Τα τελευταία τους «όπλα» καταθέτουν στον τηλεοπτικό ανταγωνισμό τα κανάλια, τα οποία και τα φυλάνε έως τώρα σαν κόρη οφθαλμού. Το επόμενο διάστημα, λοιπόν, ετοιμάζονται να ρίξουν στο ρινγκ της τηλεθέασης το «βαρύ πυροβολικό» τους στη μυθοπλασία και να βάλουν σειρές με τους Γιάννη Μπέζο, Άρη Σερβετάλη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Γιώργο Καραμίχο, Μαρία Γεωργιάδου, Ειρήνη Αγγελοπούλου και πόσους ακόμη καλούς ηθοποιούς του θεάτρου μας.
Από τη Μαρία Ανδρέου
Έτσι ολοκληρώνεται με τις καλύτερες προδιαγραφές ο τηλεοπτικός χάρτης των καναλιών, με τις τελευταίες προσθήκες για το 2026 -τόσο σε σειρές όσο και σε εκπομπές- να είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Στα συρτάρια των καναλιών υπάρχει απόθεμα έμψυχου δυναμικού για ενίσχυση του προγράμματός τους έως τα Χριστούγεννα.

«Σπιλιάδες»
ΑΝΤ1
Στο πλαίσιο αυτό, πρεμιέρα ετοιμάζονται να κάνουν οι «Σπιλιάδες» της Μαρίας Γεωργιάδου, που στοχεύουν στη ζώνη των 21.00, με τρία νέα επεισόδια κάθε εβδομάδα. Πρόκειται για μια δραματική σειρά εποχής που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της Μαρίας Γεωργιάδου. Η ιστορία διαδραματίζεται στη Σύρο του 1962, όπου μια γυναίκα, η Νίκη, χάνει τη μνήμη και την ταυτότητά της σε μια θύελλα με μανιασμένους ανέμους και κύματα (σπιλιάδες).
Πρωταγωνιστούν οι: Ντένια Ψυλλιά, Γιάννης Κουκουράκης, Γιολάντα Καλογεροπούλου, Γιάννης Καράμπαμπας, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Στεφανί Καπετανίδη, Ρένος Χαραλαμπίδης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Σταύρος Σβήγκος, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Ιωάννα Τριανταφυλλίδη, Μέγκυ Σούλι, Αλίνα Κωτσοβούλου, Ελεάνα Καυκαλά, Μαρία Γεωργιάδου, Θεανώ Κλάδη κ.ά.

Ο Γιάννης Μπέζος με τους «Σούπερ Ήρωες»
Βέβαια, πριν από τις γιορτές θα κάνει πρεμιέρα και ο δεύτερος κύκλος των «Σούπερ Ηρώων», με τον μοναδικό Γιάννη Μπέζο να δίνει μαθήματα κωμωδίας σ’ αυτήν τη σειρά, με άρωμα από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς μας. Η ιστορία διαδραματίζεται στο υποκατάστημα μιας αλυσίδας σουπερμάρκετ (με την επωνυμία «SUPER»), στο κέντρο της Αθήνας. Περιλαμβάνει απαιτητικά αφεντικά, παράξενους πελάτες και μια οικογένεια υπαλλήλων με μοναδικό χιούμορ.

Φαίη Σκορδά, NDP
Η Φαίη Σκορδά από αυτό το Σαββατοκύριακο, στις 24 Οκτωβρίου, αναλαμβάνει και επίσημα τα χαλαρωτικά πρωινά του Σαββατοκύριακου με την εκπομπή «For you», βάζοντας τα δυνατά της ώστε να χτίσει τη συγκεκριμένη ζώνη στις 09.50. Δίπλα στη Φαίη θα βρίσκεται και μια δυνατή ομάδα, με χημεία, σύγχρονη ματιά και άποψη.
Ο Άρης Καβατζίκης θα συναντά ξεχωριστούς ανθρώπους και θα μας χαρίζει ουσιαστικές συζητήσεις. Ο Δημήτρης Μακαλιάς με χιούμορ και θετική ενέργεια θα σχολιάζει όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η Δέσποινα Τσόκου θα μας κρατά ενήμερους για όσα συζητιούνται και απασχολούν την καθημερινότητά μας. Ο Δημήτρης Μπάρμπας, ο αγαπημένος «Mr Music», θα δίνει κάθε εβδομάδα τον δικό του ρυθμό. Η Νάνσυ Νικολαΐδου, πάντα με τη δική της ξεχωριστή ματιά, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ.
Και επειδή τα Σαββατοκύριακα έχουν άλλη γεύση όταν μαγειρεύουμε για όσους αγαπάμε, ο chef Γιώργος Τσούλης θα μας υποδέχεται στην κουζίνα του «For You».

