Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

Η δημόσια τηλεόραση σέρνει το χορό στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν 

Πρωτοχρονιά στην τηλεόραση!!!

Το… βαρύ πυροβολικό στο ρεβεγιόν της παραμονής της Πρωτοχρονιάς για το 2023 βρίσκεται στην ΕΡΤ1. Στις 22.00 ο Σπύρος Παπαδόπουλος και περισσότεροι από πενήντα λαμπεροί καλεσμένοι τραγουδούν τα κάλαντα και υποδέχονται τον νέο χρόνο στις δώδεκα νταν! Η δημόσια τηλεόραση έχει το καλύτερο πρόγραμμα για την Πρωτοχρονιά και αποδεικνύει για μια άλλη φορά τη διαχρονική αξία της τις γιορτινές ημέρες. Η ιδιωτική τηλεόραση, πέρα από τον Alpha που θα κάνει ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με τον Νίκο Κοκλώνη και το «J2US», θα προβάλει εορταστικές ξένες ταινίες (Σκάι, Star, ΑΝΤ1), ενώ το Open έχει ετοιμάσει μια λαμπερή γιορτή με τον Γιάννη Μπέζο και τη μουσική εκπομπή «Ο,τι αγαπώ».

Απο νωρίς «ανάβει» το γλεντι! 

Παραμονή Πρωτοχρονιάς η Ζωή Κρονάκη και ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου στις 13.00 στην εκπομπή «Δύο στη 1» μας κρατούν συντροφιά με την καλύτερη και την πιο εορταστική διάθεση. Λίγο πριν από την έλευση της νέας χρονιάς υποδέχονται στο στούντιο τους αγαπημένους ηθοποιούς Δήμητρα Παπαδήμα και Απόστολο Γκλέτσο.

Στη συνέχεια, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης αναλαμβάνει να διασκεδάσει τους τηλεθεατές με τα υπέροχα τραγούδια που ερμηνεύει, ενώ η Λίνα Ροδοπούλου μάς ταξιδεύει μουσικά και μας λέει τα κάλαντα παίζοντας άρπα. Στις 22.00 αρχίζει το πρόγραμμα «1, 2, 3… έρχεται το ’23!» και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην ΕΡΤ θα είναι μαγική!

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, με μια παρέα από πενήντα ξεχωριστούς καλεσμένους, προσκαλεί τους τηλεθεατές σε ένα πρωτότυπο κεφάτο, εορταστικό πρόγραμμα.

Τον Σπύρο Παπαδόπουλο πλαισιώνουν ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο μουσικοσυνθέτης και σολίστας του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, οι οποίοι ντύνουν μουσικά τη βραδιά!

eortastiko

Τα τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου ερμηνεύει με την ξεχωριστή φωνή της η Γιώτα Νέγκα, ενώ η Ρένα Μόρφη, με την ιδιαίτερη φωνή της, θα μας χαρίσει πολλά αγαπημένα τραγούδια και διασκευές. Τις τρεις ώρες της μουσικής βραδιάς υπογράφει μια εξαιρετική μπάντα, «Οι μουσικοί του κουτιού».

Ηθοποιοί, τραγουδιστές, παρουσιαστές, δημοσιογράφοι, αλλά και συνθέτες που μας κρατάνε συντροφιά καθημερινά μέσα από το πρόγραμμα της ΕΡΤ γιορτάζουν μαζί μας την αλλαγή του νέου χρόνου, σε μια μαγική βραδιά, γεμάτη γλυκιές αναμνήσεις, μοναδικές εκπλήξεις και πολλά αγαπημένα τραγούδια.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, αγαπημένοι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν στις επιτυχημένες σειρές της ΕΡΤ και γνωστοί παρουσιαστές θυμούνται τις Πρωτοχρονιές των παιδικών τους χρόνων, μοιράζονται με τους τηλεθεατές τρυφερές, αστείες αλλά και συγκινητικές αναμνήσεις και ερμηνεύουν υπέροχα τραγούδια, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα γιορτής, «ντυμένη» με αγαπημένες μελωδίες! Στις εκπλήξεις της βραδιάς, η Εμιλυ Κολιανδρή, η Λένα Παπαληγούρα και η Ευγενία Δημητροπούλου, οι οποίες συγκινούνται όταν ανοίγουν τα δώρα τους, κι επιτέλους κρατάνε στα χέρια τους τα παιχνίδια που επιθυμούσαν από παιδιά και ποτέ δεν τους έφερε ο Αϊ-Βασίλης.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, η Τζένη Μελιτά, η Φωτεινή Μπαξεβάνη, η Μαρίνα Ασλάνογλου, η Πηνελόπη Πλάκα, ο Τάκης Γιαννούτσος και ο Θοδωρής Βαμβακάρης φέρνουν φωτογραφίες από το παρελθόν και μας «ταξιδεύουν» στις αναμνήσεις των παιδικών τους χρόνων.

