Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

Σοϊλέδης στα μέλια με την Κυπαρίσση! Στην Αθήνα σόλο η...

Ζευγαρωμένος στη Μύκονο ο Αρης Σοϊλέδης, μόνη στην Αθήνα...

Τα παιδιά από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παίζουν μπάλα με Θωμά Μαύρο,...

Παιδικά χαμόγελα γέμισαν τον πολυχώρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελου...

Καμπανάκι από ΕΟΦ για σκεύασμα για τη στυτική δυσλειτουργία που διακινείται μέσω...

Καμπανάκι κινδύνου χτυπά ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων σχετικά με...

Ο Ατζούν «χρυσώνει» τον Τσιμιτσέλη

Ο Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός Ατζούν Ιλιτζαλί έκλεισε τον Γιάννη...

Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας προχωράει σε συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3

Σαλάτα της ΕΡΤ

Συγχώνευση της ΕΡΤ2 με την ΕΡΤ3 θέλει ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Πειράματα με τη φυσιογνωμία της ΕΡΤ επιχειρεί το αφεντικό της δημόσιας τηλεόρασης, και αυτό είναι επικίνδυνο, καθώς η ΕΡΤ3 είναι το κανάλι «καθρέφτης» της βόρειας Ελλάδας.

konstantinos zoulas26103
Κωνσταντίνος Ζούλας

Ο Ζούλας και οι συνεργάτες του στο Ραδιομέγαρο Αγίας Παρασκευής έχουν καταλήξει σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, όπως λένε, για το προφίλ της ΕΡΤ, η εκκίνηση του οποίου αναμένεται με την έλευση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας. Να θυμίσουμε εδώ ότι η θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ είναι κενή εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έπειτα από την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου.

Ο νέος CEO θα κληθεί να διαχειριστεί αλλά και να βάλει τη σφραγίδα του στο σχέδιο που φέρεται ότι έχουν εκπονήσει ήδη ο κ. Ζούλας και οι συνεργάτες του. Η συγχώνευση ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 έχει ήδη συζητηθεί με τους εργαζομένους, οι οποίοι είναι στα… κάγκελα.

Υπάρχουν και αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μοντέλο που επιχειρήθηκε για την ΕΡΤ2, να αποτελέσει δηλαδή το κανάλι του πολιτισμού, δεν περπάτησε και εγκαταλείφθηκε, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή το πρόγραμμα του συγκεκριμένου καναλιού να απαρτίζεται από ντοκιμαντέρ, ξένες και ελληνικές σειρές σε επανάληψη, αλλά και ταινίες από το αρχείο της ΕΡΤ. Στο υπάρχον πρόγραμμα της ΕΡΤ2 παραμένουν με νέα επεισόδια οι εβδομαδιαίες εκπομπές «Art week», «Η ζωή είναι στιγμές», «Κάτι γλυκό» και «KooΚooland».

ert megaro26103

Το νέο κανάλι που θα προκύψει από μια πιθανή συγχώνευση της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3 θα έχει, όπως λέγεται, το αποτύπωμα της ΕΡΤ3 με έμφαση στα θέματα της περιφέρειας και των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους, η σκέψη που τείνει να επικρατήσει είναι η μείωση του μόνιμου προσωπικού σε βάθος χρόνου με εθελούσια έξοδο. Ηδη από τα προηγούμενα χρόνια έχουν δει τα κενά των συνταξιούχων να καλύπτονται με συμβασιούχους έργου.

Αντίπαλος της Nielsen

Stop… στην παντοδυναμία της Nielsen! Η ΕΡΤ ετοιμάζεται να αλλάξει το τοπίο στις μετρήσεις τηλεθέασης! Η αποτυχία της Nielsen συμπίπτει χρονικά, αλλά δεν σχετίζεται, με την απόφαση της ΕΡΤ να βγει από τη μέτρηση της τηλεθέασης και κατά συνέπεια από την αγορά.

Η επιλογή αυτή, που πρέπει να τύχει και της έγκρισης της κυβέρνησης, θα μειώσει τα έσοδα της Nielsen κατά 400.000 ευρώ. Η απώλεια αυτού του εσόδου θα είναι σημαντική για τη μέτρηση. Επίσης, την ίδια ώρα, δύο πλατφόρμες έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν την απήχηση των προγραμμάτων τους, ο ΟΤΕ μέσω του αποκωδικοποιητή της Cosmote TV και η ΕΡΤ μέσω της σημαντικής ανάπτυξης της πλατφόρμας ERTFlix. Τόσο τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ όσο και η ΕΡΤ ετοιμάζονται να αλλάξουν τα δεδομένα της μέτρησης της τηλεθέασης στην Ελλάδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστήριο με Μίνα Αρναούτη και Αδωνι Γεωργιάδη

Ενας γρίφος για δυνατούς λύτες εκτυλίσσεται επί της Αριστοτέλους...

Οι παρουσιαστές που αναμένουν στο ακουστικό τους και αυτοί που φεύγουν ήσυχοι για διακοπές

Μέσα στο ζενίθ του καλοκαιριού, κάποιοι παρουσιαστές φεύγουν ήσυχοι...