Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Το… ταγάρι και η (Βλάχα) θεία της Περιστέρας από τους Σοφάδες!

❱❱ Το πρωθυπουργικό ζεύγος «πρωταγωνίστησε» άθελά του σε επεισόδιο της «Μουρμούρας»Από τη
Βίβιαν Μπενέκου

«Θέλω να γράφει η Αριστερά πάνω μου» λέει με έμφαση η τηλεοπτική σύζυγος και εκπαιδευτικός Aννα Κουτσαφτίκη, που ετοιμάζεται να πάει σε συνάντηση καθηγητών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.«Βάλε τότε ένα ταγάρι» της απαντά ο «άντρας» της Σπύρος Τσεκούρας, που τη βλέπει να ντύνεται!

Ο διάλογος είναι από το σενάριο της δημοφιλούς σειράς «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα». Δηλαδή, άλλο ένα σενάριο με θέμα τον πρωθυπουργό μας, που -ως φαίνεται- εξάπτει τη φαντασία των σεναριογράφων!

Οι ατάκες όμως στη σειρά για τον Αλέξη Τσίπρα έδιναν κι έπαιρναν! «Ο Τσίπρας δεν είναι και κάνα ντερέκι, μη βάλω ψηλά παπούτσια» συνεχίζει ακάθεκτη Αννα Κουτσαφτίκη, για να συμπληρώσει: «Ξέρεις ποια είναι η θεία της Περιστέρας; Ξαδέλφη της θείας μου, της Μανταλένας, από τους Σοφάδες της Καρδίτσας, αλλά, επειδή είναι Βλάχα, τη φωνάζουν… Μπαζάνα κι όχι Μπαζιάνα, που λένε την Περιστέρα»!

Κι αν το… τερμάτισαν τα τηλεοπτικά σενάρια φέτος, σκεφτείτε τι θα λένε οι επιθεωρήσεις του καλοκαιριού για το πρωθυπουργικό ζεύγος…

Αννα-Μαρία και Μαργαρίτα σε συμπόσιο για την Ελλάδα

0062 ana maria konstantinos 1792014

❱❱Δύο βασίλισσες για την Ελλάδα!Η Μαργαρίτα της Δανίας και η αδερφή της Αννα-Μαρία (φωτό) πήγαν μαζί στο συμπόσιο με τίτλο «To Greece with Love» που έγινε λίγες μέρες πριν στην Κοπεγχάγη. Eκεί τις βασίλισσες υποδέχτηκε ο καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης Τσαρλς Λοκ.

Το συμπόσιο ήταν αφιερωμένο στον σερ Πάτρικ Λι Φέρμορ, έναν από τους μεγαλύτερους Βρετανούς ταξιδιωτικούς συγγραφείς της γενιάς του και μεγάλο φιλέλληνα, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντίσταση στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Φέρμορ, ως γνωστόν, έως το τέλος της ζωής του, το 2011, έμενε στο υπέροχο σπίτι του στην Καρδαμύλη της Μάνης, το οποίο δωρίστηκε μετά τον θάνατό του στο Μουσείο Μπενάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα γνώρισε στη διάρκεια ενός γεύματος στο Λονδίνο το 2017 την Αρτεμη Κούπερ, τη βιογράφο του Φέρμορ, κι έμαθε για τη δράση του στην Ελλάδα.

img 4990

❱❱Τη βασιλόπιτά τους έκοψαν οι υπάλληλοι του καφενείου της Βουλής και το φλουρί έπεσε στην όμορφη Ελένη. Οι άνθρωποι του καφενείου, ο Γιώργος, ο Δημήτρης, η Ρούλα, ο Ελβις, και όλα τα άλλα παιδιά είναι εκείνοι που γνωρίζουν τα περισσότερα «μυστικά» των βουλευτών, τις προτιμήσεις και τις παραξενιές τους.
Οι ίδιοι, σοβαροί και σεμνοί, ανταποκρίνονται κάνοντας απλώς τη δουλειά τους με εχεμύθεια. Δύο σταθερές αξίες έχει το καφενείο: τη λαμπερή Ρούλα, που σερβίρει ασταμάτητα εδώ και 27 χρόνια, και το φημισμένο κουλούρι, που σερβίρεται ψημένο και προτείνεται συνοδεία τυριού. Η Ρούλα, λοιπόν, και όλοι μαζί οι άνθρωποι του παρασκηνίου της Βουλής έκοψαν την πίτα τους. Και του χρόνου.

Θέλει να περπατήσει σε νέους δρόμους

img 0698

❱❱Η Χαρά ετοιμάζεται για το Υπόλοιπο Αττικής; Η νεαρή δημοσιογράφος και στέλεχος της Ν.Δ. Χαρά Ξάνθη συνδυάζει εντυπωσιακή παρουσία, γνώση των θεμάτων της περιοχής και εξυπνάδα που γοητεύει.
Πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με τα κοινά εργαζόταν αρκετά χρόνια στον χώρο της αισθητικής, ενώ υπήρξε και παρουσιάστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Τώρα θέλει -και δικαίως- να περπατήσει σε νέους δρόμους.

(!)

pappas

Στα μαύρα κρεματόρια περπάτησε ο Νίκος Παππάς. «Τα εργοστάσια θανάτου, όπου σε λίγες ώρες εξολοθρεύονταν χιλιάδες άνδρες, γυναίκες, παιδιά, είναι κάτι που κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας για την 27η Ιανουαρίου, Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στη συνάντηση που είχε με τον Piotr Cywinski, διευθυντή του Μουσείου του Αουσβιτς. Μάλιστα, στο πλαίσιο της τελετής για την 73η επέτειο από την απελευθέρωση του Αουσβιτς, πρόσφερε στον διευθυντή του μουσείου το βιβλίο για τους Ελληνες που βρέθηκαν εκεί, με τιτλο «Αουσβιτς – Ελληνες: Αριθμός μελλοθανάτου».

Ο Νίκος Παππάς, συγκλονισμένος από όσα είδε, δήλωσε πως «στα ματωμένα χώματα του Αουσβιτς Εβραίοι, Ρομά, αριστεροί, ομοφυλόφιλοι είδαν το πραγματικό πρόσωπο των ναζί, το οποίο δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Καμία ανοχή σε αυτούς που έχουν τη σβάστικα στο μπράτσο, στο μυαλό ή στη γλώσσα».

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...