Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ραβασάκια-φωτιά

❱❱ Οι νέες «τσουχτερές» εισφορές σε 1.400.000 επαγγελματίες, για πρώτη φορά υπολογίστηκαν στο 85% του μεικτού εισοδήματος του 2016Γύρω στις 20 του μήνα θα στείλει ο ΕΦΚΑ τα ραβασάκια για την καταβολή των νέων τσουχτερών εισφορών σε 1.400.000 ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες για τον Ιανουάριο του 2018. 

Για πρώτη φορά οι μηνιαίες εισφορές θα έχουν υπολογιστεί στο 85% του μεικτού εισοδήματος του 2016, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή των ασφαλιστικών εισφορών. Από το 2019 η έκπτωση του 15% δεν ισχύει, οπότε θα υπολογίζονται στο 100% του ακαθάριστου εισοδήματος (με τις εισφορές).

Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση στις κατώτατες εισφορές κατά 7% φέτος (περίπου 12 ευρώ / μήνα) σε σύγκριση με πέρυσι, καθώς από τα 158 ευρώ θα ανέλθουν στα 170 ευρώ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η επιβάρυνση θα πλήξει κυρίως δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς με υψηλά εισοδήματα το 2017, ενώ μικρότερη επίδραση θα έχουν οι νέες εισφορές στους αγρότες, το 80% των οποίων θα καταβάλει την κατώτατη εισφορά, που θα κυμαίνεται μεταξύ 87 και 95 ευρώ. Οι τρέχουσες εισφορές του Ιανουαρίου επί της νέας βάσης υπολογισμού θα πρέπει να εξοφληθούν από τους ασφαλισμένους έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, αυξάνονται οι εισφορές κλάδου σύνταξης των νέων επιστημόνων. Γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι που συμπληρώνουν 3ετία ή 5ετία από την έναρξη επαγγέλματος, θα κληθούν να καταβάλουν αυξημένα ασφάλιστρα εντός του 2018. Κι αυτό διότι, βάσει του Ν. 4387/2016, όσοι το 2018 συμπληρώνουν 3ετία μεταπηδούν από το 14% στο 17%, ενώ όσοι συμπληρώνουν 5ετία μεταπηδούν από το 17% στο 20%. Αντίστοιχα, αυξάνονται και οι εισφορές σύνταξης των αγροτών στο 23,2%.

Εκκαθάριση

Σημειώνεται ότι έως τα τέλη Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση των εισφορών του 2017, προκειμένου να ενημερωθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι (μη μισθωτοί) του ΕΦΚΑ για το αν λάβουν τελικά επιστροφή χρημάτων ή αν κληθούν να πληρώσουν επιπλέον εισφορές. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί κατανεμημένο σε δόσεις, ο αριθμός των οποίων δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας αναμένονται τα ειδοποιητήρια για όσους επαγγελματίες υποχρεούνται να καταβάλουν εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ. Μάλιστα, 250.000 επαγγελματίες θα κληθούν να καταβάλουν διπλές εισφορές για τους εν λόγω κλάδους, δηλαδή κάθε μήνα αναδρομικές εισφορές με βάση το καθαρό δηλωτέο εισόδημα του 2016 και τις τρέχουσες εισφορές με βάση το ακαθάριστο εισόδημα του 2016 / 2017.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...