Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ θα προβληθεί «Το βραχιόλι της φωτιάς»

Πρώτα στην πλατφόρμα Ertflix και μετά στην ΕΡΤ1

Nέα ήθη και έθιμα στην εγχώρια τηλεόραση. Η ΕΡΤ το 2023 θα παρουσιάσει το νέο της φιλόδοξο προϊόν «Το βραχιόλι της φωτιάς», πρώτα στην πλατφόρμα Ertflix και μετά θα το προβάλλει στην ΕΡΤ1.

Και αυτό όχι τυχαία, αφού η ψηφιακή πλατφόρμα τον μήνα Οκτώβριο δέχθηκε 9.700.000 επισκέψεις, που μεταφράζεται σε 295.000 ημερήσιες επισκέψεις…

Έτσι ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας πήρε την απόφαση η πολυαναμενόμενη σειρά εποχής της δημόσιας τηλεόρασης -με το all star καστ ηθοποιών- το «Βραχιόλι της φωτιάς» να κάνει πρεμιέρα στο Εrtflix και μετά να μεταδοθεί στη μικρή οθόνη της ΕΡΤ.

το βραχιολι της φωτιας 1

Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση και δη στην ΕΡΤ, η οποία είχε ακολουθήσει ανάλογη τακτική μόνο για το πρώτο επεισόδιο της εκάστοτε νέας σειράς που είχε σκοπό να λανσάρει, και όχι για το σύνολό της, αποδεικνύοντας πόσο ποντάρει στο εγχείρημα και το πείραμα του Ertflix.

Το «Bραχιόλι της φωτιάς» είναι μια σειρά βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη – Σοφίας Σωτηρίου, που υπογράφουν το σενάριο οκτώ επεισοδίων. Πρωταγωνιστεί μια πλειάδα δημοφιλών ηθοποιών, όπως οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Νεφέλη Κουρή κ.ά. Η ιστορία της σειράς αρχίζει με τη μεγάλη πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη του 1917, που αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν (Νίκος Ψαρράς) να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί η σύζυγός του, η Μπενούτα (Ελισάβετ Μουτάφη), φέρνει απρόσμενα στον κόσμο τον Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης και Δημήτρης Αριανούτσος σε νεαρή ηλικία), ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά.

Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής Ζακλίν (Νεφέλη Κουρή) από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έρωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο (Σπύρος Σταμούλης).

το βραχιολι της φωτιας 1 1

Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε έως τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Αουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ’ όλα αυτά υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμη. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να λιώσει, αντίθετα το κάνει ακόμη πιο δυνατό. Μέσα από «Το βραχιόλι της φωτιάς», λοιπόν, πρόκειται να δούμε μια συγκλονιστική ιστορία για όσους έχασαν τα πάντα, αλλά βρήκαν το κουράγιο να σηκωθούν ξανά. Για όσους πέρασαν μέσα από τις φλόγες και βγήκαν ζωντανοί.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση της πρόθεσής του για «Το βραχιόλι της φωτιάς» εξαπέλυσε βέλη, αμφισβητώντας επίσημα τα νούμερα τηλεθέασης της ΕΡΤ. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ζούλας, υπάρχει μια πολύ μεγάλη μερίδα του κοινού που δεν καταγράφεται. Συγκεκριμένα, σχεδόν το 66% δεν καταγράφεται πουθενά. Για παράδειγμα, οι τηλεθεατές που βλέπουν Ertflix, αλλά όχι από την τηλεόραση, δεν καταγράφονται, πράγμα που σημαίνει ότι το ποσοστό της ΕΡΤ υπερδιπλασιάζεται, χωρίς να φαίνεται.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ετεροχρονισμένη τηλεθέαση, που μετράει η Nielsen για διάστημα εφτά ημερών και συμπεριλαμβάνει όχι μόνο το Ertflix, αλλά και Cοsmote, Nova. Επιπλέον, οι μετρήσεις αφορούν μόνο την τηλεόραση, αλλά οι περισσότεροι βλέπουν την πλατφόρμα από τάμπλετ ή κομπιούτερ, ακόμα και από κινητό. Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τη σειρά «Κάνε ότι κοιμάσαι», η οποία έχει 220.000 επισκέψεις σε έναν μήνα, ενώ έκανε μνεία στα Σαββατοκύριακα, οπότε οι επισκέψεις στο Ertflix αυξάνονται κατά 38,5%!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...