Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

«Οι Πανθέοι»: Γνωρίστε κάποιους από τους ήρωες της σειράς

Η αγαπημένη σειρά του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη προβλήθηκε στην ΕΡΤ τη διετία 1977-1979 με πολύ μεγάλη επιτυχία

Η θρυλική ελληνική σειρά της κρατικής τηλεόρασης «Οι Πανθέοι» με τα 100 επεισόδια επιστρέφει στην τηλεόραση ύστερα από 43 χρόνια σε μια νέα εκδοχή μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ.

pantheoi114618

Η αγαπημένη σειρά του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη προβλήθηκε στην ΕΡΤ τη διετία 1977-1979 με πολύ μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για την ιστορία τριών γενεών μιας οικογένειας, των Πανθέων, που εκτείνεται από το 1897 έως το 1940. Ολα αρχίζουν τη μέρα που ξεσπά ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, στο αρχοντικό των Πανθέων. Οι συγγενείς συγκεντρώνονται γύρω από τον στρατηγό Βλάσση Πανθέο, που αργοπεθαίνει. Ανάμεσά τους ο γιος του Ανδρέας και η γυναίκα του Μάρμω, αλλά και ο καλλιτέχνης του σπιτιού, ο Κίτσος.

Δείτε κάποιους από τους χαρακτήρες της σειράς:

Αιμίλιος Χειλάκης (Ανδρέας Πανθέος)

Κάτια Δανδουλάκη (Χρυσοστόμη Πανθέου)

Μιχάλης Σαράντης (Κίτσος Γαλάτης)

Μελία Κράιλινγκ (Μάρμω Πανθέου)

Πριν λίγες μέρες έγινε η πρώτη συνάντηση των ηθοποιών με τον σκηνοθέτη, τους σεναριογράφους και τους συντελεστές της παραγωγής. Με ενθουσιασμό για το νέο ξεκίνημα και ακολουθώντας τις οδηγίες του σκηνοθέτη Σπύρου Μιχαλόπουλου και των σεναριογράφων Γιάννας Κανελλοπούλου και Άγγελου Χασάπογλου, έγινε η πρώτη ανάγνωση σεναρίου.

pantheoi114482

Με ανυπομονησία και προσμονή, οι ηθοποιοί δήλωσαν έτοιμοι να ενσαρκώσουν τους χαρακτήρες του μυθιστορήματος, τα μέλη μιας εμβληματικής οικογένειας, της οικογένειας των «Πανθέων» και ανανέωσαν το ραντεβού στους χώρους των γυρισμάτων όπου θα ακουστεί η πρώτη κλακέτα!

pantheoi114890

Στην πρώτη ανάγνωση σεναρίου, παρούσα ήταν και η Μαρία Αθανασιάδου, σύζυγος του ακαδημαϊκού και συγγραφέα Τάσου Αθανασιάδη, που γνώρισε και άκουσε από κοντά τους ηθοποιούς «να δίνουν σάρκα και οστά» στους ήρωες του βιβλίου.pantheoi114754

Όπως δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που ένα έργο για το οποίο ο σύζυγός μου, Τάσος Αθανασιάδης, έδωσε 14 χρόνια από τη ζωή του για να το συγγράψει, θα επανέλθει ως τηλεοπτική μεταφορά με ένα εξαιρετικό επιτελείο καλλιτεχνών που πιστεύω ότι θα το δικαιώσουν όπως άλλωστε και οι καλλιτέχνες της α΄ διανομής το 1977, σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Βασίλη Γεωργιάδη.

pantheoi115298Ήταν πάντα επιθυμία του δημιουργού να επανέλθει η σειρά στην τηλεόραση και ήταν πεπεισμένος πως θα συμβεί, μάλιστα μου είχε πει συγκινημένος “μια μέρα θα ξαναδείς στην τηλεόραση το έργο, αλλά εγώ βέβαια δε θα είμαι δίπλα σου, θα το χαρείς μόνη σου, εγώ θα το παρακολουθώ από εκεί που θα βρίσκομαι”. Ήταν ένα έργο πονεμένο, με πυρήνα την οικογένεια, όπως όλα τα έργα του άλλωστε. Εξάλλου και ο ίδιος μαζί με την οικογένειά του έζησε τον ξεριζωμό του ΄22 όταν άφησε τη γενέτειρά του μαζί με όλους τους Έλληνες, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής στην Ηπειρωτική Ελλάδα».

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...