Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Μοιραίες «γαλάζιες» συναντήσεις στο «Ημερολόγιο ενός τρελού»!

❱❱ Βουλευτές της Ν.Δ. χαιρέτησαν με «συστολή» την ανεξάρτητη πλέον Κατερίνα Παπακώστα

ΑΠΟ ΤΗ
ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

«Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ, με την εκπληκτική ερμηνεία του σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή συνάμα της παράστασης Σωτήρη Χατζάκη, παρακολούθησαν βουλευτές και πρώην υπουργοί προχθές το βράδυ.

Η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, οι βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Γκιουλέκας και Κώστας Τζαβάρας, η πρώην υπουργός Αντζελα Γκερέκου κι ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, μαζί με πλήθος φίλων τους καλλιτεχνών, θαύμασαν τον ωραίο μονόλογο ενός έργου που δείχνει την τρέλα και τον θάνατο ως φυσικό επακόλουθο του κοινωνικού αδιέξοδου. Απολύτως επίκαιρο δηλαδή.

Στο… παρασκήνιο πάντως της παράστασης διαπιστώσαμε ότι οι συνάδελφοι της Παπακώστα τη χαιρέτησαν με μια «συστολή», αλλά η Κατερίνα (που επαληθεύεται σε πολλά από αυτά τα οποία την έκαναν να «ασφυκτιά» στη Ν.Δ.) δεν φάνηκε να ενοχλείται και χειροκρότησε με θέρμη τον στενό οικογενειακό φίλο της Σωτήρη Χατζάκη.

Με «ποιητικό» Βούτση η δημοσιοποίηση των αρχείων

f6 0

❱❱Νεκρά περιστέρια, σπασμένα παράθυρα, σκελετοί και μούχλα… Με γλαφυρό και πολύ λογοτεχνικό ύφος δημοσιοποίησε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Βούτσης τα ιστορικά ντοκουμέντα από τα χρόνια της δικτατορίας, που βρέθηκαν στη Βουλή:

«… Στις αρχές του 2017, ενώ στη Βουλή εξελίσσονταν εργασίες πυρανίχνευσης όλων των χώρων, ανακαλύφθηκε ένα μικρό δωμάτιο με το οποίο κανείς δεν είχε ασχοληθεί εδώ και δεκαετίες. Ηταν στον διάδρομο πίσω από τα θεωρεία της Γερουσίας. Στον χώρο αυτόν, που βρίσκεται στον ημιώροφο, μεταξύ πρώτου και δεύτερου ορόφου του Μεγάρου, εκτός από σκελετούς περιστεριών, που φαίνεται πως είχαν εισχωρήσει από ένα σπασμένο παράθυρο, βρέθηκαν 172 κούτες, στις οποίες περιλαμβάνονται 1.180 φάκελοι…»

Πάντως ο «ποιητικός Βούτσης» μας είπε ότι έχουν ήδη καταγραφεί 984 φάκελοι ως τίτλοι, δηλαδή περίπου το 85% του συνολικού όγκου, και έχουν βρεθεί πράξεις του υπουργικού συμβουλίου, πρακτικά των συνεδριάσεών του, βασιλικά διατάγματα, έγγραφα με τα συζητούμενα σχέδια νόμων, αποκόμματα εφημερίδων κ.λπ. Το παλαιότερο τεκμήριο είναι από το 1897 και το νεότερο του 1977, ακριβώς πριν από 40 χρόνια.

Ο Καραμανλής σε παρουσίαση βιβλίου για ΓΑΠ και χρέος

f8 0

❱❱Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στο Ιδρυμα Θεοχαράκη για την παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Στέφανου Αναγνώστου «Ο εφιάλτης της χρεοκοπίας και η κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου». Στο βιβλίο παρατίθενται οικονομικά στοιχεία, δηλώσεις και ντοκουμέντα για όσα συνέβησαν στην ελληνική οικονομία από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και τη νίκη του ΠΑΣΟΚ ως τον Νοέμβριο του 2011 και την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Τα βρήκε σκούρα η Φωτίου από τεχνικούς της TV

❱❱Ζωηρό διάλογο, στα όρια της αντιδικίας, είχε η αναπληρώτρια υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου με τεχνικούς της τηλεόρασης, σε μεγάλο κανάλι όπου βρέθηκε καλεσμένη. Μετά το πέρας της συνέντευξης και σε μίνι ενσταντανέ που είχε με τους ανθρώπους πίσω από τις κάμερες, εκείνη υποστήριξε ότι μπορεί μια οικογένεια να ζήσει με 600 ή 700 ευρώ, και φυσικά οι τεχνικοί είχαν τις αντιρρήσεις τους. «Δεν θα ξανάρθω εδώ» φέρεται ότι είπε η Φωτίου και οι άλλοι τής απάντησαν: «Οταν ήθελες την ψήφο μας, μια χαρά ερχόσουν κι άλλα έλεγες»!

(!)

f5 5

Ενας φίλος από τα παλιά, ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος, έκανε την εμφάνισή του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Μία από τις πιο σημαντικές συμφωνίες για την ανάδειξη και την προβολή των αρχαιολογικών χώρων της Στερεάς επικύρωσαν λοιπόν, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης και ο πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ Σταύρος Μπένος. Ο Σταύρος Μπένος, που απέχει από την πολιτική, με το εν λόγω σωματείο εδώ και χρόνια φροντίζει για την ανάδειξη των μνημείων, τα οποία συνδέει με την τοπική οικονομία και τον τουρισμό. Τη βοήθειά του λοιπόν αναζήτησε και ο Κώστας Μπακογιάννης.

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...