Ανάμεσα στα απρόσμενα ντουέτα της βραδιάς, ο Χρήστος Λούλης και η σύζυγός του Εμιλυ Κολιανδρή ερμηνεύουν με διαφορετικό τρόπο το τραγούδι του Χρήστου Νικολόπουλου «Ο ωραίος και η ωραία», ανεβάζοντας το κέφι στα ύψη. Η Δωροθέα Μερκούρη ενώνει τη φωνή της με τον Νίκο Πορτοκάλογλου σε ένα ντουέτο-έκπληξη, ενώ ο Τάσος Γιαννόπουλος θα «ραπάρει» μαζί με τον Φοίβο Δεληβοριά το «Je suis bossu», από τα Ημισκούμπρια.

nikolopoulos

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, στις 12.00, η ΕΡΤ1 θα προβάλει την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης. Οπως κάθε χρόνο, η ΕΡΤ1 μεταδίδει και φέτος την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης, σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με την αίθουσα «Musikverein».

Στο πόντιουμ της χρυσοποίκιλτης αίθουσας του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής της Βιέννης θα βρεθεί για τρίτη φορά (2011, 2013, 2023) ο Αυστριακός αρχιμουσικός Franz Welser-Möst. Το μοναδικό αυτό πολιτιστικό γεγονός μεταδίδεται σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, σε υψηλή ευκρίνεια (HD), από πολυάριθμους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Πρόκειται για μια μοναδική μουσική εμπειρία, την οποία οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν απευθείας από την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

vienni

Στη φετινή συναυλία ερμηνεύονται 15 έργα (συν τα εκτός προγράμματος), τα 14 από τα οποία ακούγονται για πρώτη φορά σε πρωτοχρονιάτικη συναυλία. Εκτός από τα έργα των τεσσάρων μελών της οικογένειας Στράους, παρουσιάζονται και έργα των Ziehrer, Suppè και Hellmesberger Jr. Τη συναυλία προλογίζει και σχολιάζει ο παραγωγός του Τρίτου Προγράμματος 90,9/95,6 Νίκος Κανελλόπουλος.

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου στις 16.00 το «Στούντιο 4» υποδέχεται τη νέα χρονιά με ιστορίες, μουσική και αγαπημένους ανθρώπους! Πρώτη καλεσμένη της χρονιάς, η μία και μοναδική Δήμητρα Γαλάνη.

Ο στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος διηγείται τις πιο ωραίες στιγμές από την καριέρα του, που συμπεριέλαβε όλα τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Ακόμη, η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος υποδέχονται τον νέο χρόνο με τα μαθήματα ζωής που πήραν από τους πολύτιμους καλεσμένους τους και με ένα παραδοσιακό, πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο, από τα χεράκια του Δημήτρη Μακρυνιώτη.

ΕΡΤ3 Για όλα τα γούστα

Με ένα πρόγραμμα πλούσιο σε τραγούδια, μουσική και ταινίες για όλη την οικογένεια γιορτάζει η ΕΡΤ3 την παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά, ενώ στην αλλαγή χρόνου θα παρουσιάσει σε πρώτη προβολή τη μοναδική συναυλία «Διονύσης Σαββόπουλος… γεννήθηκα στη Σαλονίκη».

Το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, στις 13.30, η ΕΡΤ3 θα προβάλει την εκπομπή «Κάθε τόπος και τραγούδι». Οι τηλεθεατές θα δουν μια διαφορετική Πρωτοχρονιά στον μοναχικό και μοναδικό Ακρίτα της Φλώρινας. Σ’ ένα χωριό όπου η αποδημία και η μετανάστευση άφησαν πίσω τους μια απέραντη μελαγχολία, οι ελάχιστοι κάτοικοι που έχουν απομείνει μάς εύχονται καλή Πρωτοχρονιά μέσα από τα έθιμα και τα δρώμενα του χωριού τους.

