Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

48 ώρες με τη «Μάγισσα» της TV – Η «Espresso» ανάμεσα σε μεσαιωνικούς πύργους και κλακέτες λίγο πριν ανάψει η φλόγα του 1821!

Οσα είδαμε στα γυρίσματα στη ματωμένη και ιερή γη της Μάνης

«ANT1 travel» στη Μάνη, με «οδηγό» τον σκηνοθέτη Λευτέρη Χαρίτο, «συνοδηγό» τη μηχανή του χρόνου και «επιβάτες» τους πρωταγωνιστές της νέας σειράς «Η μάγισσα»!

  • Από τη Μαρία Ανδρέου

Η «Espresso» βρέθηκε ανάμεσα σε μεσαιωνικούς πύργους και κλακέτες, λίγο προτού ανάψει η φλόγα του 1821! Οσα είδαμε στην ιερή γη όπου γίνονται τα γυρίσματα!

i magissa gyrismata1

Στην Καρδαμύλη της δυτικής Μάνης, όπου ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μαζί με άλλους Μανιάτες οπλαρχηγούς σχεδίασε την Επανάσταση του 1821, αλλά και στην Αρεόπολη της Λακωνίας, όπου η υπέροχη θέα του Μεσσηνιακού Κόλπου με την πυκνή βλάστηση, τα δαντελωτά ακρογιάλια και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των πέτρινων πανύψηλων πύργων σε μαγεύουν, η «βουή» του τηλεοπτικού συνεργείου «σπάει» τη μυσταγωγική σιωπή των τοπίων που είναι ποτισμένα με αίμα ηρώων.

i magissa gyrismata2
Γυρίσματα έξω από εκκλησία

Ο λόγος της καλλιτεχνικής «βουής»; Τα γυρίσματα της σειράς εποχής του ΑΝΤ1 «Η μάγισσα», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου και σενάριο Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη, της τριάδας που έδωσε στη μικρή οθόνη το τηλεοπτικό αριστούργημα των «Αγριων μελισσών». Αυτή η βουή «παρέσυρε» για δύο ημέρες και την «Espresso» στους πύργους και στα κάστρα της Μάνης για να γίνει για 48 ώρες μέρος της τηλεοπτικής ιστορίας που θα καθηλώσει τους τηλεθεατές τη νέα σεζόν!

Ο Λευτέρης Χαρίτος

Μέσα στα βουνά, σε ένα επιβλητικό πέτρινο οικισμό με πύργους και εκκλησιές, στην Καρδαμύλη, μας περίμενε ο Λευτέρης Χαρίτος, ο οποίος μαζί με το συνεργείο του μας κέρασε για το καλωσόρισμα γλυκά, την ώρα που δεκάδες κομπάρσοι με ρούχα εποχής έκαναν ένα διάλειμμα από τα γυρίσματα για το γεύμα τους.

i magissa psaras
Ο Νίκος Ψαρράς χωρίς στολή εποχής ποζάρει για την «Espresso»

Απόλυτη σιωπή

Τα άλογα παρατεταγμένα μέσα στην απόλυτη σιωπή, ο Τάσος Νούσιας ντυμένος ως πειρατής, «ο τρόμος της θάλασσας και της στεριάς Σπήλιος Γερακάρης», ζητούσε από τον συμπέθερό του, τον λαμπρό καπετάνιο Μιχαήλ Λάσκαρη, κατά κόσμον Γιώργο Γάλλο, να αποτελέσει και αυτός μέλος των αρχόντων της Μάνης, γιατί το αξίζει. Τη συνομιλία τους ακούνε προύχοντες, ιερείς, καμεραμάν και φυσικά και η «Espresso», που έχει στήσει αυτί, χωρίς να χαλά τα… πλάνα!

