Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Γιάννης Μιχελογιαννάκης: Ζωή χωρίς έρωτα είναι χαμένη ζωή

❱❱ Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης χορεύει με πάθος ζεϊμπέκικο και εξηγεί γιατί όλα είναι ζήτημα καρδιάς
❱❱ Η ιατρική που είναι οικογενειακή παράδοση και τα παιδικά χρόνια στην Ανω Βιάννο, στο Ηράκλειο της ΚρήτηςΤΕΤ Α ΤΕΤ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Εσπασε για χάρη της «Espresso» το εμπάργκο του στα ΜΜΕ. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο ανατρεπτικός Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που εδώ και δύο χρόνια απέχει από συνεντεύξεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις, επιστρέφει δυναμικά, επιβεβαιώνοντας αυτό που ψιθυρίζουν οι συνάδελφοί του στο παρασκήνιο, δηλαδή ότι ο Μιχελογιαννάκης εμφανίζεται όταν ο ΣΥΡΙΖΑ «πάει καλά», και το αντίθετο!

Ο ιδιόρρυθμος καρδιολόγος από την Ανω Βιάννο, που έχει γονιδιακή ιατρική καταγωγή, με πέντε γενιές γιατρών πίσω, παραδέχεται ότι ένιωσε άβολα ψηφίζοντας Μνημόνια, γι’ αυτό και χαμήλωσε τους δημόσιους τόνους του. Δηλώνει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε την Αριστερά», αλλά τον «θαυμάζει» για τα άλλα προσόντα του…

Αποκαλύπτει πως δεν ζει χωρίς έρωτα, βρίσκει πολύ πιο όμορφες και ενδιαφέρουσες τις γυναίκες που βλέπει γύρω του από τις βουλευτίνες και επιμένει ότι «Μιχελογιαννάκης χωρίς ιατρικά ακουστικά δεν μπορεί να ζήσει». qe5twe5ty 2 0Ο λάτρης του ζεϊμπέκικου, που τα δίνει όλα ακούγοντας τον «αετό να πεθαίνει στον αέρα…», λέει σήμερα ότι ανήκει στην πολιτική κατηγορία «απόγονοι πρωθυπουργών», ακριβώς όπως ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής και ο Μητσοτάκης, καθώς ο παππούς του ήταν ο Γιώργος Παπαμαστοράκης, πρωθυπουργός της Κρήτης επί Κρητικής Πολιτείας.

Η Κρήτη είναι η πατρίδα σας. Μιλήστε μου για τα παιδικά σας χρόνια στο χωριό.
Γεννήθηκα στην Ανω Βιάννο, στο Ηράκλειο. Τα παιδικά μου χρόνια είχαν πολλή αγάπη από τους δικούς μου. Στην πόλη, στο Ηράκλειο, βρέθηκα στη δευτέρα δημοτικού.

Ο πατέρας μου, ο Μίμης, ήταν γιατρός, ο μοναδικός τότε στη Βιάννο, και αντιμετώπιζε όλα τα περιστατικά που του έρχονταν. Ηταν κοντά στον κόσμο. Δεν αρνούνταν βοήθεια σε κανέναν. Εγώ το έβλεπα αυτό, και νομίζω ήταν το πρώτο ερέθισμα για να γίνω κι εγώ γιατρός, εκτός του ήδη υπάρχοντος DNA.

Πολύ μικρός λοιπόν, εγώ, η μητέρα μου Ελβίρα και η αδελφή μου Αταλάντη μετακομίσαμε στην πόλη. Σχολείο πήγα στο Καπετανάκειο. Αποφοίτησα στη συνέχεια από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκα στην καρδιολογία.

Τι όργανο είναι η καρδιά;
Εγώ έγινα καρδιολόγος γιατί πάντα πίστευα ότι η καρδιολογία ασχολείται με ένα όργανο που αντιδρά σε καθετί ωραίο και ενδιαφέρον στη ζωή. Στον έρωτα, στον θαυμασμό, στην αγωνία, στον θυμό, σε καθετί που έχει σχέση με την πραγματική και ιδιαίτερη για καθένα μας δική του ζωή. Γι’ αυτό και είναι συνδεδεμένη άμεσα με το συναίσθημα. Η καρδιά είναι η ύπαρξή μας.

