Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Καμμένος: Δεν κυβερνούν οι Εσκομπάρ

❱❱ Καταψηφίστηκε η πρόταση της Ν.Δ. για εξεταστική επιτροπή στην υπόθεση του «Noor 1»Καταψηφίστηκε χθες στη Βουλή με ψήφους 151 έναντι 122 η πρόταση της Ν.Δ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον ισοβίτη για την υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1» Ευθύμη Γιαννουσάκη. Ο Πάνος Καμμένος απείχε για λόγους αρχής από την ψηφοφορία, όπως και ο «θεωρητικός» της ομάδας των 53+, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορος Παπαδόπουλος.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός παρείχε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Εθνικής Αμυνας και κατηγόρησε ευθέως τη Νέα Δημοκρατία ότι λειτουργεί κατ’ εντολήν επιχειρηματικών συμφερόντων. «Με όλα όσα κάνετε καταλήγετε στα μάτια της κοινωνίας ως ατζέντηδες προσωπικών στρατηγικών και επιχειρηματικών συμφερόντων» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συμπλήρωσε με σκωπτικό ύφος: «Αν επιθυμείτε να συνεχίσετε έτσι, εμάς καλό μάς κάνετε». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε υποστηρίξει ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος έχουν γίνει ο ένας όμηρος του άλλου και είχε καλέσει τον υπουργό Αμυνας να ζητήσει μόνος του τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. 

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι η σπουδή της είναι να προκαταλάβει τα αποτελέσματα των ερευνών και συνέχισε, «δείχνοντας» ευθέως επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, τα οποία βρίσκονται πίσω από τον πόλεμο κατά της κυβέρνησης: «Μας λέτε ότι θέλουμε να ελέγξουμε τα ΜΜΕ, εμείς όμως δεχόμαστε τις επιθέσεις, δείτε τα κρεμασμένα πρωτοσέλιδα». Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας κατονόμασε τα επιχειρηματικά και τα εκδοτικά συμφέροντα που, όπως είπε, πολεμούν την κυβέρνηση.

«Ποιος είναι ο άρρηκτος δεσμός σας με τον επιχειρηματία, αποφεύγετε να πείτε το όνομά του, λέτε ο εν λόγω επιχειρηματίας» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ποιος είναι ο κ. Μαρινάκης; Οταν κάποιος συνδέεται με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, μάλλον υπάρχει κάτι σημαντικό που σας ενώνει, είναι επικίνδυνα πράγματα αυτά και μπορεί στο τέλος να βρεθείτε εσείς απολογούμενος, θα πάτε για μαλλί και θα βγείτε κουρεμένοι». Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν ενοχοποίησε τον Μαρινάκη, «αλλά περιμένει στωικά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης». «Εσείς γιατί επισπεύδετε; Μήπως δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς; Ή μήπως η εμπιστοσύνη σας είναι α λα καρτ;» αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Με νόημα

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. έδωσε απαντήσεις για όλα όσα του καταλογίζουν και δεν δίστασε να μιλήσει για «επί πληρωμή εκπροσώπους εγκληματικών συμφερόντων», σημειώνοντας με νόημα ότι «τα λεφτά είναι πολλά».

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας έκανε λόγο για «τζάμπα μάγκες» και, απευθυνόμενος στη Ν.Δ. που ζήτησε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, τόνισε ότι ποτέ δεν συνεργάστηκε με την Ακροδεξιά: «Υπηρέτησα τον Καραμανλή και φθάσαμε εδώ μετά απ’ όλα αυτά τα χρόνια, πιστός στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς, να έρχομαι σήμερα ερωτώμενος αν πρέπει να συσταθεί εξεταστική διότι συνομίλησα ως υπουργός με κρατούμενο, που ζήτησε ο ίδιος να καταγγείλει τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών που έχει ποτέ συλληφθεί στην Ελλάδα».
Σημείωσε, επίσης, ότι «πρώτη φορά κόμμα κινδυνεύει να κατηγορηθεί ως πολιτικός βραχίονας μιας εγκληματικής οργάνωσης». 

Κατονομάζοντας και αυτός τον επιχειρηματία και εκδότη Βαγγέλη Μαρινάκη για τα δημοσιεύματα σε βάρος του, είπε με νόημα, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: «Δεν θα προσκυνήσω τα καθάρματα της ηρωίνης για να αποφύγω τα πρωτοσέλιδα. Σε αυτή τη χώρα δεν διατάζουν και δεν κυβερνούν ούτε οι σουλτάνοι ούτε οι Εσκομπάρ».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...