Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

To κονδύλι για την τηλεόραση θα αγγίξει τα 50.000.000 ευρώ, αλλά οι «τρύπες» ακόμα ανοιχτές

Χάος στην τηλεόραση!

«Πάμε και όπου βγει»… και στην τηλεόραση! Φαίνεται ως χώρα αυτή η φράση θα μας… στοιχειώνει σε πολλούς τομείς και χώρους της δημόσιας ζωής.

TILEORASI

Τη στιγμή που τα περισσότερα εγχώρια τηλεοπτικά κανάλια, δημόσια και ιδιωτικά, ετοιμάζουν το πρόγραμμα της β’ τηλεοπτικής σεζόν, χάος επικρατεί όσον αφορά τη χρηματοδότηση της τηλεόρασης. Ολα είναι στον αέρα και τα κανάλια είναι σε πανικό και χρεωμένα μέχρι τον λαιμό! Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω του ΕΚΟΜΕ θα διατεθεί από το ΕΣΠΑ ένα ποσό της τάξης των 50.000.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν αρκεί για να καλύψει τις υποχρεώσεις των προηγούμενων ετών, βάζοντας παράλληλα φωτιά στη λειτουργία της τηλεόρασης αλλά και στις σχέσεις της Ελλάδας με τηλεοπτικές εταιρίες του εξωτερικού.

kentriki tileorasi septemvris

Η τρύπα που είχε προκύψει στις υποχρεώσεις του ΕΚΟΜΕ επί Κυριάκου Πιερρακάκη στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέρχεται σε 200.000.000 ευρώ, όπως λέγεται έντονα στη μιντιακή αγορά. Τα χρήματα που έχουν βρεθεί για να καλυφθούν παλιές και νέες ανάγκες ανέρχονται σε 100.000.000 ευρώ και θα προέλθουν από δύο διαφορετικές χρηματοδοτήσεις των 50.000.000 ευρώ.

Το κενό δημιουργήθηκε εξαιτίας των αλλαγών που έγιναν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στον «νόμο Κρέτσου», με την καθιέρωση των ξένων τιμολογίων και την επιδότηση προγραμμάτων χαμηλού κόστους, που δεν είχαν καμιά τύχη να διανεμηθούν στο εξωτερικό, ούτε καν ως σενάριο, σκηνοθεσία, ήχο, φωτογραφία και αισθητική. Οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών είναι έξαλλοι με την πολιτική της κυβέρνησης, καθώς έκαναν μεγάλες επενδύσεις για την παραγωγή σειρών, με τη δέσμευση πως θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΚΟΜΕ και τώρα έχουν πέσει από τα σύννεφα.

Έχουν περάσει τρία χρόνια και υπάρχουν ακόμη και σήμερα σειρές που δεν έχουν πληρωθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με αυτές που είναι στον αέρα και παίζονται τώρα με μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Οι σειρές αυτές μεταδίδονται έχοντας το σήμα του ΕΚΟΜΕ, αλλά στο ΦΕΚ δεν έχει δημοσιευτεί καμιά έγκριση απόφασης για τη χρηματοδότησή τους. Θα συνεχίσουμε να τις βλέπουμε ή θα σταματήσει η προβολή τους; Ταυτόχρονα, ενώ έχει αναγγελθεί η μεταφορά του ΕΚΟΜΕ από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο υπουργείο Πολιτισμού, η ηγεσία του τελευταίου, όπως κυκλοφορεί στους διαδρόμους του ΥΠΠΟ, δεν επιθυμεί να αναλάβει έναν προβληματικό οργανισμό και να βρεθεί απέναντι από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, που θα διεκδικούν τις πληρωμές για τις σειρές τους και εκείνο θα τους λέει «ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...