Είστε ένας διαφορετικός πολιτικός. Κινείστε με έντονο τρόπο που ξεχωρίζει. Είναι θέμα χαρακτήρα αυτό ή πιστεύετε πως ο πολιτικός πρέπει να είναι «στα κάγκελα» και στο πεζοδρόμιο;
Εγώ είμαι έτσι· στον δρόμο. Προσωπικά δεν μου αρέσουν τα στημένα, αυτά που ακολουθούν κανόνες. Τους κανόνες έκφρασης τoυς ορίζουν ο χαρακτήρας και αυτά που κουβαλάμε από όλη μας τη ζωή. Πάντα η επικοινωνία με τον κόσμο με γέμιζε χαρά και μου έδινε νόημα. Αλλωστε, πολιτική για μένα σημαίνει διεκδίκηση. Ολα διεκδικούνται. Ο κινηματικός χαρακτήρας, αυτός που έχω εγώ, δηλαδή, είναι μοναδικός τρόπος έκφρασης.

Αρκετό καιρό πριν οι εμφανίσεις σας ήταν σχεδόν καθημερινές. Μετά εξαφανιστήκατε. Γιατί αυτό; Εγιναν παρατηρήσεις από το κόμμα;
Καμιά παρατήρηση δεν έγινε. Κάποια στιγμή θέλησα να δω εάν ήμουν δέσμιος της δημοσιότητας. Απέδειξα στον εαυτό μου ότι δεν ήμουν δέσμιος. Επίσης, μετά τις δύο καταψηφίσεις των δυο πρώτων Μνημονίων και τη συνειδητή ψήφιση του τρίτου, ένιωσα λίγο άβολα. Δεν σταμάτησα όμως. Ψάχνω να βγει το αφήγημα, δουλεύω για αυτό, και έτσι κάποια στιγμή θα νιώσω πάλι την ανάγκη να βγάλω έξω και να υπερασπιστώ ό,τι καλό έπραξα. Ενας άλλος λόγος είναι ότι δεν θέλω να προκαλώ μια κοινωνία που προτεραιότητά της είναι να αντέξει τις συνέπειες μιας οκτάχρονης λιτότητας και φτωχοποίησης.

Τώρα που έχετε ζήσει πολύ τον ΣΥΡΙΖΑ, ποια η γνώμη σας;
Ερωτεύθηκα τον κινηματικό χαρακτήρα του, τον ακτιβισμό, τον σεβασμό σε καθετί διαφορετικό που έχει ως χαρακτηριστικά του ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν νομίζω, όμως, ότι βρήκα την Αριστερά σε αυτόν. Και στο ΠΑΣΟΚ ήμουν ευχαριστημένος μόνον την περίοδο 1981-1985, που ήταν η πρώτη εφαρμογή Αριστεράς στην Ελλάδα.

qe5twe5ty 3 0Ο έρωτας πώς ήρθε στη ζωή σας; Κρατάτε ζωντανή τη σχέση σας και πώς;
Ζωή χωρίς έρωτα είναι χαμένη ζωή. Το να μοιράζεσαι είναι ο στόχος. Αλλωστε, ο έρωτας είναι συνεχής διεκδικητική πράξη και εμένα, όπως σας είπα, η διεκδίκηση με εξιτάρει. Εχω κάνει δύο γάμους. Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι χωρίς έρωτα δεν μπορώ.

Είστε πατέρας τριών παιδιών. Μιλήστε μου για αυτά.
Ο γιος μου είναι 29 ετών, ορθοδοντικός στην Αμερική. Η μεγαλύτερη κόρη μου είναι στο τρίτο έτος της Φαρμακευτικής και η μικρή, μαθήτρια της τρίτης λυκείου, που θα παλέψει για την Ιατρική. Οπως καταλαβαίνετε, η ιατρική είναι γονιδιακή στην οικογένειά μου. Τριπάππου γιατροί, διπάππου γιατροί, ο παππούς μου γιατρός, ο πατέρας μου το ίδιο, εγώ κι ο γιος μου… Αυτό που απαιτούν τα παιδιά μου από μένα είναι να έχουν χρόνο μαζί μου. Φωνάζουν για την ενασχόλησή μου με τα κοινά, αλλά είναι πάντα κοντά στις επιλογές μου.

