Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Γεωργία Γεννιά: Ήμουν πάντοτε η αντάρτισσα της γειτονιάς!

❱❱ H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην A’ Πειραιώς Γεωργία Γεννιά, που είναι ανιψιά μητροπολίτη, μιλάει για τον έναν και μοναδικό έρωτά της 
❱❱ Στα δύσκολα συμβουλεύομαι τη μητέρα μου! Ακόμη και όταν καταψήφισα το νομοσχέδιο για τα διεμφυλικά άτομαΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά, που πήγε ΣΥΡΙΖΑ στα πιστεύω της, παντρεύτηκε τον έναν και μοναδικό έρωτά της, ακούει Αλεξίου και κλαίει, και έχει τον τσαμπουκά να λέει «όχι» σε ό,τι την ενοχλεί πολιτικά. 

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην A’ Πειραιώς Γεωργία Γεννιά είναι μια «αντάρτισσα» του Κοινοβουλίου, αλλά με ευαισθησίες μικρού παιδιού. Αριστερή που πιστεύει στον Θεό, ανήκει στην ομάδα ιδεών του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά!

Είναι κολλητή της περιφερειάρχoυ Αττικής Ρένας Δούρου, συμβουλεύεται μόνο τη μητέρα της, παραπονιέται που δεν της στέλνει λουλούδια ο σύζυγός της Στράτος, βλέπει όλες τις σειρές «CSI» στην τηλεόραση και παραδέχεται με συγκίνηση ότι ακόμη δεν έχει ξεπεράσει τον χαμό του αγαπημένου πατέρα της, που «έφυγε» από κοντά της νέος και μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Ποιος… γέννησε τη Γεννιά;
Οι γονείς μου μικροπαντρεύτηκαν. Στα 17 η μητέρα μου και στα 19 ο μπαμπάς μου. Ο πατέρας μου, 15 χρονών παιδάκι, έφυγε για τα καράβια και έφθασε μέχρι τη Νιγηρία ως ναυτικός. Υπέγραψε μόνος του το χαρτί γιατί οι γονείς του ήταν μετανάστες στη Γερμανία. Εκείνος ζούσε εδώ με τη γιαγιά του.

Ο παππούς μου ήταν Πειραιώτης, είχε έρθει από τη Σμύρνη το 1922. Πήγε φαντάρος στην Τρίπολη και εκεί γνώρισε και παντρεύτηκε μια πολύ όμορφη Tριπολιτσιώτισσα, τη γιαγιά μου, και έτσι εγώ γεννήθηκα στην Τρίπολη. Οι γονείς μου έζησαν 40 χρόνια παντρεμένοι. Η μαμά μου δουλεύει ακόμη και σήμερα ως νοσηλεύτρια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο. Τον πατέρα μου, όμως, τον έχασα το 2011. Ηταν μόλις 58 χρονών. Μου κόστισε πολύ η απώλειά του.

Πώς το ξεπέρασες;
Δεν ξέρω εάν το έχω ξεπεράσει. Παραμένει η πρώτη μου σκέψη το πρωί και η τελευταία το βράδυ. Ηταν ο φίλος μου, ο κολλητός μου, ο άνθρωπος που συμβουλευόμουν. Μου στοίχισε πολύ. Τον χάσαμε σε λιγότερο από μήνα. Ηταν σοκ.

georgia gennia 2Εξι μήνες πριν είχα χάσει τη γιαγιά μου, τη μητέρα του, τη Γεωργία Γεννιά, και αυτό ίσως ήταν ένα σκαλοπάτι για να το δεχθώ καλύτερα. Αυτό που με κράτησε όρθια ήταν η παρουσία του γιου μου στη ζωή μας. Τότε ήταν τεσσάρων ετών.

Η γιαγιά τι ρόλο έπαιξε στα παιδικά σας χρόνια;
Πήρα το όνομά της αλλά, όπως έλεγε η ίδια, «καμιά από τις εγγόνες μου δεν μπορεί να με φτάσει…» Ηταν φοβερή κοκέτα, με ξανθό – σαντρέ μαλλί και σκούρο κραγιόν μονίμως. Ηταν ξαδέλφη του Χαραλά με τα παπούτσια. Κάπνιζε τσιγάρα Εθνος σκέτο… Ηταν γυναικάρα. «Εφυγε» στα 82 της.

Εκείνη γυναικάρα, αλλά εσύ τσαμπουκαλού. Κάνω λάθος;
Ημουν πάντοτε η αντάρτισσα της γειτονιάς. Δεν ήθελα τον έλεγχο ποτέ. Επαιζα ποδόσφαιρο και έκανα κατοστάρι στον στίβο. Δραστηριοποιήθηκα πολύ έντονα και στις καταλήψεις του ’90. Κάναμε τη δική μας επανάσταση τότε. Μαζί με τον Τσίπρα. Στο σχολείο ήμουν σχεδόν πάντοτε η πρόεδρος της τάξης ή πρόεδρος στο δεκαπενταμελές.

