Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδρέας Βγενόπουλος: Άγονο το «σφυρί» για τον πύργο στην Εκάλη του νεκρού...

Στα αζήτητα έμεινε η βίλα του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου,...

Δημήτρης Κουτσολιούτσος: Mε Μαντόνα και Hollywood στο… δικαστήριο για το σκάνδαλο της...

Με αναφορές στο Hollywood αλλά και στη βασίλισσα της...

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Κόντρες με το «καλημέρα»

❱❱ Ξεκίνησε χθες η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας με ενστάσεις της Ν.Δ. για τον χρόνο λήξης της διαδικασίαςΠρο των ευθυνών της έθεσε τη συγκυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας για την προδοτική συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια αφενός να κεφαλαιοποιήσει πολιτικά τη σφοδρότατη αντίδραση του λαού, αφετέρου για να φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, λόγω της σαφώς εκπεφρασμένης διαφωνίας του κυβερνητικού εταίρου. 

Η πρόταση μομφής που κατέθεσε η Ν.Δ. είναι εστιασμένη αποκλειστικά στο ζήτημα της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ, όπως άλλωστε προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής.

«Οφείλουμε να ασκήσουμε κάθε δικαίωμα που μας δίνουν το Σύνταγμα και οι δημοκρατικοί θεσμοί της πατρίδας μας για να αποτρέψουμε τη δημιουργία επιζήμιων τετελεσμένων» αναφέρεται στην πρόταση, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αναγνωρίζει δήθεν “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα για τους βόρειους γείτονές μας. Πρόκειται για μείζονα εθνική υποχώρηση που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» τονίζουν μάλιστα οι «γαλάζιοι» βουλευτές.

Η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας άρχισε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σάββατο, τινάζοντας στον αέρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό για τη «φιέστα» στις Πρέσπες, όπου θα υπογραφεί η συμφωνία-προδοσία, αναγκάζοντας το Μέγαρο Μαξίμου να τη μεταθέσει από το Σάββατο για ένα με δύο εικοσιτετράωρα (πιθανόν να γίνει την Κυριακή ή τη Δευτέρα). Η συζήτηση ξεκίνησε χθες με οξεία σύγκρουση, με την κυβέρνηση να επιθυμεί ξεκάθαρα διαδικασία-εξπρές. Είναι ενδεικτικό ότι η Διάσκεψη των Προέδρων αποφάσισε καταρχάς η συζήτηση να ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου, αν και είθισται η συζήτηση πρότασης δυσπιστίας να κρατά ως τα μεσάνυχτα της τρίτης ημέρας από την έναρξή της.

Καταγγελία

Η αντιπολίτευση διατύπωσε σοβαρές ενστάσεις σχετικά με τον χρόνο λήξης της συζήτησης, με τον Κωστή Χατζηδάκη να τονίζει ότι «παραδοσιακά, η συζήτηση ολοκληρώνεται το βράδυ της τρίτης ημέρας τα μεσάνυχτα» και να καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση «φοβάται τον λαό, επειδή έχουν προαναγγελθεί συλλαλητήρια το βράδυ του Σαββάτου».

«Το τελευταίο που φοβούνται η κυβέρνηση και η έδρα είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις» απάντησε ο Νίκος Βούτσης, τονίζοντας ότι υπάρχει χρόνος και πως δεν θα αποκλειστεί κανείς. Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της Βουλής δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αφήνοντας τα πάντα ανοιχτά. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι ενεγράφησαν στον κατάλογο των ομιλητών συνολικά 178 βουλευτές, συν τους αρχηγούς των κομμάτων και 15 υπουργούς της κυβέρνησης…

Οσο για το πώς θα ψηφίσουν τα κόμματα, οι μόνοι που αναμένεται να καταψηφίσουν την πρόταση δυσπιστίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝ.ΕΛ., με τους τελευταίους να αποφασίζουν χθες τη στήριξη της κυβέρνησης στην πρόταση δυσπιστίας, παρά τη διαφωνία τους με το περιεχόμενο της συμφωνίας. Ολα τα υπόλοιπα κόμματα θα υποστηρίξουν την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ, το οποίο θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...