ΣΤΗ… ΣΕΝΤΡΑ: Ο Δημήτρης Βίτσας

❱❱ Η Μόρια τείνει να γίνει μνημείο ντροπής για τη χώρα, με τα διεθνή ΜΜΕ να καταγράφουν το ένα μετά το άλλο εικόνες ντροπιαστικές για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τη χώρα. Με την ίδια συχνότητα εμφανίζεται και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας απλώς για να συμφωνήσει με την κατάσταση που επικρατεί, λες και είναι και ο ίδιος σχολιαστής της επικαιρότητας, και όχι ο αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, που πρέπει να κάνει τα αδύνατα δυνατά για να βρει λύση. Οι ροές των μεταναστών συνεχίζονται, οι επαναπατρισμοί γίνονται με το σταγονόμετρο και δεν έχει ακουστεί μια ηχηρή αντίδραση για μη τήρηση των όρων της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας.

Ο κ. Βίτσας, που πάντοτε στις δηλώσεις του επιβεβαιώνει το άθλιο περιβάλλον στη Μόρια, όπου στοιβάζονται 9.000 μετανάστες, δεν έχει καταφέρει να προτείνει μια ρεαλιστική λύση και επικαλείται τις ασταμάτητες ροές.

Και ποιος πρέπει να δώσει λύση και να καλυτερέψει την κατάσταση; Ποιος πρέπει να πάρει πρωτοβουλία για να απομακρύνει τα ευάλωτα άτομα και τα παιδιά από τον χώρο, όπως ζητούν επιτακτικά οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα; Ο αρμόδιος υπουργός αρκείται σε «υψηλής πολιτικής» τοποθετήσεις, του τύπου «το μεγάλο διακύβευμα είναι η ανακατανομή σε όλη την Ευρώπη». Με αυτές τις «χλιαρές» τοποθετήσεις, όμως, δεν θα «ιδρώσει το αυτί» των εταίρων και δεν πρόκειται να συγκινηθούν, αν δεν υπάρξει μια πιο δυναμική φωνή από την πλευρά του αρμόδιου υπουργού ότι τα όρια ξεπεράστηκαν.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