Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Χαμός στο twitter έπειτα από τις πρόβες του Βερνίκου στη σκηνή της Eurovision

«Με ΠΑΣΟΚ θα ήταν υπουργός Πολιτισμού»

«Βροχή» πέφτουν τα σχόλια στο twitter (και όχι μόνο) μετά τις δύο πρόβες του Βίκτωρα Βερνίκου στη σκηνή της Eurovision 2023. Και δυστυχώς δεν είναι θετικά… O 16χρονος εκπρόσωπος της χώρας μας πρόκειται να διαγωνιστεί μεθαύριο, Πέμπτη 11 Μαΐου, στον δεύτερο ημιτελικό της φαντασμαγορικής διοργάνωσης που αρχίζει επισήμως απόψε στο Λίβερπουλ της Βρετανίας.

Βίντεο από τις on stage εμφανίσεις του νεότερου σε ηλικία καλλιτέχνη που έχει εκπροσωπήσει ποτέ την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό κάνουν εδώ και λίγες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου, με πολλούς fans του θεσμού να τον περνούν από… κόσκινο.

vernicos 1

Τα αγγλικά του στο τραγούδι «What they say», με το οποίο φιλοδοξεί να φτάσει ως τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, η προφορά του, ακόμη και τα ρούχα του επί σκηνής σχολιάζονται ποικιλοτρόπως στα social media, με το twitter να κρατά (φυσικά!) τα… σκήπτρα με άπειρα tweets χρηστών που «δεν καταλαβαίνουν τι λέει» ο καλλιτέχνης ούτε σε «τι γλώσσα» λέει το τραγούδι του. «Συγγνώμη, βρε παιδιά, αλλά επειδή έχω και δυσλεξία, μπορεί κάποιος να μου πει τι λέει; Δεν καταλαβαίνω ούτε μια λέξη… Ντοθράκι μιλάει;» έγραψε κάποιος που, με αφορμή τον Βερνίκο, θυμήθηκε τη γλώσσα των φανταστικών ηρώων της σειράς «Game of Thrones». «Εβαλα στο Shazam (εφαρμογή αναγνώρισης τραγουδιών) τον Βερνίκο να τραγουδάει στη Eurovision και μου έβγαλε τη μεγάλη μάχη του ‘‘Αρχοντα των δαχτυλιδιών’’» σιγόνταρε άλλος με χιούμορ. «Με ΠΑΣΟΚ ο Βίκτωρ Βερνίκος θα ήταν υπουργός Πολιτισμού» σχολίασε ένας τρίτος, ενώ κάποιος ακόμη σημείωσε (το ίδιο ειρωνικά!) ότι «Τραγουδάει ο Βερνίκος και… δακρύζει η εικόνα της Εφης Σαρρή»!

vernicos

Ενδυματολογική εικόνα

Το twitter «πλημμύρισε» με σχόλια και για το outfit του 16χρονου Βίκτωρα, το οποίο επέλεξε ο Κωνσταντίνος Ρήγος, που επιμελήθηκε γενικότερα την on stage εμφάνιση του καλλιτέχνη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έμπνευση για την ενδυματολογική εικόνα του εκπροσώπου μας αντλήθηκε από τους πίνακες του Τσαρούχη.

Παρ’ όλα αυτά, στους περισσότερους θύμισε κάτι από τον «μικρό Νικόλα» του ομώνυμου βιβλίου ή ακόμη και ενδυμασία σχολικής γιορτής. Ενας χρήστης μάλιστα παρέθεσε ολόκληρο σχολικό ποίημα κάτω από μια φωτογραφία του 16χρονου: «Της πατρίδος μου η σημαία έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο έναν κάτασπρο σταυρό, κυματίζει με καμάρι, δεν φοβάται τον εχθρό, σαν τη θάλασσα γαλάζια και λευκή σαν τον αφρό!»