Πήρες πτυχίο δασκάλας. Δούλεψες σε σχολεία;
Πήρα πτυχίο από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης και έπιασα αμέσως δουλειά. Ημουν συμφοιτήτρια με τη Ρένα Δούρου, που είμαστε φίλες πια. Διορίστηκα σε Μεγαλόπολη και Πειραιά. Εγώ έγινα βουλευτής από τους γονείς και τα παιδιά, φυσικά. Ηταν από κάτω στις ομιλίες οι μαθητές μου και φώναζαν. «Η Γεννιά για τη γενιά μας» ήταν το σύνθημά τους.

Πώς γνώρισες τον σύζυγό σου;
Ο άντρας μου είναι ο ένας και μοναδικός έρωτάς μου. Το όνομά του είναι Στράτος Βαφειάς, ήταν μπασκετμπολίστας. Τον γνώρισα το 1996 ως φοιτήτρια. Ηταν ο έρωτας που το μυαλό σου μένει εκεί κολλημένο μέρα νύχτα. Η μόνη μας διαφορά είναι ότι εκείνος έχει ύψος 1.97 και εγώ 1.60!

Τι ξεχωρίζεις σε εκείνον;
Το ότι είναι ατόφιος και αληθινός. Ελεγε το όνομά μου και καταλάβαινα ότι με αγαπούσε. Με στήριξε πολύ στην εγκυμοσύνη μου, που ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς έχω νεανικό διαβήτη, και τότε ήταν αρρύθμιστος. Από τα 13 μου κάνω ινσουλίνη συνεχώς.

Σκηνές ζηλοτυπίας τού κάνεις;
Αν είχαμε αυτή τη σχέση, δεν θα είμαστε μαζί τώρα. Ζήσαμε τρία χρόνια ο ένας εδώ και ο άλλος στην Τρίπολη. Θα είχαμε διαλυθεί. Μάθαμε ότι μόνο μέσα από την εμπιστοσύνη προχωράς.

Πάντως του το έχω πει, εάν γίνει «κάτι», καλύτερα να μην το μάθω ποτέ. Δηλαδή τι, να έρθει και να μου πει «έκανα αυτό» ή «αυτό»; Το θεωρώ μεγάλη ανοησία.

Τι παράπονα έχεις από εκείνον;
Δεν μου φέρνει λουλούδια. Να, εδώ τώρα που μιλάμε, έχω λουλούδια που μου φέρανε οι ανθοπαραγωγοί, αλλά όχι ο Στράτος.

Ο γιος σου τι άποψη έχει για την πολιτική σου δραστηριότητα;
Ο Σωκράτης-Στέφανος είναι 11 χρονών, μαθητής της ε’ δημοτικού. Κριτικάρει τα πάντα. Κάποτε έβλεπε ένα συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή και μου είπε: «Παιδάκι μου, σας βρίζει ο κόσμος. Το έχεις καταλάβει εκεί που έμπλεξες;» Πάντως του αρέσει ο Τσίπρας, τον θαυμάζει.

Με τα πολιτικά πώς ανακατεύτηκες και κυρίως με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εσύ ήσουν φουλ ΠΑΣΟΚ!
Πράγματι, εγώ ήμουν πασπίτισσα όλα μου τα νεανικά και φοιτητικά χρόνια. Το 2000, όμως, τελειώνει το κομμάτι της νεολαίας και θα έπρεπε να πάω στο κόμμα, στο ΠΑΣΟΚ. Εγώ, όμως, δεν μπορούσα να υπηρετήσω με τίποτε τον Σημίτη, δεν μου άρεσε. Τότε αρχίζω να απέχω από όλα, γνωρίζω τον άντρα μου και προχωρώ τη ζωή μου, κάνοντας μόνο παρέα με πασόκους φίλους μου. Το 2010, όμως, κατεβαίνω υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Πειραιά με τον Αλέξη Μητρόπουλο. Ηταν συνεργασία ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είσαι, όμως, αριστερή με την κλασική συριζαίικη έννοια;
Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής. Ή είσαι αριστερός και το κάνεις τρόπο ζωής καθημερινά ή όχι. Με ταμπέλες δεν γίνεσαι αριστερός.

