Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ιάκωβος Μυλωνάς: «Έχουμε πολλά παράσιτα και ποντίκια στον χώρο»

Γράφει έργα, σκηνοθετεί, κάνει παραγωγές, παίζει σε σίριαλ, ταινίες,...

Ο έρωτας της Mel B με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια

Στον μεγάλο έρωτά της με ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια αναφέρθηκε...

Catwalk για καλό σκοπό

Ενα διαφορετικό catwalk παρακολούθησαν όσοι έδωσαν το «παρών» στο...

Πιπεράτες αποκαλύψεις από τη 44χρονη Ρέμπελ Γουίλσον

Πάταγο κάνει η αυτοβιογραφία της Ρέμπελ Γουίλσον πριν καν...

Οι σειρές που δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν το πράσινο φως για τη νέα σεζόν

«Λωξάντρα», «Μάγισσες» και μια «Ερημη Πόλη»

Η «Λωξάντρα», η «Κατίνα», οι «Πανθέοι», ο Στράτος Διονυσίου (πρόκειται για μια βιογραφική σειρά για τον μεγάλο βάρδο του λαϊκού τραγουδιού) και τόσες άλλες τηλεοπτικές σειρές παζαρεύουν αυτή την εποχή την τύχη τους με τα κανάλια για να πάρουν μια θέση στην καρδιά μας και στο τηλεκοντρόλ την επόμενη σεζόν!

Η «Εspresso» συγκέντρωσε τις σειρές που δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν το πράσινο φως για την προβολή τους από το φθινόπωρο του 2023! Για πολλές σειρές ακόμη δεν έχει κάτσει η μπίλια, δηλαδή δεν έχουν δώσει τα χέρια με κάποιο κανάλι, ωστόσο οι περισσότερες βρίσκονται σε καλή φάση και διαπραγματεύονται με πάνω από δύο κανάλια.

Εκατόν ένα χρόνια πέρασαν από τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922-2023), και αυτό βάζει γνωστούς δημιουργούς σε μεγάλες σκέψεις, καθώς ιστορία που δεν μαθαίνεται επαναλαμβάνεται. Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Κυρίτσης μιλά λοιπόν με διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, όπως ακούγεται, για να γυρίσει τη «Λωξάντρα», τη θρυλική μαγείρισσα της Πόλης!

koklonis 2
Νίκος Κοκλώνης

Αν μη τι άλλο, ο Γιώργος Κυρίτσης είναι κατάλληλος για να αναλάβει τη διασκευή σεναρίου και το ριμέικ της θρυλικής σειράς που βλέπαμε στην ασπρόμαυρη κρατική τηλεόραση, καθώς κρατούσε πρωταγωνιστικό ρόλο υποδυόμενος τον Θόδωρο στη σπουδαία παραγωγή της ΕΡΤ, που προβλήθηκε το 1980 σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου.

Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, ξετυλίγει την ιστορία μιας Πολίτισσας που έζησε στην πολυπολιτισμική Κωνσταντινούπολη στα τέλη του 19ου αιώνα και πέθανε πλήρης ημερών λίγα χρόνια μετά την είσοδο του 20ού αιώνα. Η Λωξάντρα παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία έναν χήρο με τέσσερα παιδιά, τον Δημητρό.

Μεγαλώνει παιδιά, τα παντρεύει, ξενιτεύεται, γερνάει και μέσα απ’ την ιστορία της ξεδιπλώνονται η ιστορία ολόκληρου του κόσμου της Πόλης και τα γεγονότα που τη σημάδεψαν. Πρόκειται για μια αφήγηση βασισμένη στην πραγματική γιαγιά της συγγραφέως, για αυτό είναι τόσο βαθιά ανθρώπινη και συγκλονιστική.

