Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Από τα αποδυτήρια της Λεωφόρου στην Προεδρία της Δημοκρατίας!

❱❱ Ο πρώην διερμηνέας του Παναθηναϊκού, μεταφραστής του Ισραηλινού προέδρου στη συνάντηση με τον ΠαυλόπουλοΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Είναι αυτό που λένε δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει! Από τα αποδυτήρια και τις συνεντεύξεις Τύπου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο επί πολλά έτη επίσημος διερμηνέας της ομάδας του Παναθηναϊκού Μιγκέλ Καπουάνο βρέθηκε χθες στο πλάι του προέδρου του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν, αφήνοντας έκπληκτους όσους Παναθηναϊκούς τον αναγνώρισαν.

Ο Μιγκέλ Καπουάνο, που μιλά άπταιστα οκτώ γλώσσες, ήταν ο μεταφραστής στη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρόεδρο του Ισραήλ!
Εκεί που πολλοί τον είχαν συνηθίσει να μεταφράζει τις συνεντεύξεις των ξένων παικτών του Παναθηναϊκού, ξαφνικά τον είδαν να κάνει τη μετάφραση όσων έλεγε ο Ριβλίν!

Χαμόγελο και ευγένεια

Ο Μιγκέλ (με πατέρα Ισπανό και μητέρα Ελληνίδα) κατάφερε και έκλεψε την παράσταση με το χαμόγελό του και την ευγένειά του! Ο ίδιος ήταν και είναι Παναθηναϊκάκιας, καταπράσινος, κατά δήλωσή του, αλλά και τα πολιτικά σαλόνια δεν του είναι άγνωστα. Ηταν διερμηνέας στην Κομισιόν και από το 1992 έως το 1995 ήταν μεταφραστής του ΥΠΕΞ και της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

kapuano1

Οσο για το φιλμ της ζωής του; Γεννήθηκε στην Αθήνα, μιλούσε «από κούνιας» ισπανικά και ελληνικά, έζησε στην Ελβετία, όπου έμαθε τα γαλλικά, πήγε Αγγλία και Ιταλία, μαθαίνοντας τις γλώσσες τους, στις Βρυξέλλες έκανε παρέα με Πορτογάλους και «έκλεψε» τα πορτογαλικά τους, ενώ έζησε κάποια χρόνια στη Μέση Ανατολή μαθαίνοντας ισραηλινά και αραβικά.

Μεγάλη πείρα

Να λοιπόν που τα ισραηλινά τού χρησίμευσαν στη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ριβλίν, που τον χαιρέτισε ευγενικά και ζεστά στην πρώτη επαφή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Καπουάνο, με πείρα που ξεπερνά την εικοσιπενταετία, πέρασε άριστα κι αυτές τις «ιδιαίτερες εξετάσεις». Πάντως -και αυτό που θα διαβάσετε έχει τη σημασία του, όταν ρωτήθηκε στο παρελθόν ποια είναι γι’ αυτόν η πιο γοητευτική γλώσσα από όσες γνωρίζει, είχε απαντήσει χαρακτηριστικά: «Η ομορφότερη γλώσσα είναι η γλώσσα του σώματος»!

Τον Μάιο του 2017 ο Μιγκέλ Καπουάνο εμφανίστηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου, στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την απερχόμενη τότε πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ, η οποία τον προτίμησε ως διερμηνέα.

Εκδρομούλα, περπάτημα και παϊδάκια στην Πιερία

img 4999

❱❱Τρεις φίλοι, ο Κώστας Κουκοδήμος, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, πήγαν εκδρομούλα στον Αγιο Παντελεήμονα Πιερίας, έφαγαν τα παϊδάκια τους και περπάτησαν στα όμορφα μελαγχολικά, χειμωνιάτικα σοκάκια του χωριού. Τα τρία «γαλάζια» αγόρια αποτελούν μέρος μιας μεγάλης νεοδημοκρατικής παρέας που πραγματοποιεί επισκέψεις στους νομούς όπου είναι η καταγωγή καθενός. Τα καλοκαίρια τούς φιλοξενεί ο Κεφαλογιάννης στην Κρήτη. Ωραίες οι παρέες στην πολιτική, αν τις πετύχεις φυσικά.

Και ο Πατούλης στο συλλαλητήριο

❱❱Σε παρέλαση επωνύμων φαίνεται να εξελίσσεται το συλλαλητήριο της προσεχούς Κυριακής στην Αθήνα. Στον κατάλογο των ομιλητών προστέθηκε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης (φωτό), που δήλωσε εγκαίρως το «παρών», καθώς, όπως λέει, «στις κρίσιμες για την πατρίδα στιγμές δεν πρέπει να λείπει κανείς». Μένει να αποφασιστεί το ντύσιμο, που επίσης παίζει ρόλο, και ο δήμαρχος έχει ανοίξει ήδη τις ντουλάπες του.

❱❱Ο πρέσβης έχει ανοιχτό το σπίτι του για όσους το ζητούν. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η δραστηριότητα του Αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, που δεν λέει «όχι» στους Ελληνες φίλους του.

img 4998

Προχθές τον επισκέφτηκε ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Πειραιά, από το τμήμα Ενεργειακών & Διεθνών Σχέσεων, και συζήτησε μαζί του για τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και θέματα ενέργειας και ασφάλειας στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο.

img 4997 1

Ο Πάιατ ήταν εκεί, πρόθυμος επί ώρα, και απαντούσε στις ερωτήσεις των παιδιών. «Φερέρο ροσέ» και κουβεντούλες, δηλαδή!

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...