για τα παιδιά τους, για το αν έχουν κάνει οικογένεια ή έχουν προτιμήσει την ελεύθερη ζωή και την καριέρα τους.

nonoram 313596621 143388105108747 8578022835931235425 n

Από τότε που μπήκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη ζωή μας και καθένας μπορεί να ασχοληθεί με τις ζωές των άλλων, να τις κρίνει και να τις κατακρίνει, οι γυναίκες παρουσιάστριες της μικρής οθόνης είναι κατά έναν τρόπο ο πιο εύκολος στόχος και βρίσκονται πολύ συχνά λόγω των επιλογών τους στη δίνη του κυκλώνα. Το τηλεοπτικό κοινό που τις ανέδειξε και τις ανέβασε στο βάθρο αυτό ενίοτε αρέσκεται να τις τσαλακώνει, να τις σχολιάζει αρνητικά στο facebook και στο Instagram, να τους ισοπεδώνει την ψυχολογία, σαν να τις ζηλεύει για την ομορφιά τους, την επιτυχία, τη φήμη, τα λεφτά τους. Με μοχθηρία και με σκοπό τον πόνο στηλιτεύουν τη ζωή τους. Βέβαια, όσοι το κάνουν είναι οι ίδιοι βαθιά δυστυχισμένοι και δεν μπορεί κανείς να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Πρόσωπα της τηλεόρασης καλούνται συχνά πυκνά σε απολογία ενώπιον του κοινού και παραδίδονται από τα λαϊκά δικαστήρια των social media στην αρένα της ανθρωποφαγίας.

ΑΝΤΕΛΙΝΑ ΒΑΡΘΑΚΟΥΡΗ

Screen Shot 2022 11 20 at 17.23.51

Με το που μπήκε η γλυκύτατη Αντελίνα Βαρθακούρη χαμογελαστή στη μικρή μας οθόνη αρκετοί τηλεθεατές δεν εστίασαν στο ταμπεραμέντο της και την καλή της διάθεση, μια σύζυγος και μανούλα δύο κοριτσιών, που είχε τη διάθεση να κρατήσει παρέα στους τηλεθεατές, αλλά στα κιλά της. Εκείνη, όταν της έγραψαν ότι έχει γίνει σαν φάλαινα και σαν αγελάδα, είπε: «Θα μπορούσα να γράψω τόμους βιβλίων για το θέμα των κιλών. Είναι δύσκολο να σε κρίνουν για τα κιλά σου. Το λέω και συγκινούμαι, γιατί έχω περάσει πολλά γι’ αυτά τα κιλά και σας μιλάω μέσα από την καρδιά μου ότι δεν αξίζει καθόλου, μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.

adelina varthakouri 192900818 142447927941482 6606691349493894148 n

Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι το εξής: Εγώ πήρα περίπου 20 κιλά, μπορεί και κάτι παραπάνω. Δεν καταλάβαινα πώς έβαζα τα κιλά. Στη δική μου περίπτωση δεν ήταν θέμα υγείας από άποψη παθολογίας. Ενιωθα… το φαγητό είναι πάντα εκεί, δεν σε προδίδει ποτέ, το φαγητό σού προσφέρει μια αγκαλιά πάντα, όποτε και όταν θέλεις εσύ. Για πολλά χρόνια έδινα τους δικούς μου αγώνες σε πολλά επίπεδα και έφτασε μια μέρα που άρχισα να ξεσπάω στο φαγητό. Ολοι οι δικοί μου μού λέγανε ότι πρέπει να χάσω τα κιλά. Και κάθε μέρα αυτό ήταν το θέμα της συζήτησης όπου κι αν πήγαινα. Μου λέγανε πως ενώ είμαι τόσο όμορφη κοπέλα, πήρα τόσα κιλά. Μου στέλνανε μηνύματα ότι έχω γίνει φάλαινα και αγελάδα, και δεν μπορώ να κάνω καριέρα και να πάω πουθενά. Εμπαινα και έλεγα “γιατί δεν μπορείς να πας πουθενά, αφού και η Adele έκανε καριέρα”.