Η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, με πρωταγωνίστρια την υπέροχη Μπέτυ Βαλάση, αγαπήθηκε από το κοινό και γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία. Ηταν το τελευταίο ασπρόμαυρο σίριαλ της ΕΡΤ, που ολοκληρώθηκε σε 30 επεισόδια. Την Μπέτυ Βαλάση πλαισίωναν οι ηθοποιοί Γιάννης Αργύρης (Δημητρός), Ανθή Ανδρεοπούλου (Κλειώ), Αλμπέρτο Εσκενάζυ (Γιωργάκης), Αννα Γεραλή (Αγαθή), Πάνος Χατζηκουτσέλης (Αλεκάκης), Σοφοκλής Πέππας (Γιώργος) και Γιώργος Κυρίτσης (Θόδωρος).

mara meimaridi
Μάρα Μεϊμαρίδη

Λέγεται ότι η η ταλαντούχα ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη, που το 2011 είχε υποδυθεί στο θέατρο τη Λωξάντρα σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, θα μπορούσε να κρατήσει και τηλεοπτικά τη ζωντανή, ευχάριστη, λεοντόκαρδη γυναίκα, που ήταν γεμάτη με τη δίψα της χαράς και της αισιοδοξίας! Μάγια, ξόρκια, έρωτας, λεφτά, εξουσία, πάθος και πολλή τράπουλα… Είκοσι χρόνια μετά το σαρωτικό best seller «Οι μάγισσες της Σμύρνης», η συγγραφέας Μάρα Μεϊμαρίδη και ο Νίκος Κοκλώνης φαίνεται πως έδωσαν τα χέρια για την τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος «Κατίνα, 1922-1925», τη συνέχεια δηλαδή της ιστορίας που μάγεψε τα πλήθη τόσο τηλεοπτικά όσο και θεατρικά, και θα μας μεταφέρει στις φιστικιές της Αίγινας και σε νέες αισθηματικές περιπέτειες της φιλόδοξης Κατίνας.

mpaksevani
Η Φωτεινή Μπαξεβάνη ως «Λωξάντρα» στο θεατρικό σανίδι

Συγκεκριμένα, το βιβλίο της Μάρας Μεϊμαρίδη «Κατίνα, 1922-1925» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2021 και, περίπου δύο χρόνια μετά, θα μεταφερθεί και στην τηλεόραση, σε παραγωγή Νίκου Κοκλώνη και Barking Well Μedia.

Ρεκόρ πωλήσεων στα ράφια

Να θυμίσουμε ότι «Οι μάγισσες της Σμύρνης» (2002) σημείωσαν ρεκόρ πωλήσεων ως βιβλίο και μεταφέρθηκαν τόσο στην τηλεόραση (Mega, 2005, από τον Κώστα Κουτσομύτη, με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Τζομπανάκη, με πολύ μεγάλη τηλεθέαση) όσο και στο θέατρο («Παλλάς», 2018, με τεράστια επιτυχία-ρεκόρ όλων των εποχών με 133.000 εισιτήρια σε 3,5 μήνες, με τις Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Μαρία Καβογιάννη). Ο Νίκος Κοκλώνης λέγεται ότι θα κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει ξανά ως Κατίνα τη Μαρία Τζομπανάκη.

tsopanaki
Μαρία Τζομπανάκη

H ταλαντούχα ηθοποιός Ελισάβετ Μουτάφη θα δώσει ρεσιτάλ σε ακόμη μια σειρά, την «Ερημη Πόλη»! Πρόκειται για μια νέα σειρά που θα ολοκληρωθεί σε 8 επεισόδια και ετοιμάζεται με πρωταγωνιστές την Ελισάβετ Μουτάφη και τον Γιώργο Καραμίχο, σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα, ο οποίος επιστρέφει ξανά στο Ertflix αρχικά και στην ΕΡΤ1 στη συνέχεια. Ο σκηνοθέτης βάζει την υπογραφή του στη νέα παραγωγή της δημόσιας τηλεόρασης και είναι σε φάση επιλογής του καστ.

Η προηγούμενη δουλειά του Γιώργου Γκικαπέππα για την ΕΡΤ1, το «Βραχιόλι της φωτιάς», άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις για την προσοχή στη λεπτομέρεια και την πιστή απόδοση του σεναρίου. Το οποίο βέβαια ήταν βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, αφού ήταν η ιστορία της οικογένειας της συγγραφέως του ομώνυμου βιβλίου της Βεατρίκης Σαΐα Μαγρίζου.