Σία Κοσιώνη, NDP
Λίγο πριν από τις γιορτές θα κάνει πρεμιέρα και μια νέα πολιτική εκπομπή, που θα έχει ως κεντρικό πρόσωπο τη Σία Κοσιώνη. Κάπως έτσι θα στηθεί το πρώτο πολιτικό πάνελ για τον ΑΝΤ1, με τα μάτια στραμμένα στις εκλογές του Μαΐου.
Alpha
Στον Alpha, από την άλλη μεριά, έρχεται η πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Για σένα». Μια σειρά που συνάντησε δυσκολίες στο ξεκίνημα των γυρισμάτων. Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν άρχισε η προβολή της στις αρχές του Οκτωβρίου, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Τελικά, η πρεμιέρα έρχεται την τελευταία εβδομάδα του μήνα και προορίζεται να προβάλλεται στις 20.00, ζώνη που από την αρχή της χρονιάς κρατά «ζεστή» καθημερινά το «Σόι», με επεισόδιο σε επανάληψη.

«Για σένα»
Το «Για σένα» είναι η νέα σύγχρονη, δραματική σειρά του Alpha TV, η οποία βασίζεται στην τουρκική επιτυχία «Güller ve Günahlar». Η πλοκή της σειράς συνδυάζει έναν δυνατό ρομαντικό πυρήνα, οικογενειακές συγκρούσεις, μυστικά και ένα μεγάλο μυστήριο. Η ιστορία αρχίζει όταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας ανακαλύπτει ένα κρυμμένο μυστικό της συζύγου του, η οποία πέφτει σε κώμα έπειτα από ατύχημα, ενώ στη ζωή του μπαίνει μια δυναμική γυναίκα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Αγγελοπούλου, Κίμων Κουρής, Μαρία Τζομπανάκη, Νίκος Πουρσανίδης.