i magissa gallos
Η συντάκτρια της «Espresso» με τον Γιώργο Γάλλο

Η σκηνή πολύ δυνατή και το μάτι μας καρφωνόταν στα ντουφέκια, στα γιαταγάνια και στις στολές εποχής των ηθοποιών. Αρχές καλοκαιριού, με τη ζέστη να κάνει πάρτι, εμείς να σκάμε με τα καλοκαιρινά μας ρούχα και οι ηθοποιοί φορώντας…. κάπες να είναι συγκεντρωμένοι στον ρόλο τους και στις οδηγίες του Χαρίτου! Η εξαιρετική Ελλη Τρίγγου -την οποία δεν είδαμε λόγω φόρτου εργασίας της- κάνει το τηλεοπτικό της comeback ως Θεοφανώ ή αλλιώς «μάγισσα», και συναντιέται ξανά με τον Αναστάση Ροϊλό (μέλος της Φιλικής Εταιρείας) αλλά και τον Γιώργο Γάλλο ως πυργοδεσπότη. Η παλιοπαρέα του Διαφανίου συναντιέται τηλεοπτικά ξανά, αλλά αυτή τη φορά όχι στον Θεσσαλικό Κάμπο!

i magissa nousias
Ο Τάσος Νούσιας σε διάλειμμα από τα γυρίσματα

Με το all star καστ, που περιλαμβάνει στους πρωταγωνιστικούς ρόλους τους Τάσο Νούσια, Νίκο Ψαρρά, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Κατερίνα Λέχου και Θέμιδα Μπαζάκα, η σειρά, που θα κάνει πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο με δύο επεισόδια την εβδομάδα, έχει προδιαγραφές για μεγάλο success story, αφού πρόκειται και για τη μεγαλύτερη τηλεοπτική παραγωγή των τελευταίων ετών.

Κουβέντα με λίγο κρασάκι με τους Γαλλο και μουσάτο Ροϊλο

Kαι κάπου εκεί στο τέλος των γυρισμάτων βρεθήκαμε και στη μεσαιωνική Αρεόπολη, πάνω στην ταράτσα του τριώροφου αρχοντικού σπιτιού των Μαυρομιχάληδων, στην οδό Καπετάν Ματαπά, που σήμερα έχει γίνει μια παραδοσιακή ταβέρνα, για να βγάλουμε ειδήσεις… τρώγοντας με τους συντελεστές της σειράς μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες, κόκκορα κρασάτο, αλλά και χίλια δυο ακόμη μανιάτικα καλούδια!

i magissa roilos

Λογικό ήταν, λοιπόν, να αλιεύσουμε και τα πρώτα spoilers με κρασάκι και καλή διάθεση! Κάπου εκεί ο Γιώργος Γάλλος, παρά την κούραση από τα εξαντλητικά γυρίσματα, μας είπε «η “Μάγισσα” είναι πολύ ωραία εμπειρία, πιστέψτε με, και για εμάς.

i magissa gyrismata
Το team των σκηνοθετών έτοιμο να πει το «3-2-1 πάμε!»

Είναι μια καινούργια δουλειά, ένας διαφορετικός κόσμος, μια νέα παρέα, ένας άλλος χώρος, και θα ήθελα να σας ταξιδέψει και εσάς και τους τηλεθεατές», με τον μουσάτο πλέον Αναστάσιο Ροϊλό (αγαπητός στους τηλεθεατές ως Νικηφόρος στις «Αγριες μέλισσες») να παίρνει μέρος στην κουβέντα μας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οταν πήρα στα χέρια μου το σενάριο από τη “Μάγισσα” δεν μπορούσα να ξεκολλήσω από αυτό. Εχει πολύ ισχυρούς χαρακτήρες η ιστορία. Πολύ καλογραμμένο το σενάριο, αλλά και ο Λευτέρης Χαρίτος μας δίνει οδηγίες για το πώς θα δουλέψουμε τους ρόλους μας. Η παραγωγή είναι προσεγμένη στη λεπτομέρεια, ο κάθε ήρωας έχει το όπλο του. Ο κάθε ήρωας έχει το άλογό του και το ιππεύει άνετα. Δεν πρέπει να δείξουμε στο κοινό ότι δεν ξέρουμε να το κάνουμε σωστά, αφού μόνο άλογα είχαν αυτή την εποχή. Σε αυτή τη δουλειά είμαστε μια ομάδα».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...