Εισαγγελέας καλεί Μαρινάκη!

❱❱ Ο εφοπλιστής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το «Noor 1» ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεωνΕξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης, ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καλείται να δώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπόθεση του «Noor 1» και πλέον απέχει ένα βήμα από τη θέση του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα απέστειλε κλήσεις προκειμένου να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις τόσο ο εφοπλιστής όσο και στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι φέρεται ότι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Η εισαγγελική λειτουργός, η οποία έχει καταγγείλει στο παρελθόν ότι δέχτηκε απειλές, φαίνεται ότι μπαίνει στην τελική ευθεία της έρευνάς της, που έχει στόχο να διαπιστώσει αν έχουν διαπραχθεί κακουργηματικές πράξεις, όπως συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και άλλα αδικήματα οικονομικού -και όχι μόνο- ενδιαφέροντος, που φέρεται ότι συνδέονται με το ναρκόπλοιο.

Οι δικηγόροι

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει κληθεί να περάσει το κατώφλι του εισαγγελικού γραφείου το πρωί της Πέμπτης. Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να προσέλθουν μόνο οι δικηγόροι του εφοπλιστή και να ζητήσουν προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσει ο ίδιος τις εξηγήσεις του. Μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη καλούνται από την εισαγγελέα να δώσουν εξηγήσεις οι Νικόλαος Συντυχάκης, διευθύνων σύμβουλος της Capital, εταιρίας συμφερόντων Μαρινάκη, ο ασφαλιστής Ηλίας Τσακίρης και ο Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, δικηγόρος και συνεργάτης του εφοπλιστή.

Ολοι έχουν λάβει κλήσεις προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, καθώς, από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ως τώρα στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί, η κυρία Τζίβα θεωρεί ότι είναι ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες, αφού από τις εξηγήσεις που θα δώσουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση θα εξαρτηθεί η περαιτέρω ποινική μεταχείρισή τους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