Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

«Χαρέμι» από γυναίκες σωματοφύλακες και ασκέρι από… βαστάζους για τον προκλητικό Ερντογάν και την αδιάθετη Εμινέ

❱❱ Μάχη δηλώσεων on camera μεταξύ Παυλόπουλου και Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης!
❱❱ Οι γυναίκες σωματοφύλακες και το ασκέρι από βαστάζους που έκαναν «απόβαση» στην Αθήνα Φρούριο θύμιζαν από νωρίς χθες το πρωί το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το κέντρο της Αθήνας για την άφιξη του «σουλτάνου» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συζύγου του Εμινέ, για την οποία επιστρατεύθηκαν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί, το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., ελεύθεροι σκοπευτές, ακόμη και jammers (συστήματα απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων)!

Και αυτά ήταν μόνο λίγα από τα μέτρα ασφαλείας που άλλαξαν τους ρυθμούς της πρωτεύουσας για ένα 24ωρο. Πάνω από 150 σωματοφύλακες, μεταξύ των οποίων το… «χαρέμι» από γυναίκες που ανήκουν στη φρουρά του Ερντογάν, συνέθεταν τον «στρατό» που έφερε μαζί του ο Τούρκος πρόεδρος, μαζί με έναν στόλο από 10 θωρακισμένα οχήματα, ανάμεσά τους δύο ίδια με εκείνο στο οποίο θα επέβαινε το προεδρικό ζεύγος.

Πρόκειται για τους ίδιους σωματοφύλακες που συνοδεύουν πάντα τον Ερντογάν και στο παρελθόν πρωταγωνίστησαν σε βίαια επεισόδια, όπως τον περασμένο Μάιο στην Ουάσινγκτον, όπου ξυλοκόπησαν Κούρδους διαδηλωτές.

Ελεύθεροι σκοπευτές

Το Airbus που μετέφερε τον Τούρκο πρόεδρο στην Αθήνα έφτασε στο αεροδρόμιο στις 10.40 το πρωί, με τη συνοδεία τριών ελληνικών F-16. Μέσα και έξω από το «Ελ. Βενιζέλος» είχαν ακροβολιστεί Ελληνες ελεύθεροι σκοπευτές, αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, μέλη της ασφάλειας του Ερντογάν και οι πανέμορφες κοπέλες της προσωπικής ασφάλειας της συζύγου του Εμινέ και φύλακες άγγελοί της, οι οποίες ήταν ντυμένες στα μαύρα, παρακολουθώντας και την παραμικρή κίνηση. Ωστόσο, τα βλέμματα όλων έκλεψε μια ξανθιά σωματοφύλακας με μακριά αλογοουρά, η οποία περίμενε τον Τούρκο πρόεδρο και τη σύζυγό του να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό του, ώστε να φύγουν από το αεροδρόμιο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Εμινέ βγήκαν πρώτοι από το αεροσκάφος πιασμένοι χέρι χέρι μόλις άνοιξε η πόρτα, αλλά αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν το πλήθος από τις… κρεμάστρες με τα κοστούμια, τα γυναικεία συνολάκια και τα προσωπικά αντικείμενα του ζεύγους που τους ακολούθησαν! Οι βαστάζοι που κουβαλούσαν τις αποσκευές έμοιαζαν να βαρυγκομούν από το βάρος τους.

Τον πρόεδρο και τη συνοδεύουσα αντιπροσωπία του υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και αμέσως μετά η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε τη διαδρομή της προς το κέντρο της πόλης. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. πήραν θέσεις τα 10 τουρκικά θωρακισμένα, χωρίς κανείς να γνωρίζει σε ποιο από τα τρία πανομοιότυπα είχε επιβιβαστεί το επίσημο ζεύγος, για λόγους ασφαλείας. Σταδιακά οι δρόμοι έκλειναν προκειμένου να φτάσει άμεσα η πομπή στην Αθήνα για τις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούσε τα πάντα από ψηλά.

Η Εμινέ ήρθε με το ίδιο συνολάκι που συνάντησε τη Λόχαν στην Τουρκία!

q4tqr

Mε ένα «χτυπητό» στιλιστικό ατόπημα εμφανίστηκε στο πλευρό του συζύγου της, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», η Εμινέ Ερντογάν, η οποία φορούσε ακριβώς το ίδιο σκούρο μουσταρδί καμηλό συνολάκι που φορούσε και στη συνάντηση του προεδρικού ζεύγους με τη σταρ του Χόλιγουντ Λίντσεϊ Λόχαν, τον περασμένο Ιανουάριο στην Τουρκία!

Το συγκεκριμένο σύνολο θεωρείται από τα αγαπημένα ή… γούρικα της πρώτης κυρίας της Τουρκίας, καθώς φαίνεται ότι το φορά αρκετά συχνά, σύμφωνα με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που υπάρχει για εκείνη στο διαδίκτυο. Το μόνο που αλλάζει στις εμφανίσεις της Εμινέ Γκιουλμπαράν Ερντογάν είναι το πανωφόρι της! Παρ’ όλα αυτά, θεωρείται από τις πιο κοκέτες συζύγους πολιτικών ηγετών παγκοσμίως.

