Ο Αριστείδης Φλώρος επιστρέφει σήμερα στις Φυλακές Χαλκίδας

❱❱ Ολοκληρώθηκε χθες στο Εφετείο της Αθήνας η τελευταία μιας σειράς τυπικών ενεργειών που άνοιξαν πάλι την πόρτα της φυλακής για τον Αριστείδη Φλώρο Ο 39χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών, όπου παρέλαβε το φυλακιστήριο, το οποίο εκδόθηκε μετά το βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ και σήμερα αναμένεται να επιστρέψει στις Φυλακές Χαλκίδας.

Με τον τρόπο αυτό έπεσε η αυλαία της πρώτης πράξης για την πολύκροτη υπόθεση. Ωστόσο, παραμένει ανοιχτή στα χέρια των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, που διερευνούν σε βάθος κάθε πτυχή της. Μετά την εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, οι εισαγγελικοί λειτουργοί συγκεντρώνουν στοιχεία που θεωρούνται κρίσιμα για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αρχίζουν και οι καταθέσεις των πρώτων μαρτύρων.

Μέσω της έρευνας, η Δικαιοσύνη θα εξακριβώσει τον τρόπο με τον οποίο συγκεκριμένα ιατρικά έγγραφα στον φάκελο του καταδικασθέντα για την υπόθεση Energa οδήγησαν στην -έστω προσωρινή- αποφυλάκισή του με όρους. Ως τώρα υπάρχουν πολλά γκρίζα σημεία σχετικά με τις επίμαχες ιατρικές βεβαιώσεις, η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται.

Γνωματεύσεις και εξετάσεις που φέρεται ότι ανήκαν σε άλλους ασθενείς, υπογραφές γιατρών οι οποίοι απουσίαζαν, αλλά και το έγγραφο του «Ευαγγελισμού», σύμφωνα με το οποίο ήταν «ανυπόστατη» η σφραγίδα γιατρού σε σχετική γνωμάτευση, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που έχουν μπει στο μικροσκόπιο. Ωστόσο, ένα από τα βασικότερα ερωτήματα που καλούνται να απαντήσουν οι εισαγγελείς είναι αν η υπόθεση Φλώρου αφορά ενέργειες μεμονωμένων προσώπων ή αποτελεί αφορμή για να αποκαλυφθεί η δράση κυκλώματος, που ενδεχομένως δρούσε έχοντας πρόσβαση σε νοσοκομεία.
Στο πλαίσιο της έρευνας, θα εξεταστούν όλα τα πρόσωπα που πιθανολογείται ότι έπαιξαν ρόλο στην υπόθεση, ώστε να χυθεί φως στις συνθήκες αποφυλάκισης του επιχειρηματία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