Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Το κόμμα ΝΙΚΗ και οι παλαιοημερολογίτες αντιδρούν για τη σειρά του Alpha «Φόνοι στο καμπαναριό»

Οι γυμνές σκηνές εντός ναού!

Στα κάγκελα είναι το πολιτικό κόμμα ΝΙΚΗ και οι παλαιοημερολογίτες για την κωμική σειρά του Alpha, με τις μοναχές σε ρόλο… Ηρακλή Πουαρό! To πολιτικό κόμμα ΝΙΚΗ, μάλιστα, περιμένει από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να πράξει τα δέοντα για την κωμωδία «Φόνοι στο καμπαναριό», με την αιτιολογία ότι διαπομπεύεται μέσω του σίριαλ ο μοναστικός βίος. Αλλά και εντός της Εκκλησίας των παλαιοημερολογιτών υπήρξαν ενοχλήσεις για κάποιες σκηνές της σειράς.

fonoi sto kampanario 2

Συγκεκριμένα, οι γνήσιοι ορθόδοξοι χριστιανοί (παλαιοημερολογίτες) εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τις γυμνές σκηνές εντός εκκλησιαστικού χώρου, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο χλευάζεται ο μοναχισμός.

Η ανακοίνωση του κόμματος ΝΙΚΗ έχει ως εξής: «Φόνος στο καμπαναριό… και στη συνείδησή μας. Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η έναρξη προβολής της τηλεοπτικής σειράς “Φόνος στο καμπαναριό”. Με την επίφαση μιας δήθεν ελευθερίας έκφρασης, απροκάλυπτα προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται ο μοναστικός βίος. Η μοναστική μας παράδοση δεν είναι απλώς ένα κόσμημα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. Αποτελεί τη δοκιμασμένη ανά τους αιώνες παλαίστρα, από την οποία αναδεικνύονται άγιοι σε κάθε εποχή.

fonoi sto kampanario 1

Στέκεται πηγή για το πνευματικό ξεδίψασμα εκατομμυρίων Ελλήνων, που εκεί βρίσκουν αποκούμπι, παρηγοριά, δύναμη, πίστη, τον ίδιο τον εαυτό τους, ώστε να επιβιώσουν και να σταθούν ως άνθρωποι, ως οικογενειάρχες και ως πολίτες μέσα στον κόσμο. Διότι τι προσφέρει σήμερα ο “κόσμος” εκτός από βία, ασέλγεια, ναρκωτικά, απάτη, εγωισμό και αναξιοπρέπεια;

Ενώ η νεολαία αγρίεψε και η οικογένεια διαλύεται, ο δήθεν πνευματικός και καλλιτεχνικός κόσμος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αντί να διδάξει, αντί να εμπνεύσει, αντί να παρηγορήσει, φροντίζει να πετροβολάει ό,τι έχει απομείνει όρθιο.

Η ΝΙΚΗ αναμένει από το ΕΣΡ να πράξει τα δέοντα, με βάση την ευθύνη και αρμοδιότητά του, που προσδιορίζεται από το Σύνταγμα (άρθρο 15 παρ. 2), το οποίο προβλέπει τον άμεσο έλεγχο του κράτους επί της τηλεοράσεως με σκοπό, μεταξύ άλλων, “την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλουν η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου.

fonoi sto kampanario158476

Σήμερα, που οι διωγμοί εναντίον των χριστιανών ανά τον κόσμο συνεχίζουν απηνείς, τις ώρες που τα συντρίμμια του Ιερού Ναού του Αγίου Πορφυρίου έγιναν μνήμα για άψυχα κορμάκια ορθόδοξων παιδιών, ο Χριστός βλασφημείται και ο μοναχισμός χλευάζεται μέσα στην ορθόδοξη Ελλάδα και οι κάθε λογής θεσμοί σφυρίζουν αδιάφορα. Ντροπή, μόνο ντροπή.

Η ΝΙΚΗ, που είναι η φωνή της συνείδησης του ελληνικού λαού, έστω και φιμωμένη από κάποια κανάλια, δεν θα ξεχάσει ποτέ και δεν θα σταθεί άφωνη μπροστά στην απρόκλητη, βάναυση προσβολή στον πιστό ελληνικό λαό, θα “χτυπά αλύπητα” όσους μαγαρίζουν όσια και ιερά».

Στο μεταξύ, σάλος έχει ξεσπάσει και στους κόλπους των παλαιοημερολογιτών Αττικής και Βοιωτίας τα τελευταία 24ωρα. Με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος των ΓΟΧ για τα γυρίσματα της σειράς μέσα στον ιερό χώρο του μοναστηριού της Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, το οποίο και της ανήκει, υπογραμμίζει ότι δεν έδωσε ποτέ σχετική άδεια.

fonoi sto kampanario158296

Σε ανακοίνωσή του στη σελίδα της Ιεράς Μητρόπολης (ΓΟΧ) Αττικής και Βοιωτίας ο μητροπολίτης Χρυσόστομος είναι κάθετος, καθώς, όπως αναφέρει, ποτέ δεν έλαβε γνώση για τα γυρίσματα σε μοναστήρι που ανήκει στην ευθύνη του και μέσα στο οποίο αυτό το διάστημα δεν διαμένουν μοναχές!

Κύκλοι μέσα στο κανάλι του Alpha θεωρούν ότι με απόλυτο σεβασμό οι ηθοποιοί και οι ηρωίδες «μοναχές» του σεναρίου αντιμετωπίζουν τα θεία και τη θρησκεία. Η σειρά, άλλωστε, έχει σκοπό το γέλιο και τη χαρά, κάτι που λείπει στις στενάχωρες μέρες μας.

fonoi sto kampanario157756

Αξίζει να θυμίσουμε ότι πέρσι δεν υπήρξαν αντιδράσεις στην περίπτωση της σειράς «Μαύρο ρόδο» (Mega), όπου υπήρχαν και ερωτικές σκηνές με μοναχή, και δεν έγινε καμία νύξη από κανένα κόμμα αλλά ούτε και από το ΕΣΡ.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...