Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

66.800.000 € (από μίζες) στον Ακη!

❱❱ Ο πρώην υπουργός εισέπραξε το ποσό, σύμφωνα με δύο αμετάκλητες αποφάσεις των ελβετικών δικαστηρίωνΜέσα σε κάποια από τις πισίνες στις οποίες δροσίζεται από τότε που αποφυλακίστηκε με όρους βρήκε πιθανότατα τον Ακη Τσοχατζόπουλο η είδηση ότι για την ελβετική Δικαιοσύνη έχει εισπράξει μίζες 80.000.000 δολαρίων. 

Πρόκειται για δύο αμετάκλητες αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας της Βέρνης, που αποφαίνεται ότι τα χρήματα προέρχονται από μίζες εξοπλιστικών. Οι δικαστικές αποφάσεις δέχονται οριστικά ότι το ποσό των 80.000.000 δολαρίων (66.800.000 ευρώ), που διακινήθηκε σε ελβετικές τράπεζες, προέρχεται από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων και ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον πρώην υπουργό Αμυνας του ΠΑΣΟΚ.

Από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Βέρνης εκδόθηκε στις 21 Αυγούστου απόφαση, η οποία δέχεται ότι ο Νίκος Ζήγρας διακίνησε για λογαριασμό του Ακη Τσοχατζόπουλου, μέσω δύο τραπεζικών λογαριασμών που άνοιξε στη Morgan Stanley, το ποσό των 39.500.000 ευρώ.
Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται ότι ο Νίκος Ζήγρας δήλωσε αρχικά πως θα κατέθετε στον νέο λογαριασμό του το ποσό των 5.000.000 δολαρίων, ωστόσο στη συνέχεια «κατά το διάστημα από το 1999 έως το 2001, προέβη σε καταθέσεις μέσω πολλαπλών επιταγών, ύψους 47.000.000 δολαρίων (39.500.000 ευρώ)».

Τα συγκεκριμένα ποσά, ωστόσο, σύμφωνα με τους Ελβετούς δικαστές, «δεν ανήκαν στην περιουσία του Ζήγρα, αλλά προέρχονταν αποδεδειγμένα από τη ρωσική εταιρία Antey, η οποία στα τέλη της δεκαετίας του 1990 είχε λάβει από τον Ελληνα τότε υπουργό Αμυνας Αθανάσιο – Απόστολο Τσοχατζόπουλο προμήθεια για την αποστολή των οπλικών συστημάτων Tor-M1 προς τον Ελληνικό Στρατό». Σύμφωνα με την απόφαση, ως αντάλλαγμα, η Antey «κατέβαλε στον Ακη Τσοχατζόπουλο αντίστοιχες δωροδοκίες».

Εντολές

Η δεύτερη απόφαση εκδόθηκε λίγες ημέρες μετά, στις 28 Αυγούστου. Σε αυτήν, η ελβετική Δικαιοσύνη δέχεται ότι ο πρώην υπουργός Αμυνας του ΠΑΣΟΚ λάμβανε όλες τις αποφάσεις για τη διακίνηση των χρημάτων και έδινε εντολές ή εμφανιζόταν ακόμη και ο ίδιος στις ελβετικές τράπεζες.

Οπως, άλλωστε, προκύπτει από έγγραφα της ελληνικής Δικαιοσύνης, είχε ταξιδέψει με διαβατήριο του Νίκου Ζήγρα στην Ελβετία -το οποίο είχε κλαπεί- για να πραγματοποιήσει τραπεζικές συναλλαγές στο όνομά του.

Οπως αναφέρεται στην απόφαση, κατά το άνοιγμα του πρώτου λογαριασμού από τον Ζήγρα στη Morgan Stanley, το 1999, ο αρμόδιος τραπεζικός σύμβουλος γνώριζε ότι πραγματικός δικαιούχος των περιουσιακών στοιχείων θα είναι ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο συγκεκριμένος τραπεζικός σύμβουλος έμεινε για έναν χρόνο σε ελβετική φυλακή.

Λογαριασμός «καίει» τη Βίκυ Σταμάτη

Τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη, φαίνεται ότι «καίει» ένας λογαριασμός που αναφέρεται στη δεύτερη απόφαση της Εισαγγελίας Βέρνης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον περιβόητο λογαριασμό της UBS στο όνομά της, ο οποίος, σύμφωνα με την ελβετική Δικαιοσύνη, δεχόταν χρήματα που προέρχονταν από δωροδοκίες από τη ρωσική εταιρία Antey. Τα χρήματα αυτά, συνολικού ύψους 900.000 ελβετικών φράγκων, κατατίθεντο στον λογαριασμό από τον ίδιο τον Ακη Τσοχατζόπουλο με την αιτιολογία ότι επρόκειτο για ποσά από σύνταξή του, η οποία προερχόταν από ασφάλεια ζωής.
«Τα έως τώρα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του λογαριασμού στη UBS της Βασιλικής Σταμάτη προέρχονταν αποδεδειγμένα από τις δωροδοκίες που καταβλήθηκαν από την Antey στον Τσοχατζόπουλο» αναφέρει η απόφαση της Εισαγγελίας της Βέρνης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...