Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

MUNDIAL

Το λάθος του Καναδά και η μεγάλη στιγμή του Εουστάκιο

29/06/2026 - 08:13 | | 3 λεπτά ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Ο Καναδάς έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «16» του Μουντιάλ, περιμένει να μάθει εάν αντιμετωπίσει την Ολλανδία ή το Μαρόκο (παίζουν την Πέμπτη), αλλά χρειάστηκε να… ξενιτευτεί, να αφήσει το Βανκούβερ και να πάει στην Καλιφόρνια για τον αγώνα με την Νότια Αφρική (1-0) που κρίθηκε στις καθυστερήσεις.

Με βάση το πρόγραμμα οι συνδιοργανωτές του Μουντιάλ Καναδοί εάν τερμάτιζαν πρώτοι στον όμιλό τους, τον β΄ θα έμεναν στο Βανκούβερ και θα έπαιζαν με την Αλγερία. Όμως η Ελβετία τους έκοψε τη… φόρα. Τους νίκησε την τελευταία αγωνιστική με 2-1 και πέρασε αυτή πρώτη.

Ο 2ος του ομίλου θα έπαιζε στην Καλιφόρνια, κάπου 1.800 χιλιόμετρα μακρύτερα που σημαίνει οδήγηση 18 ωρών.

Ο Στίβεν Εουστάκιο όμως είχε την λύση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το πετυχημένο σουτ που έφερε το γκολ της πρόκρισης.

«Όταν έκανα το σουτ δεν ήμουν μόνος. Νόμιζα ότι όλοι μαζί και οι έντεκα παίκτες σουτάραμε για να δώσουμε τέλος στην αγωνία» είπε μετά το ματς.

Μπορεί να αγωνίζεται στην Πόρτο, αλλά έχει δοθεί δανεικός στην Λος Άντζελες FC, άρα για αυτόν το περιβάλλον ήταν οικείο.

Για τον ίδιο μπορεί αυτή να ήταν μια μεγάλη στιγμή στην καριέρα του, αλλά η πιο δυνατή, όχι για καλό, ήταν με την Πόρτο στις 15 Απριλίου 2023. Τότε αντίπαλος ήταν η Σάντα Κλάρα σε αγώνα για το πορτογαλικό πρωτάθλημα. Στο ημίχρονο ήρθε η είδηση ότι η μητέρα του πέθανε. Του το είπε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο προπονητής του που τον απέσυρε από τον αγώνα.

Οι Καναδοί έχουν ένα τελετουργικό μετά από κάθε αγώνα. Συγκεντρώνονται στο κέντρο του γηπέδου, κάνουν έναν κύκλο και τους μιλά ο προπονητής. Αυτή τη φορά ήταν μόνο για επαίνους:

«Αυτό το άθλημα έχει λαμπρό μέλλον χάρη σε σας» ακούστηκε από τα μικρόφωνα του γηπέδου να τους λέει.

Λίγο αργότερα ο Τζέσι Μαρς, ο Αμερικανός προπονητής κλήθηκε να σχολιάσει την τακτική αυτή.

«Ήθελα να πω στους παίκτες μου πόσο σημαντική είναι αυτή η στιγμή για το άθλημα, για τον Καναδά, για τους ίδιους. Ξέρω ότι πολλοί θεωρούν… θεατρική την στιγμή αυτή. Ειλικρινά, δεν δίνω δεκάρα, δεν με νοιάζει».

Ο Καναδά θα βρεθεί για πρώτη φορά στη φάση των «16» της διοργάνωσης και ήδη, όχι μόνο ο προπονητής μιλούν για «τους ήρωες του Καναδά».