Πέντε χρόνια στα συρτάρια η έκθεση-καμπανάκι για τα ρέματα του θανάτου

❱❱ Εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια (!) παρέμεινε καταχωνιασμένη στα συρτάρια των υπευθύνων 100 σελίδων έκθεση της Γενικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος… που προειδοποιούσε για τους κινδύνους από τα ρέματα – φονιάδες και είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου από τον Δεκέμβριο του 2012!

Σε αυτήν αναφέρονται λεπτομερώς οι περιοχές που διατρέχουν κινδύνους από πλημμύρα, μεταξύ των οποίων είναι η Νέα Πέραμος αλλά και τα Μέγαρα, τα ρέματα των οποίων τις «έπνιξαν» με αποτέλεσμα τον θάνατο 16 ανθρώπων. Στην έκθεση, η οποία εκπονήθηκε έπειτα από ευρωπαϊκή οδηγία, αναφέρθηκε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος (φωτό) μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real fm.

«Η Ευρωπαϊκή Ενωση από το 2007 έχει οδηγία για την αξιολόγηση και διαχείριση του κινδύνου πλημμύρας. Η χώρα μας έκανε προκαταρκτική εκτίμηση του κινδύνου αυτού και εκπόνησε χάρτες επικινδυνότητας το 2012, οι οποίοι πράγματι περιλάμβαναν τις περιοχές υψηλού κινδύνου» τόνισε ο κ. Φάμελλος, ενώ παραδέχθηκε ότι από το 2012 και έπειτα δεν προχώρησε η κατάρτιση διαχείρισης του σχεδίου πλημμύρας. Εξαιτίας της απίστευτης αδράνειας, η χώρα ενδέχεται να πληρώσει πρόστιμο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, γιατί δεν φροντίζει να προφυλάξει τις ζωές των πολιτών και το περιβάλλον. Ο Σωκράτης Φάμελλος δεσμεύτηκε ότι ως τον Φεβρουάριο θα έχουνολοκληρωθεί η οριστική χαρτογράφηση των ρεμάτων και ο σχεδιασμός έργων για τη διάνοιξή τους: «Θα γκρεμίσουμε και αυθαίρετα, αν χρειαστεί, για να ανοίξουν τα ρέματα» δήλωσε.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