Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση: «Όσα (δε) λέμε» κάθε Δευτέρα στο...

Η Άννα Δρούζα επιστρέφει στην τηλεόραση και μας προσκαλεί...

Η έκπληξη που ετοιμάζουν παιδιά του συλλόγου «Μουσικό Οραμα» στη «Γιορτή Μητέρας...

Πλησιάζει η ημέρα για τη δεύτερη «Γιορτή Μητέρας Παιδιού...

Δημήτρης Καλλιβωκάς: «Ανάσταση» στην Τήνο!

Μπορεί να πέρασε από σαράντα κύματα με την υγεία...

Αλλαγές χωρίς καμία ουσία στην κρατική τηλεόραση!

Τα ονόματα των καναλιών και τι θα προβάλλουν

H ΕΡΤ1 γίνεται ΕΡΤ, η ΕΡΤ2 μαζί με την ΕΡΤ3 γίνονται ΕΡΤ Culture και το ΕΡΤnews παραμένει ως έχει! «Αλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» λέει μια παροιμία και αυτό ταιριάζει γάντι σε όσα συμβαίνουν στους διαδρόμους και στα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης! Ετσι λοιπόν κάποιοι σκέφτηκαν, μια και όλα τα άλλα τα έχουν λύσει, να «βαφτίσουν» εκ νέου τα κρατικά κανάλια, χωρίς κανείς να ξέρει αν αυτή η… ρηξικέλευθη πρωτοβουλία θα συνοδεύεται και από μια ποιοτική, ουσιαστική αλλαγή και, κυρίως, με σχέδιο και με νέο παραγόμενο οπτικοακουστικό υλικό.

Στο πλαίσιο λοιπόν του αυτοσχεδιασμού (rebrandin το λένε οι μάνατζερ της Αγιας Παρασκευής), το ΕΡΤNews ως ονομασία θα συνοδεύει το ειδησεογραφικό κανάλι, θα αφαιρεθεί το λογότυπο της ΕΡΤ1 και θα… καταλήξει απλά ΕΡΤ, ενώ η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 θα μετονομαστούν –κατά μια εκτίμηση– σε ΕΡΤCulture. Kαι όλα αυτά «μαγειρεύονται» τη στιγμή που η ΕΡΤ2 εκπέμπει χωρίς να έχει νέο πρόγραμμα για την τρέχουσα σεζόν και δίχως προοπτική για το μέλλον, αφού δεν έχει κάνει καμιά νέα ανάθεση παραγωγής προγράμματος.

ert10113

Η ΕΡΤ2, που μετέδιδε ποιοτικά ντοκιμαντέρ και ταινίες, πλέον προβάλλει επαναλήψεις, καθώς η πρόθεση της διοίκησης της κρατικής τηλεόρασης είναι η κατάργησή της και η συγχώνευσή της με την ΕΡΤ3. Μένει να φανεί σε ποιο βαθμό θα δοθεί βαρύτητα στον τομέα του πολιτισμού και των τεχνών με νέες εκπομπές, αφού το θέατρο, ο χορός, ο χώρος του βιβλίου, των εικαστικών, των ταξιδιών και τους ευ ζην, της οικολογίας, των παιδιών, των ζώων έχουν ξεχαστεί εντελώς ως τομείς.

Θα γεμίσει, άραγε, το νέο πρόγραμμα του ΕΡΤCulture με παραγωγές που θα φιλοξενήσουν ανθρώπους του πνεύματος, των γραμμάτων και των τεχνών ή θα χάσουμε από τη μικρή μας οθόνη –με αυτήν την επικείμενη συγχώνευση– και τα υπέροχα «διαμαντάκια» της ΕΡΤ3, με τα οδοιπορικά στα Βαλκάνια, στην ανατολική Ευρώπη, στην ελληνική περιφέρεια, με διαδρομές στη γαστρονομία, στη λαογραφία και την ιστορική παράδοση των τόπων;

Και αν επικρατήσουν οι φωνές στη δημόσια τηλεόραση που θέλουν στην EΡΤCulture να φιλοξενούνται και αθλητικές εκπομπές και αθλητικά προγράμματα, θα κρατηθεί το ισοζύγιο ή το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος από τις εκπομπές-αφιερώματα στις παραστατικές τέχνες; Δύσκολη εξίσωση…

Πάντως, οι σειρές μυθοπλασίας και τα μαγκαζίνο θα φιλοξενούνται στο κανάλι της ΕΡΤ – σκέτο… χωρίς το 1! Από την άλλη, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη αγωνιούν για την «επόμενη ημέρα», με τους δημοσιογράφους να υποστηρίζουν ότι ο ρόλος του κρατικού καναλιού, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, υποβαθμίζεται και ότι η δουλειά τους υποτιμάται και απαξιώνεται.

Στο ευρύτερο πλαίσιο της αναπτυξιακής συζήτησης που έχει ανοίξει για την ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στο τραπέζι έχει «πέσει» η πρόταση να εξαιρεθεί ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός αρχικά από τις τηλεμετρήσεις και τη διαφημιστική αγορά. Αλλά, αν η ΕΡΤ δεν έχει έσοδα από διαφημίσεις, πώς θα παραχθεί νέο αξιόλογο πρόγραμμα; Ισως το ενδεχόμενο αύξησης του ανταποδοτικού τέλους, της εισφοράς των Ελλήνων μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος -σήμερα είναι στα τρία ευρώ-, θα δώσει τη λύση, η οποία όμως θα είναι επιζήμια για την επιβαρυμένη τσέπη μας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...