Με έντονο ρυθμό, εντυπωσιακά acts και αρκετές εναλλαγές στο κλίμα της βραδιάς, το 3ο live του «J2US» κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ο Νίκος Κοκλώνης έδωσε το σύνθημα για ένα ακόμη λαμπερό σόου, γεμάτο μουσική, σκηνική ενέργεια και συγκινητικές στιγμές.

Η βραδιά άνοιξε με έναν πιο ιδιαίτερο και φορτισμένο τόνο, καθώς παιδική χορωδία μαζί με τον παρουσιαστή ερμήνευσαν το «Άνθρωπε αγάπα», στέλνοντας ένα μήνυμα για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η ανθρωπότητα με φόντο τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Από τα ζευγάρια που τράβηξαν την προσοχή, ξεχώρισαν η Μαίρη Αργυριάδου και ο Stan, που ανέβηκαν στη σκηνή με το «Αναστατώνομαι» της Κατερίνας Στανίση και κέρδισαν τις εντυπώσεις. Η Μαίρη, με ιδιαίτερο στυλ και γυαλιά οράσεως, παρέπεμψε σκηνικά στην Κατερίνα Στανίση και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από την κριτική επιτροπή. Η Καίτη Γαρμπή της είπε: «Σαν έτοιμη τραγουδίστρια. Θα ήθελα να βάλω μεγαλύτερο βαθμό», ενώ η Μίρκα Παπακωνσταντίνου σχολίασε: «Μαίρη είσαι χάρμα. Η αίσθηση στη σκηνή και του τραγουδιού ήταν αυτή που χρειάζεται».
Δυναμική παρουσία είχαν και ο Ηλίας Γκότσης με τη Θωμαή Απέργη, που παρουσίασαν το «La vida loca» του Ricky Martin και έβαλαν λατινοαμερικάνικο παλμό στο σόου. Το act τους είχε χορό, ένταση και γιορτινή διάθεση, με το ζευγάρι να γεμίζει τη σκηνή με ενέργεια. Τα σχόλια των κριτών ήταν θετικά, αν και δεν έλειψαν και οι επισημάνσεις. Η Καίτη Γαρμπή ανέφερε: «Σήμερα ήσουν πάρα πολύ καλός. Με τα χορετικά δεν τα πήγαμε πολύ καλά», ενώ η Βίκυ Σταυροπούλου είπε: «Μπράβο! Είδα πρόοδο και στη φωνή και στη χαρά στη σκηνή. Δεν σε είπαμε αγγούρι, αλλά λίγο πιο κλεισμένο ενεργειακά». Από την πλευρά του, ο Σταμάτης Φασουλής παρατήρησε: «Ενώ τραγουδάς, το πόδι αλλού βροντάει κι αλλού πατάει».
Ατμοσφαιρική ήταν και η εμφάνιση του Gio Kay με την Αγγελική Ηλιάδη, που ερμήνευσαν το «Δηλητήριο», ένα τραγούδι που έχει συνδεθεί με τις φωνές του Βασίλη Καρρά και της Κωνσταντίνας. Η παρουσία τους στη σκηνή είχε ένταση και συναίσθημα, με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου να σχολιάζει: «Είναι ένα δύσκολο τραγούδι με πολύ νταλκά. Αυτό που άκουσα δεν μου φάνηκε απόλυτα σωστό, το αποτέλεσμα όμως μου άρεσε».
Θετικά σχόλια απέσπασαν και άλλες εμφανίσεις της βραδιάς. Ο Δημήτρης Σκουλός με τη Δανιέλα Χατζή συγκέντρωσαν στην πλειονότητά τους ευνοϊκές αντιδράσεις, ενώ από τις πιο θεατρικές στιγμές του live ήταν εκείνη του Χάρη Λεμπιδάκη με τη Φαίη Θοεχάρη, που παρουσίασαν το «Επιμένω» με το δικό τους ύφος.
Στο διαγωνιστικό μέρος, η Χαρά Τσιώλη και ο Στάθης Αγγελόπουλος ήταν από τα πρώτα ζευγάρια που εμφανίστηκαν, ερμηνεύοντας το «Το πρωί με ξυπνάς με φιλιά». Ωστόσο, στο τέλος της βραδιάς ήταν εκείνοι που αποχώρησαν από το 3ο live.
Στο μουσικό μέρος του σόου, ο Κώστας Χατζής έφερε μία πιο συγκινητική νότα με τις μεγάλες επιτυχίες του, ενώ ο Θοδωρής Φέρρης ανέβασε στη συνέχεια τον ρυθμό και έδωσε πιο διασκεδαστικό τόνο στο live με γνωστά τραγούδια του.
Την ίδια ώρα, το Χ πήρε φωτιά, με τους χρήστες να σχολιάζουν διαρκώς τις εμφανίσεις, τα σκηνικά, τις εκπλήξεις και τα πρόσωπα που ξεχώρισαν. Ανάμεσα στα σχόλια που συζητήθηκαν ήταν και το «H Αργυριάδου σούπερ», δείχνοντας πως η Μαίρη Αργυριάδου ήταν ένα από τα πρόσωπα που κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού.