victor vernicos
Ο Βίκτωρ Βερνίκος στο τιρκουάζ χαλί

Παρά τα αρνητικά σχόλια, ο Βίκτωρ Βερνίκος φόρεσε κανονικά το κοντό παντελονάκι του και έσκασε… μύτη χαμογελαστός προχθές στην εκδήλωση με το τιρκουάζ χαλί για την έναρξη της διοργάνωσης. Ο εκπρόσωπός μας δεν έδειχνε καθόλου προβληματισμένος και πόζαρε με big smile και ελληνικό σημαιάκι τόσο μόνος του όσο και με τις Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά που θα σχολιάσουν φέτος τη Eurovision για την ΕΡΤ.

kozakou melita
Μαρία Κοζάκου και Τζένη Μελιτά θα σχολιάσουν φέτος τη Eurovision για την ΕΡΤ

Νωρίτερα την ίδια ημέρα ο Βίκτωρ συναντήθηκε με τον Ελληνα ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ Κώστα Τσιμίκα, με τον οποίο αντάλλαξε μερικές πάσες. Ο άσος των γηπέδων, μάλιστα, είπε στον 16χρονο πως φέτος θα παρακολουθήσει τη Eurovision επειδή θα διαγωνιστεί εκείνος και θέλει να τον στηρίξει!

Αποκλεισμό της Ελλάδας στον ημιτελικό της Πέμπτης «βλέπει» το BBC

«Χαστούκι» στην ελληνική αποστολή ήταν η πρόβλεψη που έκανε το BBC σχετικά με τις χώρες που δεν θα καταφέρουν να περάσουν στον τελικό της φετινής Eurovision, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Μαΐου. Συγκεκριμένα, το BBC προβλέπει πως ο Βίκτωρ Βερνίκος θα αποκλειστεί στον δεύτερο ημιτελικό, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να μη συμμετάσχει στην τελική φάση του 67ου διαγωνισμού.

filandos
Ο Φινλανδός ράπερ Käärijä

Το παραπάνω αναρτήθηκε από τον Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα, που μεταδίδει τη φετινή διοργάνωση, οπότε έχει μεγάλη βαρύτητα. Σύμφωνα με όσα γράφει, το τραγούδι με τίτλο «What they say» που εκπροσωπεί φέτος τη χώρα μας «δεν είναι εκείνο που θα μπορούσε να δώσει μια ιδιαίτερη κορύφωση, ούτε έχει κάποια θεαματική παρουσίαση». Την ίδια ώρα τα στοιχήματα, που φαίνεται πως ταυτίζονται με τις παραπάνω προβλέψεις, θέλουν την ελληνική συμμετοχή να βρίσκεται σε χαμηλή θέση.

Εως χθες η Ελλάδα βρισκόταν στην 31η θέση από τις συνολικά 37 χώρες που διαγωνίζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία του eurovisionworld.com. Στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων είναι, κατά την ίδια ιστοσελίδα, οι Σουηδία, Φινλανδία, Γαλλία, Ουκρανία και Ισπανία – χώρες που χαρακτηρίστηκαν φαβορί από την αρχή. Ειδικότερα η Σουηδία θεωρείται φαβορί από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε στον εθνικό τελικό της χώρας το τραγούδι «Tattoo» της Loreen, η οποία είχε κερδίσει και τον διαγωνισμό του 2012 στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, με το κομμάτι της «Euphoria».

kyprios
Ο Andrew Lambrou που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο

Παρ’ όλα αυτά, τα προγνωστικά θέλουν τον Φιλανδό ράπερ Käärijä με το κομμάτι «Cha Cha Cha» να την πλησιάζει επικίνδυνα. Στις θέσεις 3, 4 και 5, τα στατιστικά δείχνουν τις Ουκρανία, Γαλλία και Ισπανία αντίστοιχα. Οσο για την Κύπρο, ο Andrew Lambrou με το τραγούδι του «Broke a broken heart» θα διαγωνιστεί επίσης στον δεύτερο ημιτελικό και τα προγνωστικά τον θέλουν να περνά με άνεση στον τελικό.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...