Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Oσκαρ για celebrities» χωρίς guest την… ΑΑΔΕ!

Μπορεί τα «τσακάλια» της ειδικής ομάδας ελέγχου για τα...

Αθηνά Οικονομάκου και Φίλιππος Μιχόπουλος έριξαν τίτλους τέλους στον γάμο τους

Τίτλοι τέλους στον γάμο της Αθηνάς Οικονομάκου και του...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 27 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΑκούστε κάποια αγαπημένα σας πρόσωπα, που προσπαθούν να σας...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Ποιες παραγωγές συνεχίζουν και τη νέα σεζόν και ποια projects επιστρέφουν στην καθημερινότητα των τηλεθεατών

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία, έρχεται ξανά με φόρα η μόδα των ριάλιτι και των τηλεοπτικών σόου! Ο,τι είδαμε με αισθητική θα ρίξει αυλαία φέτος, καθώς η τηλεόραση επιπέδου κοστίζει πολύ ακριβά. Ο κρατικός φορέας που… κόβει χρήμα σε κανάλια και τηλεοπτικούς παραγωγούς έχει δει το ταμείο του να αδειάζει από ευρώ.

media260345
«MasterChef»

Ετσι, το ΕΚΟΜΕ, ο δημόσιος οργανισμός που επενδύει σε οπτικοακουστικά έργα ποιότητας, θα βάλει φρένο στις χορηγίες του τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να καλυφθεί το καινούργιο τηλεοπτικό πρόγραμμα των σταθμών θα χρειαστούν εναλλακτικές λύσεις. Και αυτά που είναι σχετικά φθηνά, δοκιμασμένα και φέρνουν κέρδος σε τηλεθέαση είναι τα ριάλιτι και τα talent shows. Τα πρώτα θα σπείρουν ίντριγκα και κουτσομπολιό, τα δεύτερα λάμψη και όνειρα χωρίς αντίκρισμα.

media260347
Γιώργος Μαζωνάκης

Τελικά στη ζωή και στην TV τα πάντα κάνουν κύκλους και η ζαριά της σεζόν 2024-2025 δεν θα φέρει εξάρες… Τουλάχιστον ας μείνουν δυο τρεις καλές σειρές μυθοπλασίας ως όαση μέσα στην έρημο. Το Οpen ετοιμάζει, λοιπόν, για τη νέα τηλεοπτική σεζόν το ριάλιτι «TV Stars παρουσιάστε». Πρόκειται για ένα εναλλακτικό ριάλιτι, που προβλήθηκε το 2007 μέσα από τον Alpha και αναζητούσε επίδοξους νέους παρουσιαστές με τηλεοπτικό άστρο. Η Μπέττυ Μαγγίρα είχε τα ηνία της παρουσίασης, ενώ στην κριτική επιτροπή ήταν ο Ηλίας Ψινάκης, ο Κωνσταντής Σπυρόπουλος και η Ναταλία Γερμανού. Μάλιστα, αξίζει να θυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο ριάλιτι ανέδειξε την παρουσιάστρια Ελενα Παπαβασιλείου. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον επόμενο μήνα και το σόου αναμένεται να κάνει πρεμιέρα από τη νέα τηλεοπτική σεζόν, τον Οκτώβριο.

Με Μικρούτσικο

Σύμφωνα πληροφορίες, ο Ανδρέας Μικρούτσικος θα έχει κομβικό ρόλο στο σόου, καθώς είτε θα τον δούμε ως παρουσιαστή του ριάλιτι είτε ως διευθυντή στην ακαδημία της σχολής. Σε σχέση με την παλιά εκδοχή του ριάλιτι ανεύρεσης νέων παρουσιαστών, το νέο θα έχει κάποιες αλλαγές. Πρώτον, θα δούμε ότι οι συμμετέχοντες θα παραμένουν έγκλειστοι σε κάποια ακαδημία, ενώ τα επεισόδια θα είναι όλα μαγνητοσκοπημένα, εκτός από τον μεγάλο τελικό.

