Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ο άπιστος Μπον Τζόβι

Την επιτυχία του Δημήτρη Κοντολάζου «Δεν σου κάνω τον...

Τα δάκρυα της Σάττι για την απώλεια του πατέρα της

Σε μια ανθρώπινη και συγκινητική στιγμή, λόγω της πρόσφατης...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Ο Ιωάννης Καραγεώργης τιμήθηκε για την προσφορά του στο Φοιτητικό Οικοτροφείο της...

Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο...

«Akis’ Food Tour»: Γαστρονομικά μυστικά και ομορφιές στα Γρεβενά και τη Φλώρινα

Ο Άκης κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φάει από τα χέρια του Θόδωρα ένα φοβερό κοντοσούβλι (aka κεμπάπ)

Το «Akis’ Food Tour», το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, μας έχει κατακτήσει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους:

petretzikisγια τα ωραία τοπία του, τις περιοχές που μας συστήνει, τα ιδιαίτερα πιάτα που μας γνωρίζει, το κέφι και την υπέροχα ταξιδιάρικη διάθεσή του αλλά και για τους ντόπιους που συναντάμε σε κάθε περιοχή και τα μυστικά της κουζίνας τους που μας αποκαλύπτουν. Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη επισκέπτεται τα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη.

akis petretzikis

Αύριο Σάββατο 25 Νοεμβρίου στις 20:00, θα βρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά και τη Φλώρινα, στο τρίτο επεισόδιο του Ά κύκλου της σειράς, στον Alpha.

Ο Άκης κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα για να φάει από τα χέρια του Θόδωρα ένα φοβερό κοντοσούβλι (aka κεμπάπ) και συναντά κάτω από το εντυπωσιακό γεφύρι της Πορτίτσας τον Βασίλη Σιαφαρίκα, τυροκόμο-πρωταθλητή enduro. Δεν φαντάζεστε τι τον περιμένει στη συνέχεια.

petretzikis 1 Μας το δείχνει στο «Akis’ Food Tour». Ο Βασίλης τον παίρνει μαζί του σε ένα δαιδαλώδες ταξίδι με τις μηχανές στις καταπράσινες πλαγιές της Βασιλίτσας μέχρι που τον αφήνει εξουθενωμένο στο Δοτσικό, το ψηλότερο χωριό του νομού Γρεβενών.

Εκεί, ο Ανδρέας, που είναι έμπειρος μανιταροσυλλέκτης, τους ετοιμάζει ζεστή σουπίτσα με τραχανά και ντόπια μανιτάρια στην οποία βουτάνε ντόπιο λευκό μανούρι από τα χέρια του εντουρά τυροκόμου.

0049 STRATIS PAPAVASILIOY PETRETZIKIS 23122014

Την επόμενη μέρα, ο Άκης ξυπνά την πόλη των Γρεβενών και βλέπει παντού γύρω του μανιτάρια. Η πόλη που αποτελεί φημισμένο προορισμό των μανιταρόφιλων της Ευρώπης τον υποδέχεται στα καλύτερα της. Στο εστιατόριο «Αυλαίας» απολαμβάνει ένα πλήρες γεύμα με ορεκτικό, κυρίως και επιδόρπιο που αποτελείται μόνο από μανιτάρια, σε κάθε εκδοχή τους.

akis petretzikis 192862726 334001761569045 4943175658335159503 n 1

Η λαχταριστή περιπέτεια του «Akis’ Food Tour», συνεχίζεται ακόμα πιο βόρεια, στην ακριτική Φλώρινα. Εκεί ο αγαπημένος μάγειρας οργανώνει μια γαστρονομική μάζωξη στην καρδιά του δάσους ακούγοντας τις συμβουλές των τηλεθεατών. Ο Γιώργος του ετοιμάζει μια πολύ ιδιαίτερη ντόπια συνταγή, φασόλια Πρεσπών ψημένα στον ταβά με αποξηραμένα τσιρόνια ενώ ο ζαχαροπλάστης Μάνος φτιάχνει για όλους μια γιγάντια κρεμ ρουαγιάλ, ένα νοσταλγικό γλυκό από άλλη εποχή που όμως αγαπάνε ακόμα φανατικά οι ντόπιοι στην Φλώρινα.

Akis Food Tour

Κι εκεί που νόμιζε ότι θα χαλαρώσει, ο Άκης συναντάει τον Χρήστο, έναν ντόπιο φίλο του και ξεκινά μια αντισυμβατική ξενάγηση στην αγορά της πόλης. Αφού ξυρίζονται σε ένα παραδοσιακό κουρείο και μετατρέπουν σε τσίπουρο-μπαρ το πιο παλιό παντοπωλείο της Φλώρινας,

Akis Food Tour10674 κάνουν στάση για πατσά στον Αρμένη και προσπαθούν ανεπιτυχώς να μάθουν τη μυστική συνταγή για τα περίφημα κεμπάπια Φλώρινας, καταλήγουν στο ιστορικό καφενείο «Διεθνές».

Akis Food Tour10690 Εκεί, τον περιμένει μια έκπληξη: Ένα τραπέζι με την μπάντα με τα Χάλκινα της Φλώρινας με μεζέδες και τσίπουρο που καταλήγει πώς αλλιώς; Σε χορό και γλέντι.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Αποκαλύψεις για τη «Μις ΗΠΑ» 2019 που έβαλε τέλος στη ζωή της!

Παγίδα θανάτου έγινε για την Τσέσλι Κριστ η στέψη...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...