Ο Φοίβος μίλησε στην διαδικτυακή εκπομπή «Daily Kous Kous» για τη σχέση του με την Δέσποινα Βανδή και τον Νίκο Καρβέλα ενώ έκανε μια ξεχωριστή αναφορά στην Άννα Βίσση.
Αρχικά ξεκαθάρισε ότι δεν είχε ποτέ διαμάχη με τον Νίκο Καρβέλα. «Γουστάρω πολύ τον Νίκο Καρβέλα. Θα ήθελα να του γράψω ένα τραγούδι. Το ξέρει, του το έχω πει πει και δεν με πίστευε. Δεν ήμασταν ποτέ στα μαχαίρια με τον Νίκο Καρβέλα. Ήταν αστικός μύθος. Τον εκτιμώ πολύ, θεωρώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν περάσει, με τις παραξενιές του, τις απόψεις του, εντάξει. Εγώ μουσικά το κρίνω.

Είχαμε συνυπάρξει πριν από πολλά χρόνια όταν είχα ενορχηστρώσει κάποια τραγούδια του τότε που η Άννα επρόκειτο να πάει στο εξωτερικό να κάνει την προσπάθεια της έξω και είχα ενορχηστρώσει 2 ή 3 τραγούδια του και 2 δικά μου που ήταν τα demo», συμπλήρωσε ο Φοίβος.
Όσον αφορά την Άννα Βίσση, ο Φοίβος, εκτός ότι την χαρακτήρισε αξεπέραστη ως τραγουδίστρια του είδους της, εξήγησε ότι ο λόγος που δεν συνεργάστηκε ποτέ μαζί της ήταν ο σεβασμός και η σχέση του με την Δέσποινα Βανδή: «Η Άννα Βίσση για εμένα είναι ό,τι καλύτερο στο είδος της. Δεν υπάρχει αυτή η καλλιτέχνιδα. Δεν συνεργάστηκα με την Άννα Βίσση, γιατί θεωρούσα ότι προδίδω τη Δέσποινα Βανδή. Δεν το μετανιώνω».
Στο τέλος της συνέντευξης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πιθανότητα μιας νέας συνεργασίας με την Δέσποινα Βανδή. Ο συνθέτης μάλιστα τόνισε και την καλλιτεχνικού τύπου σύνδεση που τον ένωσε με την τραγουδίστρια για περίπου δύο δεκαετίες και συνεχίζει να επηρεάζει τον τρόπο δημιουργία του:
«Γιατί όχι; Με τη Δέσποινα είχαμε την πιο μακροχρόνια καλλιτεχνική σχέση.
Ήμασταν κανονικό ανδρόγυνο καλλιτεχνικά. 17 συναπτά έτη ήμασταν μαζί οπότε πιστεύω ότι είμαι μολυσμένος από “Δεσποινίλα”. Έχει περάσει πλέον μέσα στο DNA μου. Εννοείται ότι τα περισσότερα κομμάτια που έφτιαξα μέσα στον κορονοϊό θα ήταν για τη Δέσποινα ασυνείδητα».