Ετσι, αν στη συνάντηση με τη Λίντσεϊ Λόχαν φορούσε από πάνω ριγέ τουνίκ, για το ταξίδι της στην Ελλάδα επέλεξε να το συνδυάσει με παλτό στο χρώμα του πάγου. Το συγκεκριμένο σύνολο αποτελείται από παντελόνι σε φαρδιά γραμμή, μακριά μπλούζα με χαμηλό ζιβάγκο για λαιμόκοψη, ώστε να μη φαίνεται ίχνος δέρματος, ενώ το συμπληρώνουν μαντίλα, καθώς και αξεσουάρ (παπούτσια και τσάντα) στον ίδιο χρωματικό τόνο. Η σύζυγος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λατρεύει τις sur mesure δημιουργίες των μεγαλύτερων οίκων μόδας και έχει βρει τον τρόπο να εντυπωσιάζει με το στιλ της, σε συνδυασμό πάντα με τις ασορτί μαντίλες της.

Τον έκανε Τούρκο

wertyrt

Μάχη δηλώσεων on camera μεταξύ Παυλόπουλου και Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάννης!

Μπορεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς να διαμόρφωσε καλό κλίμα όταν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φορώντας τη γραβάτα που του είχε δωρίσει, όμως λίγο αργότερα η επίσκεψη θα εξελισσόταν σε… ιστορική σύγκρουση με τον Ελληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έξω από κάθε πρωτόκολλο και μάλιστα on camera!

Οι υποτίθεται σύντομες και τυπικές δηλώσεις μεταξύ των δύο Προέδρων, που ξεκίνησαν στις 11.45 ενώπιον των δημοσιογράφων, δεν έγιναν ποτέ, καθώς επέλεξαν να ανοίξουν θέματα τριβής. Ο Προκόπης Παυλόπουλος θέλησε να απαντήσει στα περί αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης και τότε ο Ερντογάν έγινε… Τούρκος και άνοιξε όλη την ατζέντα!

Η αντιπαράθεση έκανε τον γύρο του κόσμου, αφού τέτοιες συζητήσεις δεν συνηθίζονται μπροστά στις κάμερες, όπου τηρείται ένα τυπικό πρωτόκολλο. Εκτός από τη Συνθήκη, για την οποία ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε ότι δεν προβλέπονται αναθεωρήσεις, ο «σουλτάνος» αναφέρθηκε και στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ζητώντας προκλητικά να θεωρείται «τουρκική», ενώ πρόσθεσε ότι χρωστάμε χάρη που δέχτηκαν (!) να ξαναμπούμε στο ΝΑΤΟ και ότι πρέπει η μειονότητα να εκλέγει τον αρχιμουφτή της, όπως γίνεται με τον Πατριάρχη.

Ο Ερντογάν έθεσε τόσα ζητήματα, που ο κ. Παυλόπουλος χρειάστηκε να του υπενθυμίσει ότι δεν είναι εκτελεστικός Πρόεδρος όπως ο ίδιος, παραπέμποντάς τον στον πρωθυπουργό.

Η αντιπαράθεση ολοκληρώθηκε ύστερα από 45 λεπτά, με αρκετές στιγμές αμηχανίας αλλά και… ραβασάκια από τα επιτελεία των δύο πλευρών.

rtar

Μετά το προκλητικό μανιφέστο Ερντογάν ακολούθησε δεύτερος γύρος στο Μαξίμου. Τσίπρας και Ερντογάν αντιπαρατέθηκαν σε αρκετά υψηλούς τόνους και η ένταση ήταν εμφανής ακόμα και στη γλώσσα του σώματος. Ο Ελληνας πρωθυπουργός άφησε σύντομα τις τυπικότητες και πέρασε στην αντεπίθεση, με τον «σουλτάνο» να τον χαρακτηρίζει «νέο και άπειρο»! Οι αναφορές Ερντογάν σε Αιγαίο, Κύπρο, Θράκη και Λωζάννη απαντήθηκαν από τον Τσίπρα με αναφορές για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, την ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία και δόσεις ειρωνείας.

Ο Μητσοτάκης

Το απόγευμα ήταν η σειρά του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντηθεί με τον Τούρκο ηγέτη στην τουρκική πρεσβεία: «Το Διεθνές Δίκαιο και οι Διεθνείς Συνθήκες καθορίζουν το πλαίσιο και μας δείχνουν τον δρόμο. Κάθε αμφισβήτησή τους όχι μόνον δεν βοηθά, αλλά υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Και η ανάγνωση της συχνά δύσκολης Iστορίας μας δεν πρέπει να γίνεται επιλεκτικά» τόνισε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, συμπληρώνοντας με νόημα ότι για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, όπως εξελίχθηκε, θα τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωσή της.

—-

Μια ξαφνική αδιαθεσία της συζύγου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εμινέ, ήταν η αιτία να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη επίσκεψή της στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θα τη συνόδευε και η σύντροφος του Ελληνα πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα (φωτό). Πάντως, έστω και από μακριά, η σύζυγος του προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να θαυμάσει το διάσημο μνημείο, καθώς απόλαυσε το τσάι της με την κυρία Μπαζιάνα στο roof garden του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία».

qwetqwe

Η σύντροφος του Ελληνα πρωθυπουργού χάρισε στην πρώτη κυρία της Τουρκίας ένα βιβλίο με ζωγραφιές από προσφυγόπουλα. 

offer

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...