varthakouri a 1068x712 1

Προσπαθούσα να βρω ένα εκατομμύριο λόγους για να στηρίξω τα κιλά μου. Κορόιδευα τον εαυτό μου. Μπορώ να σας μιλήσω για 1 τρις δίαιτες που έχω κάνει. Τα έχω δοκιμάσει όλα. Εχω πάει παντού. Ολα αποτυγχάνανε, γιατί ενθουσιαζόμουν μια δυο εβδομάδες και μόλις πιεζόμουν και μου λέγανε να κάνω δίαιτα, πήγαινα στο ψυγείο και έτρωγα άλλο τόσο. Δεν με αναγνώριζα. Το δικό μου μυστικό είναι να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και να κάνετε αυτό που θέλετε εσείς. Εγώ έχω μπει σε μια διαδικασία -το ξέρετε- να κάνω μια διατροφή.

Ξέρω πώς αισθάνεστε. Θέλεις να κρύβεσαι, ντρέπεσαι για το σώμα σου. Εχω κάνει δύο καισαρικές, έχει κρεμάσει η κοιλιά, έχει κρεμάσει ο ποπός, μπορεί να έχει κρεμάσει και το στήθος. Σε βλέπεις στον καθρέφτη και δεν μπορείς. Ακούστε με, ό,τι κι αν έχετε ζήσει μέσα στο σπίτι σας, το έχω ζήσει και εγώ. Ενας είναι ο τρόπος, αγάπη και αγκαλιά».

KAΤΕΡΙΝΑ ΣΤΙΚΟΥΔΗ

Screen Shot 2022 11 20 at 17.56.19

Το cyber bullying το ένιωσε και η Κατερίνα Στικούδη, που μας χαρίζει ωραίες στιγμές στο μουσικό σόου «J2US». Μία ερώτηση που συχνά ακούνε οι μαμάδες όταν επιστρέφουν στη δουλειά έγινε αφορμή για να ξεσπάσει η Κατερίνα Στικούδη. Η παρουσιάστρια του backstage στο «Just the 2 of us», που έχει δεχτεί πολλά σχόλια για το ότι γύρισε στην τηλεόραση λίγες μόνο μέρες μετά τη γέννηση του γιου της, απάντησε… με το γάντι σε δημοσιογράφο που τη ρώτησε on camera αν νιώθει τύψεις που αφήνει τον γιο της στο σπίτι και λείπει συνέχεια.

«Δεν νιώθω καθόλου τύψεις, όπως δεν ξέρω αν κάνετε αυτήν την ερώτηση σε πατεράδες ή την κάνετε μόνο σε γυναίκες. Α, την κάνεις και στους άνδρες, αν νιώθουν τύψεις που αφήνουν τα παιδιά τους; Αν το κάνεις και στους άνδρες, εντάξει, το άγχος σου για το παιδί μου μπορώ να το καταλάβω. Δεν είναι μόνος του ποτέ» είπε και συνέχισε:

katerina stikoudi 3

«Είμαι κάθε μέρα μαζί του, αφιερώνω χρόνο στο παιδί μου και ειλικρινά θέλω να πιστεύω ότι αύριο μεθαύριο θα χαίρεται και θα καμαρώνει για εμένα και για όλα αυτά που κάνω γι’ αυτόν φυσικά».

katerina stikoudi 4

Λίγες ώρες αργότερα η Κατερίνα Στικούδη με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Instagram έβαζε τα πράγματα στη θέση τους γράφοντας: «Είπαν ότι είχα παρένθετη μητέρα και πως δεν γίνεται να χάσω τόσο γρήγορα τα κιλά της εγκυμοσύνης… Aλλοι είπαν ότι έκανα πλαστικές αμέσως μετά… Βody positivity! Θυμάμαι όμως και τα πρώτα σχόλια, όταν έβγαλα το πρώτο μου τραγούδι, όταν παρουσίασα την πρώτη μου εκπομπή, όταν έπαιξα σε μια σειρά, όταν ανέβηκα στο σανίδι, όταν έμαθα πιάνο. Α, ναι, θα μου πεις, έτσι είναι αυτή η δουλειά, θέλει γερό στομάχι, να αντέχεις!»

ΗΛΙΑΝΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Screen Shot 2022 11 20 at 18.01.30

Τελευταίο θύμα αυτής της κρεατομηχανής που αλέθει παρουσιάστριες, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου. Η συμμετοχή της στο ριάλιτι του Σκάι «Love Island» αποτέλεσε την αφορμή για να συζητηθούν έντονα τα κιλά της και να λεχθεί ότι πάσχει από νευρική ανορεξία.

ilianapapageorgiou 292022336 3325990187723671 9084578551243036925 n

Η απάντηση, αρχικά, ήρθε από την Ελενα Χριστοπούλου, μάνατζερ και κολλητή φίλη της παρουσιάστριας, που ανέφερε: «Γράφτηκαν πολλά, περίεργα και δυσνόητα. Το συζήτησα λίγο χθες με την Ηλιάνα, έτρωγε ένα burger εκείνη τη στιγμή και γελούσε. Δεν γελάω εγώ όμως. Αυτό είναι το body shaming. Ενα κορίτσι σαν την Ηλιάνα, που μπορεί να έχει λιγότερα κιλά απ’ όσο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, δημιούργησε αυτά τα σχόλια. Μιλάμε για ένα κορίτσι που είναι μοντέλο, ήταν έτσι πάντα. Ετσι ζούσε στη Νέα Υόρκη, έτσι περπατούσε στις πασαρέλες, έτσι ξεκίνησε στο “GNTM”. Μετά πήρε κάποια κιλά για κάποιους δικούς της λόγους. Δεν ήταν καλά ψυχολογικά. Τότε έλεγαν ότι είναι έγκυος.

σελ 19 φ1 7359 ILIANA PAPAGEORGIOY 442Σ022

Είναι ωραίο να κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη και να πούμε “εγώ ποιος είμαι που κρίνω την εμφάνιση και τα κιλά ενός ανθρώπου;”. Αρνούμαι την κακή συμπεριφορά και το body shaming/bullying στον κόσμο, όποιος και να είναι αυτός. Τώρα είναι υγιέστατη, είναι στα κιλά της και είναι μια χαρά».

3634 ILIANA PAPAGEORGIOY 199202

Οσα ειπώθηκαν δεν θα μπορούσαν να περάσουν ασχολίαστα και από την ίδια την Ηλιάνα, που μέσα από το Instagram ξεκαθάρισε: «Και τι να κάνω, να ζυγίζομαι κάθε δύο λεπτά, να μετριέμαι με τη μεζούρα κάθε μέρα, να βγάζω την τέλεια λήψη για να μη φαίνομαι σήμερα πιο αδύνατη ή αύριο πιο παχιά; Μια και τα κιλά μου έχουν απασχολήσει αρκετά τελευταία, δεν έχω πλάνο διατροφής, τα τελευταία τρία χρόνια απολαμβάνω τη ζωή, τρώω κανονικό φαγητό, μαμαδίσιο, με εσάνς junk food. Χωρίς ενοχές και άγχος».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ

φ4 75

Η Κατερίνα Καινούργιου είναι μια παρουσιάστρια που μας κρατά με κέφι συντροφιά κάθε πρωί, ενώ έχει να απαντήσει σε κακόβουλα σχόλια για τις πλαστικές της, τα κιλά της, για το ότι δεν έχει παντρευτεί ακόμη και δεν έχει γίνει μάνα. Τα υβριστικά μηνύματα που δέχεται και αφορούν τόσο την εξωτερική της εμφάνιση όσο και την επιθυμία της να γίνει μητέρα την έχουν οδηγήσει να ξεσπάσει δημόσια και να μιλά ανοιχτά για όλα αυτά που βιώνει.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που η παρουσιάστρια του Alpha και της εκπομπής «Super Κατερίνα» έχει αναφερθεί στο bullying που έχει δεχτεί από συναδέλφους. «Σας μιλάει ένας άνθρωπος που έχει υποστεί τεράστιο bullying για την εξωτερική εμφάνιση, για τη μεγάλη μου βλεφαρίδα και το χτένισμά μου. Ακόμα και τώρα υπάρχουν κυρίες της ελληνικής τηλεόρασης που βγαίνουν και δίνουν συνεντεύξεις για εμένα και μένουν ακόμα στην εμφάνισή μου και με χτυπάνε συνέχεια. Αυτή τη στιγμή κλείνω 18 χρόνια στον χώρο, αλλά όλοι μένουν στη βλεφαρίδα, στις τρέσες ή στις πλαστικές».