Κάνετε ιατρείο ακόμη; Τι σας λένε οι ασθενείς;
Ασφαλώς και κάνω ιατρείο. Κάθε Σαββατοκύριακο. Μιχελογιαννάκης χωρίς ακουστικά δεν μπορεί να ζήσει. Οι πιο πολλοί ασθενείς με θέλουν κοντά τους και όχι στην πολιτική.

Εχετε βρεθεί ποτέ στη θέση να σώσετε τη ζωή ασθενούς ή, και το αντίθετο, να χαθεί ασθενής σας;
Η καρδιά είναι απρόβλεπτη και γι’ αυτό ενδιαφέρουσα. Σήμερα έχουμε αυξήσει τον μέσο όρο επιβίωσης και την ποιότητα ζωής. Εχει επιτυχίες, έχει όμως και τα απρόβλεπτά της. Τα έχω ζήσει κι εγώ όλα.

qe5twe5ty 4Πιστεύετε στον Θεό; Τον θάνατο τον φοβάστε;
Ασφαλώς και πιστεύω. Αγαπώ πολύ τη ζωή. Δεν τον φοβάμαι, αλλά δεν τον θέλω. Θέλω να ζήσω όλες τις φάσεις και κάθε στιγμή της ζωής μου.

Η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια όπως λένε ορισμένοι;
Οχι φυσικά. Είναι γενετήσια επιλογή. Πάντα σέβομαι κάθε ιδιαιτερότητα, αλλά δεν έχω να πω κάτι άλλο πάνω σε αυτό.

Εάν σας δινόταν η ευκαιρία να δειπνήσετε με μια βουλευτίνα, με ποια θα θέλατε; Ποια θεωρείτε ωραία γυναίκα;
Εχει ωραίες βουλευτίνες. Η κοινωνία, όμως, και ιδιαίτερα η νέα γενιά Ελληνίδων είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Η Ελληνίδα σήμερα είναι παγκοσμίως στις πρώτες θέσεις της ομορφιάς. Πού να πρωτοκοιτάξεις…

Για τον εαυτό σας τι κάνετε;
Χαλαρώνω ακούγοντας μουσική. Τη μουσική τη λατρεύω. Προτιμώ να χορέψω ένα ζεϊμπέκικο από οτιδήποτε άλλο. Ετσι διασκεδάζω.

Ποιο ζεϊμπέκικο χορεύετε;
«Ο αετός πεθαίνει στον αέρα, ελεύθερος και δυνατός».

Κάνετε αυτοκριτική; Ποιο είναι το μεγαλύτερο κουσούρι σας;
Πιστεύω στο όλον ή τίποτα, και στο πάθος. Και τα δυο πληρώνονται ακριβά.

Πώς θα συνεχίσετε την πολιτική καριέρα σας;
Επειδή η πολιτική είναι κομμάτι της ζωής μου, θα συνεχίσω να πολιτεύομαι. Η δική μου ιστορία, εκτός από βαθιά ιατρική, είναι και βαθιά πολιτική. Η Βουλή έχει τέσσερις απογόνους πρωθυπουργών. Ενας από αυτούς είμαι κι εγώ. Είμαι απόγονος πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπαμαστοράκη, πρωθυπουργού της Κρήτης επί Κρητικής Πολιτείας. Ηταν παππούς μου, γεννημένος στην Ανω Βιάννο, κι αυτός που οδήγησε τους Κρήτες στο κίνημα της ένωσης τον Σεπτέμβριο του 1908. Ετσι, λοιπόν, συγκαταλέγομαι στους απογόνους των πρωθυπουργών, όπως είναι ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

offer

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....