Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Παρέμβαση για την καθυστέρηση στο «Noor One»

❱❱ Ο Κοντονής ζήτησε έρευνα γιατί δεν έχει καθαρογραφεί η απόφαση του ΕφετείουΜε παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Kοντονή ξεκινά πειθαρχική έρευνα προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ευθύνες για την πολύμηνη καθυστέρηση στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Νοοr One» με τους 2,1 τόνους ηρωίνης. 

Με έγγραφό του προς τον πρόεδρο και την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός ζητά τη διενέργεια έρευνας, επειδή δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για τους εμπλεκομένους, παρόλο που έχουν περάσει 17 μήνες από την έκδοσή της.

Η εισαγγελέας της έδρας Μαρία Τρούπη είχε ασκήσει έφεση στην επίμαχη απόφαση-«χάδι» που έκρινε αθώους 17 από τους 32 κατηγορουμένους, κρίνοντας ότι οι ποινές για ορισμένους από αυτούς ήταν επιεικείς. Με την ετυμηγορία είχαν απαλλαγεί πρόσωπα τα οποία φερόταν ότι διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στη μεταφορά του φορτίου θανάτου, που έφτασε στο λιμάνι της Ελευσίνας τον Ιούνιο του 2014.

«Οι κατηγορούμενοι Γιαννουσάκης και Μπουρδούβαλης, οι οποίοι είχαν ενταχθεί και μετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που είχε συγκροτηθεί από τον αποβιώσαντα Τούρκο Baskal και άλλους άγνωστους δράστες και η οποία επεδίωκε τη διάπραξη περισσότερων κακουργημάτων που προβλέπονται στη νομοθεσία περί ναρκωτικών σε κοινή δράση μεταξύ τους αλλά και με τους κατηγορούμενους Κουρούβανη, Κοτσώνη, Φάρο αλλά και με άλλους άγνωστους συνεργούς τους, κατέστρωσαν, οργάνωσαν και έθεσαν σε εφαρμογή σχέδιο διακίνησης της ηρωίνης από το Εμιράτο του Ατζμάν (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) στην Ελλάδα με το πλοίο “Noor One”» σημείωνε στο σκεπτικό της έφεσης η εισαγγελέας.

Αρμόδιες πηγές, πάντως, αναφέρουν ότι παραμένει άγνωστο πότε θα καθαρογραφεί η επίμαχη απόφαση, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου υπηρετεί πλέον στην Κομοτηνή και φέρεται ότι επικαλείται μεγάλο φόρτο εργασίας. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για άλλο σκέλος της υπόθεσης «Noor One», με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη να καλείται σήμερα να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος ενώπιον της εισαγγελέως Πειραιά Ειρήνης Τζίβα σχετικά με στοιχεία που προσκόμισε στη Δικαιοσύνη ο Μάκης Γιαννουσάκης για ύποπτα εμβάσματα, τα οποία φέρεται ότι σχετίζονται με εταιρίες συμφερόντων του εφοπλιστή.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...