Με κιθάρα και τύμπανα μας περιμένει στις 24.00 ο Διονύσης Σαββόπουλος… για να μας πει «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη».

Στην ΕΡΤ3 θα προβληθεί σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η μαγνητοσκοπημένη συναυλία παραγωγής ΕΡΤ3 που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο αγαπημένος Θεσσαλονικιός δημιουργός, επιστρέφει στη γενέτειρά του 60 χρόνια μετά, στήνοντας μια μουσική βραδιά που επιμελείται καλλιτεχνικά ο ίδιος. Θα παρουσιάσει μερικές από τις αγαπημένες του μελωδίες, ειδικά επιλεγμένες και ενορχηστρωμένες για το φεστιβάλ. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφουν ο Αντώνης Σουσάμογλου και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την μπαγκέτα του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη, θα φωτίσει πτυχές του έργου του Διονύση Σαββόπουλου.

savopoulos

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά θα ακούσουμε στις 08.30 την «9η» του Μπετόβεν, στο Βερολίνο.
Τη σκυτάλη παίρνει στις 11.00 «Το αλάτι της γης», κάνοντας «Πρωτοχρονιά στης Λωξάντρας».

«Το αλάτι της γης» είναι αφιερωμένο σε κάλαντα, γιορταστικά τραγούδια και χορούς που θα μας ταξιδέψουν στην παλιά Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη.

«Πρωτοχρονιά στης Λωξάντρας», με μια μεγάλη παρέα από 80 τραγουδιστές, μουσικούς και χορευτές, πολίτικες λιχουδιές στα τραπέζια και πολλές ευχές για «καλοσύνη, γεροσύνη και καλά μπερεκέτια»! Παίζουν και τραγουδούν οι νέοι της χορωδίας και της ορχήστρας της Σχολής Ελληνικής Μουσικής Παράδοσης του Ωδείου Αθηνών, μαζί με τους δασκάλους τους. Εφορος της σχολής είναι ο Χρήστος Τσιαμούλης, υπεύθυνη της χορωδίας η Κατερίνα Παπαδοπούλου και υπεύθυνος της ορχήστρας ο Ανδρέας Τσεκούρας. Συμμετέχει ο Χορευτικός Ομιλος Νέας Ερυθραίας.

Στις 13.30, μια μαγική «Κυριακή στο χωριό» περιμένει το τηλεοπτικό κοινό. Η εκπομπή γιορτάζει στους πρόποδες του Χολομώντα, στην παραδοσιακή Αρναία Χαλκιδικής. Μέσα σε ένα γραφικό σκηνικό, που έχει κριθεί διατηρητέο, η χορωδία της Αρναίας τραγουδάει τοπικά και βυζαντινά κάλαντα, ενώ τα παιδιά του χωριού βγαίνουν το απόγευμα στα σοκάκια κρατώντας φαναράκια για να τα «πούνε», όπως τον παλιό καλό καιρό. Ο παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης θα μάθει από δύο ντόπιες πώς παρασκευάζεται το παραδοσιακό χριστόψωμο ή χριστόπιτα, που προορίζεται για τον νεογέννητο Χριστό, αλλά και την ιστορία της εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου, που λειτουργεί ως ναός κι ως εκθετήριο αρχαιολογικών ευρημάτων.

Ακολουθεί, στις 15.00, το ντοκιμαντέρ «Ποιος είναι ο Αϊ-Βασίλης των Χριστουγέννων».

Ολοι έχουμε στο μυαλό μας την εικόνα του φιλικού Αϊ-Βασίλη, με τα άσπρα γένια του, την παχουλή κοιλιά, το κόκκινο παλτό με τη λευκή γούνα, που γλιστράει στα τζάκια για να βάλει δώρα κάτω από το δέντρο. Από πού ήρθε αυτή η εντελώς γκροτέσκα ιστορία και τι συμβολισμό κουβαλά;

Στις 19.00, η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της ΚΟΘ, σε απευθείας μετάδοσης από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η ΚΟΘ υποδέχεται το 2023 με δύο αριστουργήματα του 23ου αιώνα. Το μυθικό έργο του Καρλ Ορφ «Carmina Burana» προέκυψε από μία ανακάλυψη του συνθέτη διάφορων μεσαιωνικών ποιημάτων κάποιων αρνησίθρησκων και αφορισμένων μοναχών, που λάτρευαν τις κοσμικές απολαύσεις.