media260341
Ανδρέας Μικρούτσικος

Η Μαρία Σολωμού θα αναλάβει τον ρόλο μίας εκ των καθηγητών της σχολής, δίνοντας συμβουλές στους δυνάμει παρουσιαστές για την παρουσία τους. Οσο για την κριτική επιτροπή, θα πλαισιωθεί από τον Γρηγόρη Μελά, πράγμα απόλυτα λογικό, αφού ανήκει ήδη στην Barking Well Media, με σημαντική συμμετοχή στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» ως τηλεκριτικός. Να σημειώσουμε ότι την ίδια θέση στο ριάλτι το 2007 είχε η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά.Το κανάλι, όμως, του Ιβάν Σαββίδη, σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζει και ένα νέο ριάλιτι για… τράπερ, και οι παλιότεροι θα καταλάβουμε τι σημαίνει χάσμα γενεών!  Μάλιστα, λέγεται ότι ο εκκεντρικός και αυθόρμητος τράπερ Light θα ηγείται του πρωτότυπου ριάλιτι μουσικής που θα αγκαλιάσει με ρυθμό τη νέα γενιά.

media260348
Light

Σύντομα το ριάλιτι θα περάσει στο στάδιο της παραγωγής, με σκοπό να ανανεώσει τη μουσική βιομηχανία με ένα σύγχρονο και μοντέρνο talent show, καθώς στο επίκεντρό του θα βρίσκονται καλλιτέχνες της ραπ και της τραπ μουσικής σκηνής. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια η ραπ γνωρίζει άνθηση στην εγχώρια μουσική σκηνή, με πολλούς νέους όχι μόνο να ακούν, αλλά και να δημιουργούν δικά τους κομμάτια.

Το talent show θα δώσει «βήμα» σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να δοκιμαστούν, ώστε να αποδείξουν ότι μπορούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τη ραπ σκηνή. Ο αθυρόστομος και εκρηκτικός για πολλούς Light, πλην χαρισματικός και ταλαντούχος, θα συνεργαστεί μαζί με άλλους ράπερ στην κριτική επιτροπή του talent show.

Ηδη έχει γίνει επαφή του καλλιτέχνη με στελέχη του Οpen, με σκοπό το talent show για ράπερ να προβληθεί την τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν. Στο πρώτο στάδιο θα κριθούν μέσα από auditions τα πρόσωπα που θα κερδίσουν το εισιτήριο για το talent show που θα βάλει φωτιά με τη ζωντάνια του στο γυαλί. Από τη μεριά του, ο Σκάι εκτός ότι θα «χτυπήσει» στη βραδινή ζώνη με ακόμη έναν κύκλο του «Survivor», αφού η ικανοποιητική φετινή τηλεθέαση του δίνει το πράσινο φως να συνεχίσει, θα ρίξει στην αρένα και το «Exatlon».

media260344
Γιώργος Αγγελόπουλος

Ενα αθλητικό ριάλιτι για παίκτες «πολύ σκληρούς για να πεθάνουν». Σε κάτι πολύ διαφορετικό και πρωτότυπο, λοιπόν, για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος θα ταίριαζε γάντι, υποστηρίζουν βασικά στελέχη του σταθμού. Ο Γιώργος Λιανός δεν θα μπορεί να είναι παρουσιαστής του «Exatlon», αφού στο δεύτερο μισό της ερχόμενης σεζόν, τον Ιανουάριο του 2025, θα παρουσιάσει και τον επόμενο κύκλο του «Survivor».

Μάλιστα, την ίδια περίοδο προβολής με το «Exatlon» ο Λιανός θα έχει αναλάβει την παρουσίαση του «The Voice», που θα επιστρέψει στη συχνότητα του Σκάι. Αρα ο Ντάνος, ακόμη και ο Κώστας Βασσάλος φαντάζουν πολύ «τούμπανο» επιλογές!

media260342
Γιώργος Λιανός

Επίσης στον Σκάι θα βγάλουν ξανά το «The Voice», που φαίνεται πως παίρνει το «πράσινο φως» για την επιστροφή του έπειτα από διάλειμμα μιας τηλεοπτικής σεζόν για αγρανάπαυση. Από πέρσι το καλοκαίρι το κανάλι του Φαλήρου είχε αποφασίσει πως έχει έρθει η ώρα να «ξεκουράσει» το talent show, μετά τη συνεχιζόμενη πτωτική τάση του προγράμματος στους πίνακες τηλεθέασης.

