Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«8 μήνες» με… μάχες

jjj
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

❱❱ Πλήθος κόσμου και αποθέωση Καραμανλή στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννη ΠαπαθανασίουΕκατοντάδες ήταν αυτοί που παρευρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού Οικονομίας Γιάννη Παπαθανασίου με τίτλο «8 μήνες», για το τελευταίο διάστημα διακυβέρνησης της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή το 2009 και τις προσπάθειες για αποτροπή της επερχόμενης κρίσης. 

Μεταξύ αυτών και ο πρώην πρωθυπουργός, που αποθεώθηκε, αλλά και πολλά στελέχη της κυβέρνησής του και νυν βουλευτές της Ν.Δ.

Μέσα από τις ομιλίες επιβεβαιώθηκε ότι η τότε κυβέρνηση έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να περιοριστεί το έλλειμμα, ωστόσο οι προειδοποιήσεις της δεν εισακούστηκαν. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε η στάση της αντιπολίτευσης πριν από τις εκλογές.

«Η περιπέτεια που ζούμε τα τελευταία οχτώ χρόνια θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, αν ο Καραμανλής είχε βρει ανταπόκριση στην έκκληση για συναίνεση στα αυτονόητα που απηύθυνε τον Μάρτιο του 2009. Ακόμη και τον Οκτώβριο υπήρχε χρόνος να σωθεί η παρτίδα» τόνισε ο βουλευτής και πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας.

Ο τ. διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος εκτίμησε πως ήταν εξαιρετικά δυσχερές να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες της διεθνούς κρίσης από την κατάρρευση της Lehman Brothers.

«Ηταν η πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση που μια κυβέρνηση ελάμβανε περιοριστικά μέτρα σε προεκλογική χρονιά. Η κυβέρνηση έλεγε την αλήθεια, αναζητούσε εθνική συνεννόηση, την ώρα που οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις ζητούσαν να κάνουμε παροχές και η πλειοψηφία των ΜΜΕ μάς καλούσαν να δώσουμε εξηγήσεις για δήθεν σκάνδαλα» τόνισε ο συγγραφέας του βιβλίου (εκδόσεις Λιβάνη).

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Λευτέρης Αυγενάκης, Θόδωρος Ρουσόπουλος, Ευάγγελος Αντώναρος, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Δημήτρης Σιούφας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Μαριέττα Γιαννάκου, Βύρων Πολύδωρας, Χρήστος Σταϊκούρας, Αντώνης Μπέζας, Γιώργος Βλάχος, Πέτρος Δούκας.

Espresso News app
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ESPRESSO NEWS

Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

Σπύρος Χαλβατζής: Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ - Η αντιδικτατορική δράση, οι εξορίες και η πολιτική διαδρομή

Σπύρος Χαλβατζής: Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ - Η αντιδικτατορική δράση, οι εξορίες και η πολιτική διαδρομή

Το «όλον ΠΑΣΟΚ» στο περίπτερο της Espresso στη ΔΕΘ

Το «όλον ΠΑΣΟΚ» στο περίπτερο της Espresso στη ΔΕΘ

Θερμή υποδοχή για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο περίπτερο της Espresso στη ΔΕΘ

Θερμή υποδοχή για τον Νίκο Ανδρουλάκη στο περίπτερο της Espresso στη ΔΕΘ

Παρέμβαση Άδωνη για τον θάνατο Μαζωνάκη: «Δεν επιτρέπεται η πλασμαφαίρεση σε απλό ιατρείο»

Παρέμβαση Άδωνη για τον θάνατο Μαζωνάκη: «Δεν επιτρέπεται η πλασμαφαίρεση σε απλό ιατρείο»

Γιώργος Μυλωνάκης: Επέστρεψε στη μάχη «σιδερένιος»

Γιώργος Μυλωνάκης: Επέστρεψε στη μάχη «σιδερένιος»

Έφερε γούρι στον Τσίπρα, αλλά όχι στον ΠΑΟΚ

Έφερε γούρι στον Τσίπρα, αλλά όχι στον ΠΑΟΚ