Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Ψάχνουν κι άλλους στη Θεσσαλονίκη

Εμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι υπάρχει δίκτυο τρομοκρατών από την Τουρκία και στη Β. ΕλλάδαΑπό τον
Θεοδόση. Π. Πάνου

Σε «κόκκινο συναγερμό» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Αντιτρομοκρατική, καθώς, μετά την επιχείρηση και τη σύλληψη των εννέα Τούρκων σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα, επεκτείνει τις έρευνές της και στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό, διότι τα έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι στη συμπρωτεύουσα υπάρχει κι άλλο «πλοκάμι» της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C.

Σε ό,τι αφορά τη δράση των εννέα συλληφθέντων, οι οποίοι χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, εκτιμάται πως συγκέντρωναν υλικά από το εμπόριο, με τα οποία είναι δυνατόν να παρασκευαστεί εκρηκτική ύλη, με σκοπό να τα «βγάλουν» στην Τουρκία. Στη γειτονική χώρα, η προμήθεια φωτιστικού πετρελαίου και λιπάσματος είναι πλήρως ελεγχόμενη στο εμπόριο, ώστε να αποφεύγεται η κατασκευή εκρηκτικών από τα συγκεκριμένα υλικά. Οι Αρχές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι εννέα Τούρκοι ανέλαβαν να βρουν τις πρώτες ύλες από τη χώρα μας και να τις στείλουν στους πυρήνες του DHKP-C στην Τουρκία, προφανώς για να χρησιμοποιηθούν σε σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτός είναι και ο λόγος που η Αντιτρομοκρατική έχει «απλώσει» τις έρευνες και στη Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις για δίκτυο του DHKP-C στη βόρεια Ελλάδα, που θα παρελάμβανε τα υλικά από την ομάδα της Αθήνας με σκοπό να τα περάσει παράνομα στην Τουρκία μέσα από μυστικά μονοπάτια των συνόρων. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες έφθασαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, κάνοντας πρώτα μια στάση διαρκείας στη Θεσσαλονίκη.

Ο φερόμενος ως αρχηγός του «πυρήνα» της οργάνωσης βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες. Πρόκειται για έναν 45χρονο, ο οποίος φέρεται ότι είχε συμμετοχή και στην απόπειρα μεταφοράς οπλισμού στην Τουρκία, το καλοκαίρι του 2013, με ταχύπλοο σκάφος από τη Χίο. Ο 45χρονος ήταν αυτός που αναζητούσαν αρχικά οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και τον εντόπισαν πριν από περίπου έναν μήνα. Τότε άρχισε να «ξεκλειδώνεται» όλο το δίκτυο των επαφών του.

Οι εννέα κατηγορούμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για τα βαρύτατα αδικήματα τα οποία αντιμετωπίζουν την ερχόμενη Δευτέρα, ενώπιον του ανακριτή. Χθες οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον των εννέα ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας, κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών και παράνομης κατοχής πιστολιών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...