Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Φινίτο το μέτρημα των… κουκιών στις ψηφοφορίες της Βουλής!

❱❱ Το νέο σύγχρονο σύστημα με τις μοντέρνες οθόνες αφής θα κάνει πρεμιέρα τον επόμενο μήνα

Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

Πρόβες επί προβών, αλλά η «τζενεράλε» αργεί ακόμη! Το νέο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας εγκαταστάθηκε στη Βουλή, αλλά δεν πρόλαβε να τεθεί σε λειτουργία χθες. 

Τοποθετήθηκαν ήδη οι συσκευές τύπου μίνι τάμπλετ, με οθόνες αφής, στα βουλευτικά έδρανα, αλλά οι δοκιμές δεν έχουν τελειώσει, αν και προ των γιορτών ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είπε ότι η πρώτη ψηφοφορία του 2018 θα γινόταν με το νέο σύστημα.
Θα μπει λοιπόν και η Βουλή σε νέες μοντέρνες εποχές, για να πάψουν οι βουλευτές να μετρούν κουκιά όπως γινόταν έως τώρα.

Γκρίνια

Ιδιαίτερα σε σοβαρές ψηφοφορίες, όπου αρκετοί από αυτούς υποχρεώνονταν να ανέβουν στην έδρα για να μετρούν, η γκρίνια περίσσευε.

Ποιος μπορεί επίσης να ξεχάσει το φοβερό εκείνο περιστατικό πριν από αρκετά χρόνια με τον βουλευτή της Ν.Δ. Λευτέρη Καλογιάννη να παίρνει την κάλπη και να φεύγει από τη Βουλή; Εμβρόντητοι οι συνάδελφοί του, τον παρακολουθούσαν με την κάλπη στον ώμο να περνά μπροστά από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Τέτοια συμβάντα, μαζί με τα δεκάδες λάθη, τα μπερδέματα και τις αψιμαχίες για τις ψήφους, θα ανήκουν από τον επόμενο μήνα στο βαθύ παρελθόν των κοινοβουλευτικών χρονικών.
Αντε με το καλό, λοιπόν, το «κοινοβουλευτικό touch»!

Στα έδρανα ο Γλέζος με τραγιάσκα και μαγκούρα

4343755

❱❱Εναν αυστηρό κριτή είχε την ώρα που μιλούσε στο βήμα της Βουλής χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στα έδρανα όπου κάθονται οι πρώην βουλευτές καθώς και κρατικοί αξιωματούχοι βρισκόταν ο Μανώλης Γλέζος, τον οποίο, φυσικά, χαιρέτησε προσερχόμενος ο πρωθυπουργός (φωτό).
Σεμνός, στην πρώτη σειρά, με τα μακριά λευκά μαλλιά του, παρακολουθούσε τον «ερίδματο» Αλέξη να μιλάει. Πλάι του βρίσκονταν αφημένη η μαύρη τραγιάσκα, που είναι το σήμα κατατεθέν της εμφάνισής του, και η μαγκούρα του. Κάθισε και άκουσε σχεδόν τους περισσότερους, και τον Βασίλη Λεβέντη, ενώ, όταν ανέβηκε στο βήμα ο γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μου φάνηκε σαν να είδα να του δίνει ένα σημειωματάκι…
Πού και πού το βλέμμα του χανόταν πάνω στους βουλευτές των κομμάτων. Ηθελα να ‘ξερα τι σκεφτόταν… Ποιες σκέψεις μπορεί να περνούν από το μυαλό ενός ανθρώπου που έχει ζήσει την πολιτική Ιστορία από μια διαφορετική Βουλή;

Κέρδισε το φλουρί και πήγε με άλλον αέρα

ntora

❱❱Η Ντόρα έκοψε τη βασιλόπιτα του πολιτικού γραφείου της και ύστερα πήγε στη Βουλή. Εμφανίστηκε με το ωραίο της δίχρωμο πράσινο κασκόλ και με τη Σανέλ τσάντα της στην Ολομέλεια, λίγο πριν τελειώσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας. Είχε όμως άλλον αέρα, καθώς είχε κερδίσει το φλουρί της βασιλόπιτας για το 2018. Μετέπειτα στο καφενείο της Βουλής μετείχε και σε μια ζωντανή, όπως είδαμε, συζήτηση, με δεξιούς βουλευτές που είχαν μαζευτεί σαν το μελίσσι γύρω της. Η Ντόρα όσο πάει και συσπειρώνει! Συγκεντρώνει…

❱❱Ο Ιάσονας δεν κρύβει λόγια και καλά κάνει. Ο λόγος για τον βουλευτή της Ν.Δ. Ιάσονα Φωτήλα, που επιχειρεί και πετυχαίνει μια καθαρά αθλητική τοποθέτηση: «Προς τον Κο Ζουράρι: Το ζήτημα δεν είναι ποιος τον γ@@εί τον Αρη αλλά ποιον γ@@σε ο Αρης. Η απάντηση είναι προφανής. Εσάς! Οσο για τα μέζεα του στεατοπυγικού σας συστήματος, μάλλον σας τα έκοψε ο Ολυμπιακός».

(!)

img 4929

Τι μανία κι αυτή του Νίκου Παππά με το Διάστημα… Παιδικό απωθημένο θα είναι. Το τι «Star Trek» θα είχε δει δεν λέγεται! Προ ημερών λοιπόν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πόντιο κοσμοναύτη Φιοντόρ Γιουρτσίχιν. Ο εν λόγω έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση του «Ηρωα» της Ρωσικής Ομοσπονδίας και με το παράσημο του Τάγματος του Φοίνικα της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Πρόκειται για τον όγδοο Ρώσο κοσμοναύτη που έφτασε τα πέντε διαστημικά ταξίδια και τον δεύτερο γηραιότερο που έχει βρεθεί στο Διάστημα. «Είχαμε πολλά να πούμε…» σχολίασε ο υπουργός. Είμαστε σίγουροι γι’ αυτό, υπουργέ μου. Με τόσα «αστροπελέκια» γύρω σας, λογικό ακούγεται!

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...