Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!

❱❱ Συλλαλητήρια σε 13 πόλεις της Ελλάδας, στις 6 Ιουνίου, από την Επιτροπή για την Ελληνικότητα της ΜακεδονίαςΗ απαράδεκτη συμφωνία που επίκειται για την ονομασία της ΠΓΔΜ, που ισοδυναμεί με προδοσία, καθώς στην πράξη η Μακεδονία εκχωρείται στους Σκοπιανούς, έχει προκαλέσει γενικό ξεσηκωμό από τους ομογενείς τόσο απ’ άκρου εις άκρον στην ελληνική επικράτεια όσο και εκτός των συνόρων. 

Ηδη η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή συλλαλητηρίων για το ζήτημα της ονομασίας στις 6 Ιουνίου σε 13 πόλεις της Ελλάδας, ενώ την ημέρα που θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή η Αθήνα αναμένεται να «βουλιάξει» από τον κόσμο που θα συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα. Παράλληλα, η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για εσχάτη προδοσία στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες η Επιτροπή Αγώνα ανακοινώθηκε ότι, σε πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες συγκεντρώσεις στην Πέλλα, στην Καβάλα, στη Δράμα, στις Σέρρες, στο Κιλκίς, στο Πολύκαστρο, στον Λαγκαδά, στα Νέα Μουδανιά, στην Εδεσσα, στη Φλώρινα, στην Καστοριά, στην Πτολεμαΐδα και την Κατερίνη. Εκ μέρους της επιτροπής, ο Μιχάλης Πατσίκας τόνισε ότι τα συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν στις 6 Ιουνίου είναι σε συνεννόηση και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Θα μας βρουν απέναντί τους»

«Σε δύο μέρες κινητοποιήθηκε όλη η Μακεδονία και, απ’ ό,τι φαίνεται, όλη η Ελλάδα. Θα μας βρουν απέναντί τους στο Σύνταγμα και θα είμαστε 3.000.000. Δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις ούτε τίποτα. Εμείς θα είμαστε εκεί!» απάντησε σε ερώτηση για το τι πρόκειται να γίνει, αν το ζήτημα της ονομασίας έρθει στη Βουλή. «Η παρουσία μου υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της ελληνικής Αυτοδιοίκησης να αναλάβει δράσεις και πρωτοβουλίες σε ένα κορυφαίο εθνικό ζήτημα, στο οποίο δεν έχουν θέση οι συμβιβασμοί που υπονομεύουν τα εθνικά μας συμφέροντα» είπε ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, δηλώνοντας «παρών» στις κινητοποιήσεις και επισήμανε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν έλειψε ποτέ από τους εθνικούς αγώνες, δεν θα λείψει ούτε τώρα».

Ο νομικός, συγγραφέας και μέλος του International Hellenic Association (IHA) και της Επιτροπής Αγώνα Λεωνίδας Κουμάκης υπογράμμισε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία, αυτή πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του λαού με δημοψήφισμα. Καλούμε τους Ελληνες να ενώσουν τη φωνή τους για να προστατεύσουμε την κληρονομιά μας, δίνοντας το “παρών” στις συγκεντρώσεις που προγραμματίζονται σε όλη την Ελλάδα».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...