ΕΡΤ2

Για παιδάκια, «Μαμά-δες»  και επίδοξους μάγειρες 

Την τιμητική του έχουν τα πιτσιρίκια παραμονή Πρωτοχρονιάς στην ΕΡΤ2, από τις 08.30, στην «Kookooland! Με τίτλο «Ποιος είδε τον καλικάντζαρο;», στην «KooKooland» περιμένουν τον νέο χρόνο! Τι θα συμβεί όταν η Χρύσα μιλήσει στο Ρομπότ για τους καλικάντζαρους; Κι όταν αδειάσει η πιατέλα με τα γλυκά; Θα μάθουν ποιος έφαγε τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες; Ηταν οι καλικάντζαροι ή κάποιος άλλος απρόσμενος επισκέπτης; Ακολουθεί η παιδική ταινία στις 11.45 «Αϊ-Βασίλης». Ο Αϊ-Βασίλης παίρνει σύνταξη κι ετοιμάζεται για διακοπές στην ηλιόλουστη Αυστραλία. Τη σκυτάλη, στις 13.00, παίρνει η εκπομπή «ΠΟΠ μαγειρική».

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο εξαιρετικός σεφ Ανδρέας Λαγός ετοιμάζει ξεχωριστές συνταγές για το εορταστικό τραπέζι, ώστε να υποδεχτούμε τον νέο χρόνο με νοστιμιά! Στη στολισμένη κουζίνα της «ΠΟΠ μαγειρικής» έρχεται ο ταλαντούχος ηθοποιός-σκηνοθέτης Γιώργος Νανούρης, έτοιμος για εορταστικές συνταγές. Το μενού περιλαμβάνει σούπα σελινόριζας με μήλο και λούντζα, ψαρονέφρι με αποξηραμένα φρούτα, σάλτσα ροδιού και πουρέ κυδώνι και, τέλος, σοκολατένιο ρολό μαρέγκας με μους σοκολάτας και κόκκινα φρούτα.

Στις 17.00, στην εκπομπή «Μαμά-δες» η Τζένη Θεωνά υποδέχεται τους εκλεκτούς καλεσμένους της. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μιλάει για τον γιο του και τις όμορφες στιγμές που προσπαθεί να του χαρίσει. Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλάει για τον γιο της και για τη διαδικασία των εξωσωματικών, στην οποία υποβλήθηκε για να τον αποκτήσει.

Η Ελενα Ασημακοπούλου αναφέρεται στη σχέση που έχει με την κόρη της και στην επιστροφή της στην τηλεόραση, που τόσο επιθυμούσε. Ακόμη στις 21.00, στην εκπομπή «Art week», λίγες ώρες πριν από την έλευση της νέας χρονιάς, προσμένοντας το νέο έτος 2023, η Λένα Αρώνη συγκεντρώνει μία υπέροχη παρέα καλλιτεχνών, που μοιράζονται ιστορίες, ευχές, αναμνήσεις και ωραίες μουσικές. Ο συνθέτης Κώστας Λειβαδάς, η τραγουδίστρια Ανδριάνα Μπάμπαλη και ο πολυαγαπημένος πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ομοτράπεζοι, περνάνε στιγμές με αγάπη, τρυφερότητα, χαμόγελο και τραγουδούν επιτυχίες και κάλαντα! Στις 22.30, η ΕΡΤ2 θα συνδεθεί με το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την Κυριάκη 1η Ιανουαρίου, στην ΕΡΤ2, στις 13.00, ανήμερα την Πρωτοχρονιάς, ο εξαιρετικός σεφ Ανδρέας Λαγός μαγειρεύει μαζί με τον Γιώργο Καραμίχο.

Το μενού περιλαμβάνει λαχανοντολμάδες, αρνάκι μαγειρευτό με ελληνικά μανιτάρια και για το τέλος κρεμ καραμελέ. Στις 17.00 θα προβληθεί η ταινία «Ο τάρανδος του Αϊ-Βασίλη», ενώ στις 20.00 μας περιμένει η εορταστική «Αυλή των χρωμάτων».

{{-PCOUNT-}}44{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...