Πενήντα… αποχρώσεις του γκρι «απέκτησε» ο «Αρχοντας των Δαχτυλιδιών», καθώς ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον βιτσιόζο Κρίστιαν Γκρέι επιλέχθηκε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αραγκορν στο πρίκουελ της τριλογίας που έσπασε ταμεία στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
Ο 43χρονος Τζέιμι Ντόρναν, που πρωταγωνίστησε ως Κρίστιαν Γκρέι στις «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι», είναι και επισήμως ο διάδοχος του Βίγκο Μόρτενσεν στον ρόλο του Αραγκορν στο «Αρχοντας των
Δαχτυλιδιών: Το κυνήγι του Γκόλουμ». Στην ταινία, που εξελίσσεται πριν από τα γεγονότα στην πρώτη ταινία της τριλογίας, «Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού», ο Αραγκορν θα εμπλακεί σε μια επικίνδυνη αποστολή για να εντοπίσει το Γκόλουμ, το οποίο θα υποδυθεί ξανά ο Αντι Σέρκις, που θα βάλει και τη σκηνοθετική υπογραφή του στην ταινία.
Οι λάτρεις της τριλογίας «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις για την επιλογή του Ντόρναν. Αλλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, ενώ πολλοί απογοητεύτηκαν, καθώς θα προτιμούσαν ξανά τον Βίγκο Μόρτενσεν, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι ο ηθοποιός είναι πλέον 67 ετών και ο χαρακτήρας του στο πρίκουελ πρέπει να φαίνεται νεότερος από ό,τι στην πρώτη ταινία της τριλογίας.
Στη νέα ταινία επιστρέφουν ο Ιαν ΜακΚέλεν ως Γκάνταλφ και ο Ελάιτζα Γουντ ως Φρόντο.
