Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Τα παιδιά στο Ριάντ τρέχουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα

Ο πολιτισμός μας μεταδίδεται σε  όλη τη Σαουδική Αραβία χάρη στις  προσπάθειες του πρέσβη Π. Πολυχρονίου

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Τα δικά μας παιδιά μιλούν την αγγλική στην καθημερινότητά τους και τα «αραβόπαιδα» του Ριάντ τρέχουν να μάθουν ελληνικά… 

Η ελληνομάθεια παίρνει σάρκα και οστά στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, χάρη στην ελληνική πρεσβεία και την πρωτοβουλία του πρέσβη Πολυχρόνη Πολυχρονίου. Δεκάδες παιδιά και ενήλικοι σπεύδουν να μάθουν τη γλώσσα μας και να αποκτήσουν το πολυπόθητο γι’ αυτούς πιστοποιητικό ελληνομάθειας, που δίνεται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Ριάντ, με τη Σοφία Μαλτέζου, που είναι η υπεύθυνη του κέντρου, να φροντίζει γι’ αυτό.

Οικογένειες που λατρεύουν τον ελληνικό πολιτισμό και επιθυμούν να ταξιδεύουν συχνά στην Ελλάδα θέλουν τα παιδιά τους να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το επιτύχουν, χάρη στην πρωτοβουλία Ελλήνων που ζουν στη Σαουδική Αραβία. 

Ο Ελληνας πρέσβης στη Σαουδική Αραβία Πολυχρόνης Πολυχρονίου συμπαραστέκεται με όλες τις δυνάμεις του στο εγχείρημα, γι’ αυτό ο αριθμός των συμμετεχόντων ολοένα αυξάνεται. Ελλάδα παντού λοιπόν!

Ο trendy Καμίνης έδωσε βραβείο πριν τις εκλογές

f3 6

❱❱Λίγα εικοσιτετράωρα προτού ανοίξουν οι κάλπες για τον νέο ηγέτη της Κεντροαριστεράς, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κάνει τα τελευταία «κονέ» του! Στα καλλιτεχνικά βραβεία του «Αθηνοράματος» βράβευσε την ηθοποιό Ελένη Κούρκουλα, υπεύθυνη των Αθηναϊκών Θεάτρων για την παράσταση «Αύγουστος». Ο Γιώργος Καμίνης, άνετος, επιχείρησε να είναι συνάμα και trendy, φορώντας ένα χρώματος μπλε ελεκτρίκ παντελόνι, που έβγαζε μάτι. Προφανώς και ήθελε να τονίσει στους δυνάμει ψηφοφόρους του, που ήταν κάτω από τη σκηνή, πως «είμαι και εγώ εδώ».

Ετοιμασίες για τον πρόεδρο της πορτογαλικής Βουλής

❱❱Κόκκινα χαλιά στρώνονται σήμερα στη Βουλή, όπου ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης θα υποδεχτεί τον Πορτογάλο ομόλογό του. Ο πρόεδρος της Συνέλευσης της Δημοκρατίας της Πορτογαλίας Εντουάρντο Φερό Ροντρίγκεζ βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του Νίκου Βούτση. Ηδη τα φοντανάκια βγήκαν στο τραπέζι…

Ζητούν την παραμονή του «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη

f5 0

❱❱Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν να μείνει μέχρι τα Χριστούγεννα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το θωρηκτό «Αβέρωφ». Τι, σκέφτονται να το στολίσουν; Για να σοβαρευτούμε όμως: Αναφορά στη Βουλή για την παραμονή του θωρηκτού «Αβέρωφ» στη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Χριστούγεννα, με αφορμή επιστολή όλων των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας, έκαναν βορειοελλαδίτες βουλευτές. Σκοπός τους, να δουν περισσότεροι Θεσσαλονικείς από κοντά ένα κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας.

(!)

f2 5

Εξυσε τις πληγές του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη η 48ωρη άδεια του Κουφοντίνα από τις Φυλακές Κορυδαλλού. Ετσι, λοιπόν, έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook: «Η άδεια στον κατά συρροή δολοφόνο δίνεται για να απολαύσει την ελευθερία και τη ζωή που στέρησε από όλους αυτούς που σκότωσε και από αυτούς που μείναμε πίσω. Για χρόνια αποφάσιζε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Ποτέ δεν μετάνιωσε, ποτέ δεν έδειξε ίχνος μεταμέλειας. Το αντίθετο. Συνεχίζει να φτύνει τη δημοκρατία στα μούτρα και κάνει ό,τι μπορεί για να φτιάξει συνεχιστές, σκορπώντας δηλητήριο και προπαγανδίζοντας τα εγκλήματά του. Και γι’ αυτό σήμερα το κράτος τον επιβραβεύει, με την κυβέρνηση στην καλύτερη να αδιαφορεί και να ανέχεται και στη χειρότερη να παρέχει τις ευλογίες της. Ετσι όμως, αντί να κλείνουμε τραύματα, τα ανοίγουμε. Αντί να επουλώνουμε τις πληγές, τις βαθαίνουμε. Σκοτάδι».

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...