Το μουσικό σόου επιστρέφει με δύο επεισόδια την εβδομάδα στο βραδινό πρόγραμμα του σταθμού από το προσεχές φθινόπωρο, με γενναίες ωστόσο αλλαγές. Το κανάλι προσανατολίζεται στην αλλαγή όλης της ομάδας των coaches, αν και ο Ατζούν Ιλιτζαλί έχει αντίθετη άποψη και θέλει τη διατήρηση τουλάχιστον δύο προσώπων από τους προηγούμενους κύκλους, όπως τον Σάκη Ρουβά ή την Ελενα Παπαρίζου. Πολλά τα ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των υποψήφιων κριτών, στην πλειονότητά τους με εμπειρία μπροστά στον τηλεοπτικό φακό.

media260346
Πάολα

Πολλοί υποψήφιοι

O Στέλιος Ρόκκος συμπεριλαμβάνεται σε αυτή. Αλλωστε, ήταν κριτής στο τελευταίο «X-Factor» του Mega, ενώ παλαιότερα είχε πάρει μέρος ως… διαγωνιζόμενος και στο «The Voice», κάνοντας έκπληξη στους κριτές, που γύρισαν και οι τέσσερις τις καρέκλες τους. Ενα άλλο όνομα που θέλουν από την παραγωγή είναι η ακριβοθώρητη Πάολα. Η λαϊκή τραγουδίστρια είχε δεχτεί πρόταση και στο παρελθόν, αλλά είχε αρνηθεί. Τι θα κάνει τώρα, όμως; Στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του ανατρεπτικού Γιώργου Μαζωνάκη, ο οποίος επίσης διαθέτει τηλεοπτική εμπειρία, έχοντας πάρει μέρος σε παλαιότερο κύκλο του «X-Factor» αλλά και στην κριτική επιτροπή του «Your face sounds familiar».

media26034
Πέτρος Πολυχρονίδης

Η παραγωγή θα έβλεπε θετικά και την επιστροφή του ευαίσθητου και ρομαντικού Κωστή Μαραβέγια, ο οποίος στις τρεις σεζόν (2016, 2017, 2018) που συμμετείχε κέρδισε το «The Voice», καθώς προέκυψε νικητής από την ομάδα του. Η παρουσία του στο σόου έδινε μια αίσθηση πολιτισμού και ευγένειας. Στον Σκάι, όμως, θα αρχίσουν από το φθινόπωρο και τα μαγειρέματα στην πιο «κίτρινη διάσταση»… «Κάτι ψήνεται» ναι, χωρίς την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δε…

Πολύ κοντά στην απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ριάλιτι μαγειρικής «Κάτι ψήνεται» είναι ο Alpha, καθώς ο Ελληνας αγαπά πολύ το φαγητό και το μαγείρεμα. Ωστόσο, την εκπομπή δεν θα παρουσιάζει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, καθώς η εγκυμοσύνη της καθιστά πολύ δύσκολη την παρουσία της στη μικρή οθόνη. Η παρουσιάστρια περιμένει το δεύτερο παιδάκι της το καλοκαίρι και δεν έχει χρόνο για άλλα μαγειρέματα εκτός από της οικογένειάς της. O Alpha, λοιπόν, αλλάζοντας εξ ολοκλήρου το πρόγραμμά του από την επόμενη σεζόν σχεδιάζει την έναρξη της μυθοπλασίας και των ριάλιτι εκπομπών μετά τις 21.00 και όχι νωρίτερα. Η ζώνη 20.00 με 21.00 που ακολουθεί το βραδινό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη θα καλυφθεί από κάποια παραγωγή, που θα είναι πιθανότατα το δημοφιλές «Κάτι ψήνεται».

