ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Γιάννης Τσιρώνης

❱❱ Την ίδια «καραμέλα», δηλαδή ότι η κλιματική αλλαγή φέρει ακέραια την ευθύνη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μας «σέρβιρε» ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.«Για πρώτη φορά η φωτιά έκαψε σε μία ώρα 13.000 στρέμματα και σε αυτό είναι καθαρά υπεύθυνη η κλιματική αλλαγή με τις καλοκαιρινές βροχές που αυξάνουν την καύσιμη ύλη…» είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Τσιρώνης και αντιληφθήκαμε τελικά ότι αυτό είναι το επίσημο αφήγημα της κυβέρνησης για τις ευθύνες που αναζητούνται.

Δεν μας είπε, όμως, ο επί χρόνια πολιτευόμενος με τους Οικολόγους Πράσινους τι μέτρα έχει πάρει η κυβέρνηση, στην οποία ανήκει, για να θωρακίσει τους πολίτες και τη χώρα από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Δεν απάντησε, επίσης, γιατί συλλαμβάνονται εμπρηστές, αφού ο μοναδικός εμπρηστής είναι η… κλιματική αλλαγή!

Κύριε Τσιρώνη, σταματήστε πλέον να υπεκφεύγετε και μιλήστε ξεκάθαρα στους πολίτες, τουλάχιστον στη μνήμη των 91 νεκρών. Η κλιματική αλλαγή βάζει τις φωτιές, όμως περισσότερο ευθύνεται αυτός που δεν τις σβήνει. Και υπεύθυνοι για το ότι δεν σβήνουν προτού γίνουν φονικές και καταστροφικές είναι όσοι δεν κατέστρωσαν σχέδια που να λειτουργήσουν σωστά, όσοι συντήρησαν έναν μηχανισμό-μπάχαλο, όσοι προσπαθούν απεγνωσμένα να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, όπως εσείς.

Οι κλιματικές αλλαγές μόνο την Ελλάδα θα καταδικάσουν, κύριε υπουργέ; Οι υπόλοιπες χώρες έχουν κάνει συμφωνία με τη φύση να μην τους πειράξει ή παίρνουν έγκαιρα μέτρα και εδώ μας λέτε ότι θα καιγόμαστε σαν τα ποντίκια; Τέλος, μας λέτε ότι είναι «πολύ σημαντικό να δώσουμε άλλη αξία στην πολιτική προστασία», αλλά η μόνη αλλαγή που έκανε η κυβέρνηση ήταν να αλλάξει τον επικεφαλής της μετά την εκατόμβη…

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