katken85 191766298 974907466596157 4757565478349273426 n

Πρόσφατο περιστατικό, στον αέρα της ψυχαγωγικής της εκπομπής, ήταν και η επίθεση που δέχτηκε από τον δικηγόρο Ανδρέα Θεοδωρόπουλο. Ο τελευταίος συνομιλώντας με την Κατερίνα είπε: «Είπατε για το ποιόν των δικηγόρων, δεν ξέρω γιατί τα βάζετε με τους δικηγόρους. Να γνωρίζετε ότι έχετε δικηγόρο ενώπιόν σας, όχι πλαστικό χειρουργό».

katken

Ποιος είδε την Κατερίνα και δεν τη φοβήθηκε! «Να σας απαντήσω, κύριε Θεοδωρόπουλε. Θα μπορούσατε να σκεφτείτε κάτι πιο έξυπνο να πείτε. Το να χτυπάει ένας άνδρας σε αυτό το κομμάτι μια γυναίκα, πραγματικά, γελάω. Είστε απλά γελοίος. Παρακαλώ τους συναδέλφους μου, ποτέ ξανά σε αυτή την εκπομπή ο κύριος».

ΕΛΕΟΝΩΡΑ ΜΕΛΕΤΗ

Screen Shot 2022 11 20 at 18.18.47

Η Ελεονώρα Μελέτη μπορεί να μην είχε κιλά, αλλά οι τηλεθεάτριες δεν της συγχώρεσαν που είχε την τύχη να πάρει ένα άνδρα σαν τον Θοδωρή Μαροσούλη, μικρότερο σε ηλικία, όμορφο, θεατρικό επιχειρηματία, που κοιτά αυτήν και την κορούλα της στα μάτια. Η Ελεονώρα έφτασε στο σημείο να κάνει μια ανάρτηση με όσα τις έγραψαν οι διαδικτυακές φίλες της…

«“Γριά”, “μπάζο”, “Παναγία μου ασχήμια, όταν δεν βάφεσαι”, “γιατί δεν φτιάχνεις τη μύτη σου;”. Αυτά είναι μερικά από τα σχόλια που διαβάζω κάποιες φορές σε πιο φυσικές φωτογραφίες. “Απαντάς;” θα με ρωτήσετε. Σπάνια. Πολύ σπάνια. Και αν απαντήσω, συνήθως δίνω μια ευχή.

katpsixi-oariwn-eleonora-meleti

Μεγαλώνοντας οι καλοθελητές να είναι σαν να έχουν περάσει από πάνω τους όλα τα φίλτρα του Instagram. Απλά εύχομαι να ομορφαίνουν και στην ψυχή τους, γιατί τα σκ@@ά όσα φίλτρα κι αν βάλεις παραμένουν σκ@@ά… Οχι γιατί δεν άφησαν ένα σχόλιο κολακείας, αλλά γιατί άφησαν ένα σχόλιο που δίνει αρνητικό και ρατσιστικό πρόσημο στις ώριμες γυναίκες, τις γυναίκες που αγαπάμε περισσότερο το φυσικό και σε όσους αντί για γαλλική έχουμε παπαγαλική μυτούλα!

nonoram 68894887 380182352913518 4967529452517619165 n

Πάει και τελείωσε. Το κόμπλεξ, η συκοφαντία, ο φθόνος, η ζήλια, η στέρηση έχουν κάνει κάποιους τηλεθεατές πικρόχολους. Και οι παρουσιάστριες της TV έχουν γίνει πλέον τα εξιλαστήρια θύματα. nonoram 281928910 378879700854635 8450134181856505892 nΤα φώτα και η λάμψη της τηλεόρασης, η αναγνωρισιμότητα και η δημοφιλία στα social media έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ταπεινά ένστικτα και προθέσεις έχουν κάνει τους τηλεθεατές να σχολιάζουν ακόμη και την ηλικία της Ρούλας Κορομηλά, της Ελένης Μενεγάκη, της Ναταλίας Γερμανού, σαν γι’ αυτές ο χρόνος να μην περνά ή να έπρεπε να μπουν στο κιούπι».

{{-PCOUNT-}}42{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...