Τη δική του εξήγηση για την κλήση του από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έδωσε ο Πέτρος Κουσουλός, με ανάρτησή του στο Χ. Ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της υπόθεσης που εξετάζεται, υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία συνδέεται με όσα είχαν αποκαλυφθεί στην εκπομπή του OPEN για το ενδεχόμενο εμπορίου βρεφών και ωαρίων, με αφορμή την υπόθεση Μουρτζούκου.
Η τοποθέτησή του ήρθε ως απάντηση σε χρήστη του διαδικτύου, ο οποίος σχολίασε την απουσία του από τη δημόσια ενημέρωση την προηγούμενη ημέρα. Ο Κουσουλός εξήγησε ότι επέλεξε να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και να προετοιμαστεί για την επόμενη εκπομπή του.
Το σχόλιο για την απουσία του και η απάντηση
Αφορμή για την παρέμβαση στάθηκε η ανάρτηση χρήστη του Χ, ο οποίος έγραψε: «Καλέ πού χάθηκε αυτό το παιδί από εχθές που δεν σταματούσε να μας ενημερώνει;».
Ο Πέτρος Κουσουλός απάντησε ότι δεν είχε εξαφανιστεί, αλλά είχε επιλέξει να ξεκουραστεί και να περάσει χρόνο με την οικογένειά του, ενόψει των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.
«Εδώ είμαι καλέ! Είπα να ξεκουραστώ σήμερα με την οικογένεια μου και να ετοιμαστούμε για τις αυριανές #apokalypseis», έγραψε αρχικά.
Στη συνέχεια, πέρασε στο ζήτημα της κλήσης από το ΕΣΡ, ζητώντας, όπως ανέφερε, να εξεταστεί η ουσία της υπόθεσης και όχι μόνο η είδηση ότι κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.
Εδώ είμαι καλέ! Είπα να ξεκουραστώ σήμερα με την οικογένεια μου και να ετοιμαστούμε για τις αυριανές #apokalypseis Σε ότι αφορά την κλήση από το ΕΣΡ καλό είναι η καλή συνάδελφος που καλύπτει το θέμα να μπει και στην ουσία της κλήσης! Το ΕΣΡ μας καλεί λοιπόν επειδή στο ΟΠΕΝ στην εκπομπή της 11.12.2024 αποκαλύψαμε ενδεχόμενο εμπόριο βρεφών και ωαρίων με αφορμή την υπόθεση #μουρτζουκου Κάτι για το οποίο η εισαγγελική Αρχή διενεργεί ήδη έρευνα χάρη στις αποκαλύψεις μας. Τα φιλιά μου λοιπόν και καλή εβδομάδα να έχουμε! 😉👇👇👇
— Petros Kousoulos (@KousoulosPetros) October 18, 2026
Τι υποστηρίζει για την κλήση από το ΕΣΡ
Ο παρουσιαστής συνέδεσε την κλήση με την εκπομπή που είχε μεταδοθεί στο OPEN στις 11 Δεκεμβρίου 2024, κατά την οποία, όπως υποστηρίζει, είχαν γίνει αποκαλύψεις για ενδεχόμενο εμπόριο βρεφών και ωαρίων στο πλαίσιο της υπόθεσης Μουρτζούκου.
«Σε ότι αφορά την κλήση από το ΕΣΡ καλό είναι η καλή συνάδελφος που καλύπτει το θέμα να μπει και στην ουσία της κλήσης! Το ΕΣΡ μας καλεί λοιπόν επειδή στο ΟΠΕΝ στην εκπομπή της 11.12.2024 αποκαλύψαμε ενδεχόμενο εμπόριο βρεφών και ωαρίων με αφορμή την υπόθεση #μουρτζουκου Κάτι για το οποίο η εισαγγελική Αρχή διενεργεί ήδη έρευνα χάρη στις αποκαλύψεις μας. Τα φιλιά μου λοιπόν και καλή εβδομάδα να έχουμε!», ανέφερε στην ανάρτησή του.
Ο Κουσουλός υποστήριξε, επομένως, ότι η κλήση σχετίζεται με το συγκεκριμένο τηλεοπτικό περιεχόμενο και με ζητήματα που, όπως είπε, έχουν ήδη αποτελέσει αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









