Εξώδικο στον Ραγκούση

❱❱ Η Εκκλησία περνά στην αντεπίθεση μετά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού περί ομοφυλόφιλων μητροπολιτώνΣτην αντεπίθεση με εξώδικο περνά η Εκκλησία της Ελλάδος ύστερα από τις απίστευτες δηλώσεις Ραγκούση περί ομοφυλόφιλων μητροπολιτών. Η Ιεραρχία δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει να πλανώνται και να αναπαράγονται αστήρικτες κατηγορίες και ζητά με την εξώδικη πρόσκληση ονόματα και στοιχεία.

Η Ιερά Σύνοδος έδωσε το βράδυ του Σαββάτου στη δημοσιότητα το κείμενο της εξώδικης πρόσκλησής της προς τον πρώην υπουργό και υποψήφιο πρόεδρο του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννη Ραγκούση, καλώντας τον να καταθέσει έως την προσεχή Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στην Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στοιχεία που ισχυρίζεται ότι έχει.

«Η Εκκλησία της Ελλάδος όχι μόνο δεν σας λογοκρίνει, αλλά σας καλεί να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη χρήση της ελευθερίας του λόγου σας, και ειδικότερα σας καλεί: α. Να δηλώσετε ποιοι είναι αυτοί οι κληρικοί ‟σε “ανώτατα κλιμάκια” και μάλιστα ‟μητροπολίτες” με ομοφυλοφιλική ζωή […] τους οποίους γνωρίζει και προστατεύει η Εκκλησία της Ελλάδος κατά τους ισχυρισμούς σας […] ώστε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) να κινήσει εναντίον τους την προβλεπόμενη διαδικασία πειθαρχικής – κανονικής δίωξης κατά το ορθόδοξο Κανονικό Δίκαιο και τους Νόμους 590/1977 και 5383/1932».

Η δημοσιοποίηση του περιεχομένου του εξωδίκου δεν φάνηκε να… συγκινεί τον Γιάννη Ραγκούση. Ο πρώην υπουργός απάντησε με επιθετικότητα και, χωρίς να αναιρέσει όσα υποστήριξε στην πρόσφατη συνέντευξή του, είπε ότι «η διοίκηση της Eκκλησίας, αντί να αντιμετωπίσει τη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα, προτίμησε να απειλήσει διώξεις εις βάρος μου».

Ο Γιάννης Ραγκούσης απορρίπτει το εξώδικο της Εκκλησίας λέγοντας ότι «δεν αρμόζει στο κύρος καθώς και στον σύγχρονο ρόλο της Εκκλησίας» και ανακοίνωσε ότι «δεν προτίθεμαι να δώσω οποιαδήποτε απάντηση στην ατυχή αυτή εξώδικη δήλωση. Οι θέσεις μου αφορούν καταστάσεις και είναι δημόσιες, σαφείς και δεδομένες. Ολα τα πρόσωπα, ανεξαιρέτως, έχουν τον σεβασμό μου. Η διοίκηση της Εκκλησίας ας πράξει όπως κρίνει καλύτερα».
Με ενδιαφέρον αναμένονται τώρα η απάντηση της Εκκλησίας και η συνέχεια στο σίριαλ…

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