Διαφωνείς συχνά, όμως, με κυβερνητικές επιλογές. Πρόσφατα αντέδρασες με επιστολή σου προς τον πρωθυπουργό για τις περικοπές των επιδομάτων στους τριτέκνους και τους πολυτέκνους, ενώ καταψήφισες και την αλλαγή φύλου από τα 15 έτη.
Δεν είναι διαφωνία. Εμένα ο ρόλος μου είναι να ενισχύσω και να καλυτερεύσω την κυβερνητική πολιτική. Πολλές διορθώσεις προέρχονται από δικές μας παρεμβάσεις. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι για να παίρνουν μόνο τον μισθό τους.

Δεν σου έχουν πει ποτέ «μαζέψου, γιατί αντιδράς»;
Δεν είμαι στην κόντρα για την κόντρα και δεν είμαι από αυτούς που παρελαύνουν στα κανάλια. Αν, λοιπόν, ήταν μόνο για κόντρα και προβολή θα φαινόταν. Το κάνω γιατί έχω ανησυχίες και θέλω να πετύχει η κυβέρνηση. Καμία τέτοια παρέμβαση, όμως, δεν μου έχει γίνει. Εάν είχε γίνει, θα είχα αποχωρήσει ήδη.

Τώρα είσαι στην ομάδα του Νίκου Κοτζιά. Γιατί;
Γιατί εκτιμώ τον Νίκο απεριόριστα. Είναι ο καλύτερος υπουργός Εξωτερικών που έχει περάσει από την Ελλάδα. Είναι ο άνθρωπος-κλειδί για την εξωτερική πολιτική. Θα μπορούσε να κάθεται στο σπίτι του στην Αλόννησο και να γράφει βιβλία, αλλά είναι μέσα σε ένα αεροπλάνο και παλεύει για τη χώρα.

Κάνεις παρέα με συναδέλφους σου βουλευτές ή όχι;
Εχουμε μια παρέα συριζαίικη! Καραναστάσης, Βαρδάκης, Σαρακιώτης, Τελιγιορίδου. Με τους άλλους δεν έχω κάτι κοινό. Με τον Βασίλη Οικονόμου της Ν.Δ. είχαμε κοινούς δρόμους για μία δεκαετία, αλλά τώρα έχει σκληρύνει πολύ τη στάση του και είναι άδικος προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, σε αυτούς που συμπαθώ από απέναντι θα βάλω τη Σοφία Βούλτεψη, που έχει παντρευτεί Τριπολιτσιώτη και έχει τσαμπουκά, τον Κώστα Βλάσση και τον Γιώργο Αμυρά.

Ποιον συμβουλεύεσαι στα δύσκολα;
Τη μαμά μου, την Κούλα. Οταν καταψήφισα το νομοσχέδιο για τα διεμφυλικά άτομα, μου είπε θα το πας έως εκεί που το θέλεις, αφού αυτό πιστεύεις. Μόνο τη μητέρα μου ακούω σε αυτά. Μας μεγάλωσε με μεγάλες στερήσεις. Η ίδια φορούσε για χρόνια μια φούστα, αλλά εμάς δεν μας στέρησε τίποτε.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

Η φιλία μου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη

Πώς περνάς τις ελεύθερες ώρες σου;
Ακούω πάντα μουσική. Τώρα έχω κολλήσει με τον ραδιοφωνικό σταθμό Δίεση, με χαλαρώνει. Αγαπημένη μου είναι η Χάρις Αλεξίου και το «Ολα σε θυμίζουν», που ήταν και το τραγούδι του πατέρα μου. Το ακούω και κλαίω. Μου αρέσουν ο Κώστας Χατζής και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, αλλά και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Με τον Μιχάλη και την αδελφή του, τη Μελίνα, είμαστε φίλοι. Λατρεύω το «Μοιάζουμε», το «Καλύτερο ψέμα» και τον «Βυθό». Στο σπίτι, επίσης, μαγειρεύω πολύ. Είμαι εξπέρ στο γιουβέτσι, στο σουφλέ και στους παραδοσιακούς ντολμάδες, που τους βράζουμε σε ζουμί από κόκαλα. Η οικογένεια, όμως, είμαστε μακαρονάδες.

Είσαι ανιψιά μητροπολίτη. Πιστεύεις στη θρησκεία;
Ο μητροπολίτης Πατρών είναι θείος μου, ξάδελφος της μητέρας μου. Πιστεύω πολύ στον Θεό, όπως με έμαθαν από το σπίτι μου. Πάντοτε πίστευα ότι ο άνθρωπος στη δύσκολη στιγμή πρέπει να πιστέψει σε κάτι ανώτερο, μια δύναμη πάνω από μας για να μπορέσει να κρατηθεί. Εγώ το έχω βρει αυτό στη θρησκεία μας.

Τι βλέπεις στην τηλεόραση;
Ολα τα «CSI» που υπάρχουν. Τα αστυνομικά, δηλαδή. Ξενυχτάω με «Criminal Minds» κ.λπ.

georgia gennia 3

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...