media260349
Ηλιάνα Παπαγεωργίου

Αλλωστε, η πρώτη μεγάλη αλλαγή που είχαν κάτι τότε τα στελέχη του γερμανικού μιντιακού κολοσσού ήταν να μετακινήσουν το βραδινό δελτίο ειδήσεων στις 19.00 με τον Αντώνη Σρόιτερ και στις 20.00 αρχίζει η προβολή του μαγειρικού ριάλιτι. Το πρόγραμμα, βασισμένο στο βρετανικό μαγειρικό format «Come dine with me», βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα του Alpha τον Δεκέμβριο του 2009 και διατηρήθηκε μέχρι και το 2017. Δύο χρόνια αργότερα προβλήθηκε ακόμη ένας κύκλος, αυτή τη φορά μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Η τρίτη επαναφορά του στην ελληνική τηλεόραση ήταν μέσα από τη συχνότητα του Σκάι, σε παραγωγή του Τούρκου τηλεοπτικού παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί, όπου υπήρξαν και δύο μεγάλες αλλαγές. Το παιχνίδι μετονομάστηκε σε «Κάτι ξαναψήνεται» και απέκτησε για πρώτη φορά παρουσιάστρια, την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Εφόσον κλειδώσει η επιστροφή της μαγειρικής παραγωγής στην οθόνη μας θα προβληθεί η κλασική του μορφή, χωρίς δηλαδή παρουσιαστή, αλλά εκφωνητή, ρόλους τους οποίους είχαν στο παρελθόν για πολλά χρόνια ο κωμικός ηθοποιός Γιώργος Χατζηπαύλου και για λίγο ο δημοσιογράφος Τάκης Γιαννούτσος.

media260343
Μαρία Μπακοδήμου

Ο ΑΝΤ1, από την άλλη μεριά, θα ξαναμοιράσει χρήμα τη νέα τηλεοπτική σεζόν με το «Dragons’ Den» και τον Σάκη Τανιμανίδη! Μετά την επιτυχία του 1ου αλλά και του 2ου κύκλου, το «Dragons’ Den Greece» επιστρέφει για 3η σεζόν. Το «Dragons’ Den Greece», σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει πάρει πράσινο φως στον ΑΝΤ1 και είναι στη φάση που αναζητεί υποψηφίους, καθώς τα γυρίσματα θα αρχίσουν άμεσα. Στην 3η σεζόν του «Dragons’ Den Greece» θα δούμε ακόμα περισσότερες στιγμές συγκίνησης και πηγαίου γέλιου, αλλά και πολλές διαφωνίες μεταξύ των επενδυτών, καθώς είναι όλοι τους πιο δυναμικοί, πιο επιθετικοί, πιο ανταγωνιστικοί και έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα για να πάρουν αυτό που θέλουν, επενδύοντας στην ελληνική επιχειρηματικότητα και στις καινοτόμες ιδέες.

Στο Star, όπως φαίνεται, θα μας απασχολήσουν τέσσερις νέοι κύκλοι γνωστών ριάλιτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δούμε τον νέο κύκλο του ριάλιτι μοντέλων «Greece’s next top model», με παρουσιάστρια την Ηλιάνα Παπαγεωργίου στη θέση που είχε παραδοσιακά η Βίκυ Καγιά μέχρι να τα «τσουγκρίσει» με το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς και να επέλθει το «διαζύγιο». Ακόμη, το Star θα παρουσιάσει τον νέο κύκλο του ριάλιτι μαγειρικής «MasterChef» αφού του Ελληνα του αρέσει να μαγειρεύει και να τρώει. Τα εξαιρετικά ποσοστά τηλεθέασης προβιβάζουν το ριάλιτι ως κόνσεπτ, με την κριτική επιτροπή (Κοντιζάς, Κουτσόπουλος, Ιωαννίδης) να κάθεται στον πάγκο του «MasterChef» τον Γενάρη του 2025 για την ανάδειξη του καλύτερου σεφ της χώρας μας.

viki kagia19014

Το Star σκέφτεται να ξαναγυρίσει στην οθόνη του και το ταξιδιωτικό ριάλιτι «Κοσμογυρισμένοι», με τον Πέτρο Πολυχρονίδη και τους νέους διάσημους παίκτες να φέρνουν βόλτα τον κόσμο σε νέες περιπέτειες. Τέλος, και η βουκολική, αγροτική «Φάρμα» θα έχει θέση στο νέο πρόγραμμα του Star, γιατί πρέπει να γίνει και απόσβεση από το αγρόκτημα που νοικιάστηκε από τον σταθμό και μάλιστα σε υψηλή τιμή για να γίνουν τα γυρίσματα. Τα τρέιλερ θα παίξουν για τους νέους υποψήφιους αγρότες, για να αρχίσουν το καλοκαίρι τα γυρίσματα. Οι φήμες στην τηλεοπτική αγορά θέλουν τη Μαρία Μπακοδήμου παρουσιάστρια της «Φάρμας», αν και δυνατά παίζει και το όνομα του πρώτου οικοδεσπότη, του σεφ Λεωνίδα Κουτσόπουλου. Ιδωμεν πού θα γείρει η ζυγαριά.

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...