Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Μυστήριο με τη δολοφονία 33χρονης ράπερ στο Μεξικό

Μυστήριο καλύπτει τις συνθήκες του θανάτου 33χρονης ράπερ στο...

Εξώδικη δήλωση της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου για πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso»

Με εξώδικη δήλωση που απέστειλαν στην εφημερίδα «Espresso» και...

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Η «Ναυτεμπορική» έκλεισε 100 χρόνια ζωής, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για νηφάλια ενημέρωση

Ενας αιώνας έγκυρης ενημέρωσης

Τη συμπλήρωση των 100 ετών από την έκδοσή της γιόρτασε την Παρασκευή 8 Μαρτίου η «Ναυτεμπορική», η ιστορική οικονομική εφημερίδα της χώρας! Εχοντας παραμείνει πιστή στη δέσμευσή της για έγκυρη ενημέρωση, η «Ναυτεμπορική» εξασφάλισε πρωτιές, που έκαναν το όνομά της ταυτόσημο με την ποιότητα και την ακρίβεια των πληροφοριών. Στις σελίδες της από το 1924 έως σήμερα αποτυπώνονται συνεχώς οι πιο σημαντικές εξελίξεις της ελληνικής και διεθνούς οικονομίας, αλλά και του «επιχειρείν», ακολουθώντας και υιοθετώντας πάντοτε και η ίδια τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

nautemporiki150343

Η ιδέα για τη «Ναυτεμπορική» γεννήθηκε μόλις δύο χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, σε μια Ελλάδα εμπλουτισμένη πλέον με το «φως» και τον πολιτισμό των Ελλήνων των μικρασιατικών παραλίων. Τότε κυκλοφόρησε ως «Ναυτικόν και Εμπορικόν ∆ελτίον Πειραιώς», με έδρα τον Πειραιά, και, δίχως υπερβολή, έθεσε τα θεμέλια του οικονομικού Τύπου στην Ελλάδα. Ιδρυτές της ήταν ο Πάνος Αθανασιάδης και ο Τζώρτζης Αθανασιάδης. Μετά τον θάνατο του πρώτου, τον Ιούλιο του 1981, και τη δολοφονία του δευτέρου, τον Μάρτιο του 1983, τα ηνία ανέλαβε η δεύτερη γενιά της οικογένειας Αθανασιάδη.

Σήμα κατατεθέν

Τον Σεπτέμβριο του 2021 άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και με νέο «καπετάνιο» την οικογένεια Μελισσανίδη η «Ναυτεμπορική» επέστρεψε στον φυσικό της χώρο και σημείο εκκίνησης, τον Πειραιά, όπου χτυπάει η καρδιά της ελληνικής ναυτιλίας, ιστορικά συνυφασμένη με την πορεία της εφημερίδας. Σήμερα παραμένει η μοναδική που πλέει ακάθεκτη στα πελάγη της παγκοσμιοποιημένης ενημέρωσης, ξεπερνώντας τις φουρτούνες, και έχοντας εξελιχθεί σε πολυσχιδή όμιλο βάζει πλώρη για τον δεύτερο αιώνα. Σήμα κατατεθέν της αποτελούσε ανέκαθεν η υπεύθυνη και ψύχραιμη ενημέρωση, κρατώντας τις παραδοσιακές αρχές της δημοσιογραφίας, αλλά ενσωματώνοντας παράλληλα στη σύγχρονη εποχή τα εργαλεία του ψηφιακού περιβάλλοντος. Την ίδια ώρα το naftemporiki.gr αναβαθμίζεται και εμπλουτίζει την ύλη του και η εφημερίδα, χάρη στην πείρα και την κατάρτιση των συντακτών της, διευρύνει την ενημέρωση του κοινού της με αποκλειστικά θέματα, έρευνες και συνεντεύξεις.

nautemporiki150342

Χρονιά-σταθμός

Το 2024 χρονιά-σταθμός για την ιστορική εφημερίδα, οπότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έκδοσή της, σηματοδοτείται από ακόμα ένα σπουδαίο γεγονός: Αναδείχθηκε σε διεθνή διαγωνισμό «European Newspaper of the Year 2024» ανάμεσα σε 136 τίτλους από 22 χώρες. Η «Ναυτεμπορική» είναι έτοιμη για τον δεύτερο αιώνα της! Τόσο η συντακτική ομάδα του φύλλου, του site και του τηλεοπτικού καναλιού όσο και οι εργαζόμενοι στον όμιλο της «Ναυτεμπορικής» δίνουν την υπόσχεση πως για τα επόμενα… 100 χρόνια θα συνεχίσουν να υπηρετούν την ενημέρωση με την ίδια ποιότητα και αφοσίωση!

nautemporiki150341

«Περήφανοι»

«Το σημερινό φύλλο της “Ναυτεμπορικής’’ σηματοδοτεί το πέρασμα της ιστορικής αυτής εφημερίδας στον δεύτερο αιώνα ζωής. Ολοι έχουμε λόγο να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Αναγνώστες, δημοσιογράφοι, εν γένει οι εργαζόμενοι, αλλά και η οικογένειά μου, που επενδύει στην ποιοτική ενημέρωση χωρίς συμβιβασμούς» αναφέρει ο Γιώργος Μελισανίδης και συνεχίζει: «Ως εκδότης δεσμεύομαι ότι θα παραμείνουμε με όλα τα μέσα της “Ν” -εφημερίδα, ιστοσελίδα, τηλεόραση- στην ίδια γραμμή πλεύσης, όπως και στην πρώτη γραμμή των γεγονότων, με συνέπεια, πληρότητα, ακρίβεια, παρεμβατικότητα, αξιοποιώντας κάθε εργαλείο που μας προσφέρει η σύγχρονη εποχή. Κυρίως, όμως, θα σταθούμε πιστοί στις παραδοσιακές αρχές της αντικειμενικής ενημέρωσης».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...