«Κενά μνήμης» με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη
Από το 2027 έρχονται και τα πρώτα «Κενά μνήμης», με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και το ψυχολογικό θρίλερ «Οι άλλοι», με τους Νίκο Ψαρρά, Πάνο Βλάχο, Μαρία Ναυπλιώτου και Μαρίνα Καλογήρου. Οι συγκεκριμένες σειρές δεν είναι σαπουνόπερες, έχουν συγκεκριμένο αριθμό επεισοδίων.
Στον Alpha μάς περιμένει και το ρομαντικό «Ραντεβού με την Ευτυχία», σειρά του Πάνου Αμαραντίδη, με τους Ευγενία Σαμαρά, Μιχάλη Σαράντη, Άννα Μάσχα, Ορέστη Χαλκιά και Μέμο Μπεγνή.
Σκάι
Το σχήμα του προγράμματος στον Σκάι έχει ολοκληρωθεί και το μόνο που μένει είναι να πάρει το «πράσινο φως» η νέα ταξιδιωτική εκπομπή των Σάκη Τανιμανίδη και Γιώργου Μαυρίδη ανά τον κόσμο.
Mega
Στο Mega περιμένουμε τέλος του μήνα την έναρξη της σειράς «Νταντά της γειτονιάς» με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, ενώ σε αναμονή για το 2027 βρίσκεται και η μίνι σειρά «Σύγκρουση», που έχει δικαστικό χαρακτήρα. Το σενάριο υπογράφει το επιτυχημένο δίδυμο Μελίνας Τσαμπάνη και Πέτρου Καλκόβαλη (δημιουργοί των «Άγριων μελισσών» και της «Μάγισσας»), ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Αλέκος Κυράνης. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν γνωστό μουσικό, ο οποίος βρίσκεται κατηγορούμενος για τον θάνατο της συντρόφου του. Παίζουν: Δημήτρης Καπουράνης, Ελίζα Σκολίδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Νίκος Ψαρράς, Κάτια Γκουλιώνη κ.ά.
Επίσης, γυρίσματα στην Κάρπαθο γίνονται για τη σειρά εποχής «Κανακαρά», ώστε το σίριαλ να κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2027. Το σενάριο υπογράφουν η Σοφία Καζαντζιάν και ο Μάριος Ιορδάνου και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το παλιό έθιμο της Ολύμπου Καρπάθου. Στα Δωδεκάνησα της δεκαετίας του ’50 η πρωτότοκη κόρη (η «κανακαρά») κληρονομούσε το σπίτι και την περιουσία, κρατώντας την ευθύνη της οικογένειας. Πρωταγωνιστούν: Έβελυν Ασουάντ, Εριφύλη Κιτζόγλου, Νίκος Λεκάκης, Γιώργος Καραμίχος, Χριστίνα Αλεξανιάν, Νίκος Αρβανίτης.
Φυσικά, πώς και πώς περιμένουν οι τηλεθεατές του Mega τη σειρά «Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής», με τον Άρη Σερβετάλη στον ρόλο του φωτεινού γέροντα του Αγίου Όρους. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας. Παίζουν επίσης οι: Τάσος Λέκκας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Νίκος Γκέλια, Στέφανος Κυριακίδης, Πέτρος Ξεκούκης.

Λάκης Λαζόπουλος
Επίσης, η καινούργια ελληνική, κωμική σειρά «17 βαλίτσες και μία μαύρη» είναι ένα νέο τηλεοπτικό πρότζεκτ του Λάκη Λαζόπουλου που θα εισβάλλει στο Mega. Πρωταγωνιστούν οι Χρύσα Ρώπα (ως σύζυγος του Λάκη), Λένα Ουζουνίδου, Μαρία Κίτσου. Η ιστορία έχει στο κέντρο της μια ελληνοαμερικανική οικογένεια, η οποία επιστρέφει ξαφνικά από τη Νέα Υόρκη στη Λέσβο, φέρνοντας μαζί της πολλά μυστικά και καταστάσεις γεμάτες χιούμορ.
ΕΡΤ
Η ΕΡΤ έχει ετοιμάσει μια σειρά που θα μας ταξιδέψει σ’ άλλη εποχή.
Η σειρά εποχής «Οι θάλασσες μας χώρισαν», οκτώ επεισοδίων, βασίζεται στο βιβλίο της Ιφιγένειας Τέκου. Το σενάριο υπογράφει η Σοφία Σωτηρίου και τη σκηνοθεσία ο Χρήστος Δήμας. Το καστ των ηθοποιών είναι λαμπρό, αφού στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Κατερίνα Λέχου, τον Λεωνίδα Κακούρη, τον Γιάννη Κουκουράκη, τη Νεφέλη Κουρή, τη Χριστίνα Αλεξανιάν, τη Δήμητρα Ματσούκα κ.ά.
Η ιστορία αρχίζει το 1937 στη Σύμη. Ο θάνατος του μικρού γιου της οικογένειας Γεωργά πυροδοτεί τον ξεριζωμό τους στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί οι δυο αδελφές Παρασκευούλα και Ελπίδα, οι οποίες βρίσκονταν από τα παιδικά τους χρόνια σε σύγκρουση, έρχονται κοντά. Ο ανταγωνισμός τους θα αναζωπυρωθεί, όταν η Παρασκευούλα θα γνωρίσει τον Παύλο. Το ζευγάρι θα μετακομίσει στην Αλεξάνδρεια. Η Ελπίδα θα ερωτευτεί παράφορα τον άντρα της αδελφής της και οι ενοχές και οι τύψεις θα φέρουν μεταξύ τους μια θάλασσα δακρύων.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