Η «Ερημη Πόλη» αρχίζει άμεσα γυρίσματα, μετά το Πάσχα, για να έχουν ολοκληρωθεί έγκαιρα, ώστε να ξεκινήσει η προβολή τους τον Οκτώβριο στο Ertflix. Μια ακόμα δραματική σειρά που έχει στα σκαριά ο Alpha είναι «Ο Γιατρός». Ενα θρίλερ που βασίζεται στο ιταλικό φορμάτ «Nelle tue mani», που σημαίνει «Στα χέρια σου», έρχεται τη νέα σεζόν στο κανάλι της Κηφισιάς με πρωταγωνιστές τους αξιόλογους Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Δήμητρα Σιγάλα. Η σειρά θα είναι μια παραγωγή της Green Pixel Productions και τη σκηνοθεσία θα αναλάβει ο Γιώργος Παπαβασιλείου. Η υπόθεση είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ενας εξαίρετος επιστήμων, επικεφαλής σε ένα πολύ γνωστό νοσοκομείο, χάνει έναν νεαρό ασθενή του ύστερα από δύσκολο χειρουργείο. Τότε, ο πατέρας του μικρού, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει την απώλεια, ορμά στον γιατρό μέσα στο νοσοκομείο και τον πυροβολεί.

Γιώργος Καραμίχος

Ο πρωταγωνιστής νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Οταν ανοίγει τα μάτια του, όλοι συνειδητοποιούν πως έχει πάθει αμνησία, διαγράφοντας τα τελευταία 12 χρόνια της ζωής του. Ολα τα αγαπημένα του πρόσωπα έχουν γίνει ξένα. Πλέον, δεν είναι ένας καταξιωμένος γιατρός, αλλά ένας βαριά τραυματισμένος ασθενής. Πρέπει να χτίσει τη ζωή του από την αρχή… Θα καταφέρει να επιβιώσει;

Από το σανίδι στην TV

Το «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» έρχεται με φόρα από το θέατρο στην τηλεόραση! Φέτος ήταν η χρονιά του Alpha στη μυθοπλασία, κι έτσι το κανάλι ετοιμάζεται να βγάλει την επόμενη σεζόν νέες μεγάλες παραγωγές, που αναμένεται να αγκαλιάσει το τηλεοπτικό κοινό. Η θρυλική παράσταση των Ρήγα – Αποστόλου «Μπαμπά, μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή» μεταφέρεται στη μικρή οθόνηκαι θα γίνει μίνι σειρά 8 επεισοδίων του χρόνου στον Alpha. Μάλιστα, το κανάλι της Κηφισιάς την επόμενη σεζόν θα βγάλει στον αέρα επτά σειρές, τρεις από τις οποίες θα είναι λίγων επεισοδίων.

Μια μεγάλη επιτυχία που διήρκεσε 11 σεζόν στο θέατρο μεταφέρεται στο γυαλί και όλη την επιμέλεια θα έχει ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος θα κρατήσει και έναν από τους βασικούς ρόλους. Η σειρά αναμένεται να βγει στον αέρα του χρόνου και θα προβάλλεται στην prime time ζώνη του καναλιού.

lazopoulos
Λάκης Λαζόπουλος

«Πνίξε τη Γιολάντα» θα λέγεται η νέα τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζει ο Λάκης Λαζόπουλος για τη μικρή οθόνη και θα διακωμωδεί την αγία ελληνική οικογένεια. Ο Λάκης έχει σκεφτεί μια ολόφρεσκη κωμική σειρά, που αναφέρεται στην αποδόμηση της ελληνικής οικογένειας. Ο ίδιος θα παίξει στη σειρά και είναι υπό συζήτηση αν θα τη σκηνοθετήσει κιόλας. Μάλιστα, τα γυρίσματα θα γίνουν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, θα δούμε τρία επεισόδια στην Αστόρια της Νέας Υόρκης και τα υπόλοιπα στη Μυτιλήνη.

paisios
O Νικήτας Τσακίρογλου στον «Αγιο Παΐσιο»

Μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει για το κανάλι που θα πάρει τα δικαιώματα της σειράς. Από τη μια έχουμε τον ANT1, που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, και από την άλλη τον Σκάι. Το Mega θα συνεχίσει τον β’ κύκλο της θρησκευτικής σειράς «Αγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό». Ο δεύτερος κύκλος, σε σενάριο Γιώργου Τσιάκκα και σκηνοθεσία Στάμου Τσάμη, θα επικεντρωθεί στη ζωή του αγίου Παϊσίου, από τη στιγμή που αφιερώνεται στον Κύριο, στα θαύματά του και, φυσικά, στο τέλος της ζωής του.

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...