Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Αρχισαν τα όργανα στο Ποτάμι μετά το «βατερλό» Θεοδωράκη

❱❱ Στελέχη τα γυρίζουν και τον κατηγορούν ότι  μόνος του αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύετε», θα μου πείτε. Αλλά όχι ότι δεν ήξεραν πού πήγαιναν! Ο λόγος για την κάθοδο του Σταύρου Θεοδωράκη στις εκλογές για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς και την τρομερή αποτυχία του, που έφερε μεγάλες γκρίνιες στο Ποτάμι.

Τώρα πολλοί σύντροφοι του Σταύρου καταφέρονται εναντίον του, λέγοντας ότι την απόφαση αυτή την πήρε μόνος του. Κι όμως, βουλευτές του Ποταμιού άλλα έλεγαν στην «Espresso» σε ανύποπτο χρόνο. Και το γνώριζαν και μια χαρά επιδίωκαν να κρυφτούν στην αγκαλιά ενός μεγαλύτερου κόμματος.

Για παράδειγμα, ο Γιώργος Μαυρωτάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Espresso Σαββατοκύριακο», στο ερώτημα πώς τοποθετείται στις επιλογές του Θεοδωράκη να ηγηθεί άλλου χώρου, είχε απαντήσει χαρακτηριστικά:
«Στην αρχή όλοι είχαμε τις επιφυλάξεις μας. Από την άλλη μεριά, όμως, το να παραμείνεις κάπου μικρός ως Ποτάμι, σε σχέση με το να προσπαθήσεις με κάποιους άλλους να προωθήσεις τις ιδέες σου είναι καλύτερο. Θα ακουστείς περισσότερο και θα μπορέσεις να παίξεις έναν ρόλο πρωταγωνιστή, ενώ μέχρι τώρα τι είσαι; Είσαι κομπάρσος. Με το 4% ή το 7% είσαι κομπάρσος, ενώ το 14% ή όποιο θα είναι τελικά σε κάνει πρωταγωνιστή».

Και ο Σπύρος Λυκούδης, όταν είχε ερωτηθεί για το αν θα συμμετέχει στον νέο φορέα, είχε πει: «Ετσι κι αλλιώς εγώ έχω παλέψει για να γίνει αυτός ο χώρος και τον πιστεύω. Εχω πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια να πείσω το Ποτάμι και τον φίλο μου τον Σταύρο να μπει σε αυτή την ιστορία, που δεν ήταν εύκολη».

Με λίγα λόγια, παιδιά, τώρα τα κεφάλια κάτω. Γιατί δεν είναι κομψό στη νίκη να είστε όλοι μαζί και στην ήττα μόνος του ο Θεοδωράκης.

Το fb βιάστηκε να γιορτάσει τα γενέθλια του Δουζίνα

f5 2

❱❱Τα «φεϊσμπουκικά» γενέθλιά του γιόρτασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας. Αυτό είπε ο ίδιος, αποδεχόμενος με χαρά τις ευχές που πήρε χθες για τα γενέθλια που έχει στις 20 Νοεμβρίου… Ακόμη και φίλοι του βουλευτές έσπευσαν να του ευχηθούν πρωθύστερα.
«Η ανακοίνωση των γενεθλίων μου ήταν πρόωρη, φοβάμαι. Γεννήθηκα, μου είπαν οι γονείς μου, προς το τέλος κάποιου Νοέμβρη. Αλλά τι σημασία έχει; Αν το fb λέει ότι έχεις γενέθλια, ποιος είσαι εσύ να διαφωνήσεις. Πιο σημαντικό: όταν οι φίλοι σε θυμούνται, τότε η εικόνα σου υπάρχει, ακόμη και για λίγο, στη φαντασία τους και σου δίνει ψυχή» έγραψε σε κειμενάκι που ανάρτησε ο βουλευτής. Μόνο που τα κεράκια των γενεθλίων του θα τα σβήσει την ερχόμενη Δευτέρα.

«Σφίγγα» ο Μουζάλας για τις  διαταραχές των προσφύγων

f6 mouzalas

❱❱Ανησυχία προκαλεί ο αυξημένος αριθμός ατόμων με ψυχικές διαταραχές που καταμετρήθηκαν στους καταυλισμούς των προσφύγων, συν το ότι αυξήθηκαν πολύ τον τελευταίο μήνα οι εισροές προσφύγων. Αυτά γνωστοποίησε με ερώτησή του, στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα (φωτό), ο αντιπρόεδρος της Βουλής Σπύρος Λυκούδης, κι εκείνος ατάραχος του απάντησε: «Ολα είναι υπό έλεγχο και δρομολογημένα για να βγει ο χειμώνας, αλλά μόνο αν η κατάσταση δεν μεταβληθεί με νέες ροές»!
Δηλαδή, αν μπουν περισσότεροι, που μπαίνουν σωρηδόν, η στρατηγική πολιτική του υπουργείου πάει περίπατο, ενώ για τις ψυχικές ασθένειες, ούτε κουβέντα. Αλλωστε, σου λέει ο Μουζάλας, «απέραντο φρενοκομείο είμαστε. Τι πειράζει να προστεθούν μερικοί ακόμη;»

Κινηματογραφικό βραβείο με συριζαίικα κριτήρια

f7

❱❱Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης έδωσε προχθές το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες», που είθισται να δίνει η Βουλή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Το βραβείο απέσπασε η ταινία του διαγωνιστικού τμήματος «Για την οικογένεια» (Closeness) του Καντεμίρ Μπαλαγκόφ από τη Ρωσία. Πρόκειται για ένα δυνατό οικογενειακό και κοινωνικό δράμα, που αφηγείται την ιστορία της ατίθασης κόρης μιας εβραϊκής οικογένειας, η οποία στη Ρωσία του 1998, σε μια εποχή βίας και συγκρούσεων, τολμά να αμφισβητήσει τις καταπιεστικές οικογενειακές και κοινωνικές δομές και να εξεγερθεί, διεκδικώντας τη χειραφέτηση και την ελευθερία της. Λογική «συριζαίικη επιλογή»!

(!)

f4 kostas koukodimos

Ηταν απόφαση του Κυριάκου να αλλάξει τον έναν αθλητή του κόμματος με τον άλλον. Ο Κώστας Κουκοδήμος πήρε τη σκυτάλη από την Αννα Καραμανλή και έτσι ο βουλευτής Πιερίας της Ν.Δ. τοποθετήθηκε μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αντικαθιστώντας στα καθήκοντά της την Αννα Καραμανλή.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...